Ba din contra, as zice eu.Daca stai putin si meditezi miscarea rotitelor nu mai are nimic spectaculos .
Cu cat studiezi mai mult miscarea rotitelor cu atat incepi sa apreciezi mai mult munca celor care le-au creat.
Ba din contra, as zice eu.Daca stai putin si meditezi miscarea rotitelor nu mai are nimic spectaculos .
user scrie:Ba din contra, as zice eu.Daca stai putin si meditezi miscarea rotitelor nu mai are nimic spectaculos .
Cu cat studiezi mai mult miscarea rotitelor cu atat incepi sa apreciezi mai mult munca celor care le-au creat.

Credeam ca nu o sa remarce nimeni chestiile de genul asta ... de altfel de "bun-simt tehnic"mnm scrie:Sa nu uitam ca ambele se produc pe linii ghidonate de un robot....(PLC , PC, etc..)
Daca n-ar fii indepartat subiectivismul oamenilor la montaj....nu am avea astazi ceasuri mecanice cu abateri apropiate sau sub COSC la pretzuri permisive noua celor ...care muncim pe 8h/ zi cu salarii cu mult sub media europeana sau elvetiana.....
Mda, sper sa nu te simti jignit dar povestea cu 100% facut manual este tare departe de adevar, si cine o tot impinge in fata isi cam arata lipsa de cunostinte in tehnologia moderna. Daca vei da o cautare cred ca am mai avut discutii de genul asta pe forum si acolo dadeam si un link la un ceas IMPRESIONANT chiar facut de mana in zilele noastre - pretul sau insa iti va spune multe ... si chiar si asamblarea manuala este o raritate de cand elvetienii au cam standardizat ce inseamna asta ...alin-stefan scrie:Cele 100........400 de componente ale unui ceas mecanic se monteaza 100% manual, iar spiritul ceasului de demult (undeva in muntii Jura,intr-o cabana,in iernile reci si lungi), mai dainuie si astazi in fiecare ceas mecanic!!! Un ceas cu mecanism quartz nu arata decit ora si tehnologia avansata a robotilor care nu-si justifica uneori preturile destul de mari si nici locul la incheietura miinii ca accesoriu vorbind, atita timp cit, telefoanele de ultima generatie inlocuiesc intru totul toate dorintele celui ce vrea atit ora exacta cit si alte intrebuintari!
alin-stefan scrie:pt. catalinus: unde pot gasi imagini cu roboti care monteaza toate componentele unui ceas mecanic (pe linie de productie) la grupul swatch, ca sa nu mai vorbim de brenduri precum: jaquet droz,vacheron constantin, breguet, baume&marcier, jaeger le coultre, patek philippe, girard perregaux, audemars piguet, rolex, e.t.c. SUNT NERABDATOR ! (poate nu sa inteles prea bine,vb. de ceasuri mecanice si numai de montaj).
eris scrie:interesant topicul![]()
cind au aparut prima data quartz urile aveau o precizie idioata de 1-2 minute/zima refer la cele cu afisaj..... bateria sau bateriile te lasau cind iti era lumea mai draga, evident NU se gaseau decit cu un pret astronomic...... mai cocleau si carcasele deoarece nu erau din inox...scria waterproof dar luau apa la greu........ erau si inestetice, etc, etc, etc.
in timp au evoluat dpdv precizie, estetica, etc , dar intretinerea lor era destul de piperata...... in Occident nu gaseai baterii care sa reziste mai mult de 4-6 luni...... apoi cele care erau mai bune erau scumpe....... unele ceasuri nu se desfaceau cu un simplu briceag => necesita drum la ceasornicar, etc......... si in prezent costa foarte piperat sa schimbi o baterie la ceasornicar in Occident....... multi au tinut minte leapsa luata si au o aversiune fata de quartz uri....... apoi au aparut baterii cu Litiu sau alte modele care sa reziste 2-3-5-10 ani ..........
------------------------------------------------------
Toate firmele se luptau sa faca mecanisme perfecte la un pret acceptabil, apoi au aparut numai cu masini Chinezesti sau japoneze............ poi de ce sa imi cumpar un Tissot chrono cind pot sa iau ceva Noname [cu aceeasi mecanism , poate sa aibe tot carcasa inox + geam safir] cu un pret infim ?![]()
--------------------------------------------------------------------------
hmm, de ce oare firmele Zdravene au renuntat de foarte mult timp sa mai faca mecanisme inhouse quartz ?![]()
![]()
--------------------------------------------------------------------------
Oricum eu prefer ceasurile mecanice , au ceva mult mai deosebit decit cele cu mecanisme Quartz..... sincer NU am nevoie de superprecizia quartz urilor , decit foarte rar , dar ma pot lipsi de ea in caz de...........