Quartz vs Mecanic

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns

Daca ar fi sa aveti doar un ceas ce ati alege?

Quartz
45
18%
Mecanic
207
82%

Voturi totale: 252

User
Membru Special

Re: Quartz vs Mecanic

Mesaj de User »

Daca stai putin si meditezi miscarea rotitelor nu mai are nimic spectaculos .
Ba din contra, as zice eu.
Cu cat studiezi mai mult miscarea rotitelor cu atat incepi sa apreciezi mai mult munca celor care le-au creat.
Imagine
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

user scrie:
Daca stai putin si meditezi miscarea rotitelor nu mai are nimic spectaculos .
Ba din contra, as zice eu.
Cu cat studiezi mai mult miscarea rotitelor cu atat incepi sa apreciezi mai mult munca celor care le-au creat.

Nu cred ca e adevarat pentru toata lumea. :roll: Chiar daca sunt in "meserie",incerc sa fiu obiectiv!
Mie personal imi place Mercedesul,dar nu ma intereseaza de loc cine si-a batut capul cu el ca sa-l faca! :lol:
Ma bucur doar ca exista! :mrgreen:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Cel putin pt. mine : "un ceas mecanic este o adevarata bijuterie tehnica, ce inglobeaza iscusinta celui mai versatil si sensibil instrument:mina omului !" (la un ceas mecanic tehnica robotilor nu-si va gasi niciodata locul!)
Bob13

Mesaj de Bob13 »

Mecanic - viata (bataia inimii, bataia unei aripi de fluture, efemerul, trecerea... timpul)
Quartz - rece, clinic, precis, rigid - mort
Some people call it obsession, i call it passion.
nmbcatega

Mesaj de nmbcatega »

quartz = robotic, fara viata, fara abateri,fara optiuni, fara toane, UITI CA-L AI LA MANA !

Mecanic = pasiune, caldura,miscare,capricios,il poti modela in fel si chip, IL SIMTI/IL ADORI/IL OCROTESTI/IL REGLEZI !!

Cam asta am de spus vis avis de topic !
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
mnm

Mesaj de mnm »

Sa nu uitam ca ambele se produc pe linii ghidonate de un robot....(PLC , PC, etc..)
Daca n-ar fii indepartat subiectivismul oamenilor la montaj....nu am avea astazi ceasuri mecanice cu abateri apropiate sau sub COSC la pretzuri permisive noua celor ...care muncim pe 8h/ zi cu salarii cu mult sub media europeana sau elvetiana.....
Homo suus fortuna faber est.
catalinus

Mesaj de catalinus »

mnm scrie:Sa nu uitam ca ambele se produc pe linii ghidonate de un robot....(PLC , PC, etc..)
Daca n-ar fii indepartat subiectivismul oamenilor la montaj....nu am avea astazi ceasuri mecanice cu abateri apropiate sau sub COSC la pretzuri permisive noua celor ...care muncim pe 8h/ zi cu salarii cu mult sub media europeana sau elvetiana.....
Credeam ca nu o sa remarce nimeni chestiile de genul asta ... de altfel de "bun-simt tehnic" :P

Sau faptul ca ceasurile nu se reproduc - singure sau cu ajutor - asa ca de fapt un virus gripal este de mii de ori mai 'plin de viata' ...

Sigur ca exista o mai mica sau mai mare cantitate de pasiune si munca umana in ceasuri, dar de obicei in vintage-uri amarate (fie ele si quartz) reparate cu drag de cineva priceput si pasionat cantitatea asta e cu ordine de marime mai ridicata decat in ultimul model de Rolex ...
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Cele 100........400 de componente ale unui ceas mecanic se monteaza 100% manual, iar spiritul ceasului de demult (undeva in muntii Jura,intr-o cabana,in iernile reci si lungi), mai dainuie si astazi in fiecare ceas mecanic!!! Un ceas cu mecanism quartz nu arata decit ora si tehnologia avansata a robotilor care nu-si justifica uneori preturile destul de mari si nici locul la incheietura miinii ca accesoriu vorbind, atita timp cit, telefoanele de ultima generatie inlocuiesc intru totul toate dorintele celui ce vrea atit ora exacta cit si alte intrebuintari!
catalinus

Mesaj de catalinus »

alin-stefan scrie:Cele 100........400 de componente ale unui ceas mecanic se monteaza 100% manual, iar spiritul ceasului de demult (undeva in muntii Jura,intr-o cabana,in iernile reci si lungi), mai dainuie si astazi in fiecare ceas mecanic!!! Un ceas cu mecanism quartz nu arata decit ora si tehnologia avansata a robotilor care nu-si justifica uneori preturile destul de mari si nici locul la incheietura miinii ca accesoriu vorbind, atita timp cit, telefoanele de ultima generatie inlocuiesc intru totul toate dorintele celui ce vrea atit ora exacta cit si alte intrebuintari!
Mda, sper sa nu te simti jignit dar povestea cu 100% facut manual este tare departe de adevar, si cine o tot impinge in fata isi cam arata lipsa de cunostinte in tehnologia moderna. Daca vei da o cautare cred ca am mai avut discutii de genul asta pe forum si acolo dadeam si un link la un ceas IMPRESIONANT chiar facut de mana in zilele noastre - pretul sau insa iti va spune multe ... si chiar si asamblarea manuala este o raritate de cand elvetienii au cam standardizat ce inseamna asta ...

Foarte amuzant este ca si la alte firme a devenit 'la moda' sa tot impingi in fata ceva-ceva asamblat manual - 'nesimtirea' maxima este de la Citizen USA, care de fapt NU asambleaza nici un mecanism (ele sunt asamblate in Japonia de Citizen JP) dar nu este de loc modest in a face tot felul de afirmatii - la un moment dat tot impingeau in fata calibrul 2100 (codul de fapt este E210) si exista o referinta pe site cum ca este asamblat de mana si ca ex. era data poza asta:

http://www.citizenwatch.com/downloads/p ... mple_2.jpg

(unde oricum nu scrie asamblat DE MANA, dar e totusi interesant de vazut piesele si respectiv numarul lor - ca sa existe si un pic de informatii si din partea asta a polemicii :p ).

Mai nou la:

http://www.citizen-signature.com/#

vei gasi acelas gen de pretentii - foarte discutabile de vreme ce la Citizen JP (unde totusi chiar se fac respectivele mecanisme - la acel site insa este posibil sa ma insel ca traducerile sunt 'automate' si ca urmare au imprecizia lor) din cate am putut vedea au doar la modele Campanola genul asta de pretentie (in general foarte credibila la cateva serii de 1000 de ceasuri pe an vandute la peste 2000$ bucata, foarte improbabila la aproape 100000 cat cred ca s-au produs din E210 vandut pe langa 200$) ...
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

pt. catalinus: unde pot gasi imagini cu roboti care monteaza toate componentele unui ceas mecanic (pe linie de productie) la grupul swatch, ca sa nu mai vorbim de brenduri precum: jaquet droz,vacheron constantin, breguet, baume&marcier, jaeger le coultre, patek philippe, girard perregaux, audemars piguet, rolex, e.t.c. SUNT NERABDATOR ! (poate nu sa inteles prea bine,vb. de ceasuri mecanice si numai de montaj).
catalinus

Mesaj de catalinus »

alin-stefan scrie:pt. catalinus: unde pot gasi imagini cu roboti care monteaza toate componentele unui ceas mecanic (pe linie de productie) la grupul swatch, ca sa nu mai vorbim de brenduri precum: jaquet droz,vacheron constantin, breguet, baume&marcier, jaeger le coultre, patek philippe, girard perregaux, audemars piguet, rolex, e.t.c. SUNT NERABDATOR ! (poate nu sa inteles prea bine,vb. de ceasuri mecanice si numai de montaj).

O sa ramai asa nerabdator ca nu ti le arata nimeni :P Evident ca reglementarile elvetiene despre cand ai voie sa te lauzi ca e hand-made, cand e hand-assembled, cand e swiss sau swiss-made samd. nu implica nimic despre vreo obligatie de a face publica linia de productie de la ETA ... ca toata lumea prefera sa lase cumparatorul cat mai in ceata ca sa creada in mituri urbane ...
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Daca nu mi le arata nimeni(1+1=2), atunci am dreptate! SA LASAM LOC DE RASPUNS SI CELOR CARE MONTEAZA UN CEAS MECANIC!

important: nu este cazul sa folositi majusculele (=ton ridicat!). Daca aveti ceva de spus faceti-o cu intreaga consideratie fata de partenerii de discutie si cei ce va urmaresc! Multumim!
eris

Mesaj de eris »

interesant topicul :)
cind au aparut prima data quartz urile aveau o precizie idioata de 1-2 minute/zi :lol: ma refer la cele cu afisaj..... bateria sau bateriile te lasau cind iti era lumea mai draga, evident NU se gaseau decit cu un pret astronomic...... mai cocleau si carcasele deoarece nu erau din inox...scria waterproof dar luau apa la greu........ erau si inestetice, etc, etc, etc.
in timp au evoluat dpdv precizie, estetica, etc , dar intretinerea lor era destul de piperata...... in Occident nu gaseai baterii care sa reziste mai mult de 4-6 luni...... apoi cele care erau mai bune erau scumpe....... unele ceasuri nu se desfaceau cu un simplu briceag => necesita drum la ceasornicar, etc......... si in prezent costa foarte piperat sa schimbi o baterie la ceasornicar in Occident....... multi au tinut minte leapsa luata si au o aversiune fata de quartz uri :lol: ....... apoi au aparut baterii cu Litiu sau alte modele care sa reziste 2-3-5-10 ani ..........
------------------------------------------------------
Toate firmele se luptau sa faca mecanisme perfecte la un pret acceptabil, apoi au aparut numai cu masini Chinezesti sau japoneze............ poi de ce sa imi cumpar un Tissot chrono cind pot sa iau ceva Noname [cu aceeasi mecanism , poate sa aibe tot carcasa inox + geam safir] cu un pret infim ? :?:
--------------------------------------------------------------------------
hmm, de ce oare firmele Zdravene au renuntat de foarte mult timp sa mai faca mecanisme inhouse quartz ? :?: :?:
Oricum eu prefer ceasurile mecanice , au ceva mult mai deosebit decit cele cu mecanisme Quartz..... sincer NU am nevoie de superprecizia quartz urilor , decit foarte rar , dar ma pot lipsi de ea in caz de........... :!:
The hardest thing in the world to understand is the income tax.(Albert Einstein).
Work Smarter, Not harder !

Imagine
catalinus

Mesaj de catalinus »

eris scrie:interesant topicul :)
cind au aparut prima data quartz urile aveau o precizie idioata de 1-2 minute/zi :lol: ma refer la cele cu afisaj..... bateria sau bateriile te lasau cind iti era lumea mai draga, evident NU se gaseau decit cu un pret astronomic...... mai cocleau si carcasele deoarece nu erau din inox...scria waterproof dar luau apa la greu........ erau si inestetice, etc, etc, etc.
in timp au evoluat dpdv precizie, estetica, etc , dar intretinerea lor era destul de piperata...... in Occident nu gaseai baterii care sa reziste mai mult de 4-6 luni...... apoi cele care erau mai bune erau scumpe....... unele ceasuri nu se desfaceau cu un simplu briceag => necesita drum la ceasornicar, etc......... si in prezent costa foarte piperat sa schimbi o baterie la ceasornicar in Occident....... multi au tinut minte leapsa luata si au o aversiune fata de quartz uri :lol: ....... apoi au aparut baterii cu Litiu sau alte modele care sa reziste 2-3-5-10 ani ..........
------------------------------------------------------
Toate firmele se luptau sa faca mecanisme perfecte la un pret acceptabil, apoi au aparut numai cu masini Chinezesti sau japoneze............ poi de ce sa imi cumpar un Tissot chrono cind pot sa iau ceva Noname [cu aceeasi mecanism , poate sa aibe tot carcasa inox + geam safir] cu un pret infim ? :?:
hmm, de ce oare firmele Zdravene au renuntat de foarte mult timp sa mai faca mecanisme inhouse quartz ? :?: :?:
Oricum eu prefer ceasurile mecanice , au ceva mult mai deosebit decit cele cu mecanisme Quartz..... sincer NU am nevoie de superprecizia quartz urilor , decit foarte rar , dar ma pot lipsi de ea in caz de........... :!:

1. Nu trebuie confundat ce aparuse pe la noi prin 1980 (facut pe vapor pe langa Hong Kong) cu ce a aparut in lume de ex prin 1970 - cand si IWC si Rolex si multe altele s-au 'batut' pentru alocarile de beta21, sau seriile de prin 1972-1975 de la Omega. Si in general bateriile au fost mereu mai mult o problema dependenta de 'sursa' ... si chiar si azi mai sunt uneori ...

2. Toate adevaratele quartz high-end au ramas mai degraba in-house - Citizen nu a vandut niciodata 'in afara' calibre gen A660 sau E510, Seiko nu a vandut 8J sau 9F (si nici de fapt mai ieftinul 8F) si chiar si astazi modelele cu precizie serioasa produse de ETA sunt foarte 'exclusiviste' - si nu ma refer la faptul ca fiecare firma le redenumeste cum vrea (care oricum a devenit uzual chiar si la calibre ordinare) dar in general mai recent de 2000 disponibilitatea calibrelor high-end a devenit foarte-foarte limitata, la ETA nu a mai ramas practic decat un calibru perpetual-calendar 'clasic' de mare precizie care de cand Longines VHP nu se mai produce se pare ca nu mai este disponibil ca productie de serie decat pentru cate un model (barbatesc numai) de Omega si Breitling, vreo 2-3 calibre ana-digi doar pentru Breitling si in plus mai sunt cateva calibre non-perpetuale de mare precizie ce sunt disponibile mai mult pentru serii limitate sau de lux ... (sigur ca acum prin prisma faptului ca nici 2824 nu se mai vinde 'la liber' nu e nici o surpriza ca modele cu mult mai neobisnuite nu sunt 'de vanzare oricui' si de fapt si firme de service autorizate trebuie sa trimita inapoi calibrul stricat ca sa primeasca unul nou-nout pentru inlocuire in service ...)

3. Preferintele sunt ceva prin definitie 'personal' si e nemaipomenit cand cineva spune 'mie imi plac mecanicele (pentru ca asa imi plac mie)' - fraza respectiva (cu sau fara paranteza) este perfecta - pe mine ma pune pe ganduri cand cineva simte nevoia sa inventeze ceva suplimentar dar nu tocmai tehnic adevarat ... lucrurile oricum sunt 'complicate' de catre departamentele de marketing platite specific de respectivele firme, de ce sa mai insistam si noi sa adugam (neplatit) 'straturi neclare' peste lucruri deja complicate ...
Nicu

Mesaj de Nicu »

catalinus are dreptate aici .
Cam de citi ceasornicari credeti ca e nevoie ca sa produci 1 000 000 de ceasuri mecanice pe an ?

Robotul lucreaza si noi credem "marketingul" producatorilor .

Bineinteles ca sint citeva companii care inca asambleaza manual . Dar preturile ...

Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Scrie răspuns