magazin de antichitati

Discutii intre pasionati.
Farca Paul

magazin de antichitati

Mesaj de Farca Paul »

ce stiti despre ceasurile care se vand la magazinele de antichitati....?
eu am auzit ca sunt destul de varza majoritatea dintre ele , adica fusarite in interior si nu ar merita banii.

de exemplu am vazut ceasuri de buzunar omega cu preturi intre 1-3 milioane si sunt curios daca merita banii.

multumesc.
Don't ride faster than your guardian angel can fly;)
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Rar gasesti ceasuri bine intretinute in magazinele de antichitati.Si daca au fost "reparate",in general se cere doar sa ticaie,iar reparatiile sunt facute cit mai ieftin,deci prost.
O spun din experienta,avind amici care detin magazine de antichitati,iar eu nu le repar ceasurile pentru ca m-i se cere sa le fac "numai sa ticaie",adica sa-mi calc peste principii!
Deci daca iei de acolo,e bine sa-ti iei o marja de siguranta care sa includa o eventuala reparatie. 8)
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Farca Paul

Mesaj de Farca Paul »

dar un omega la 110 ron mi se pare chilipir si daca mai costa inca 3 milioane reparatia atunci ajung la 400 ron deci 130 euro care mi se pare ff puitn pt un OMEGA
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

E OK! Cam asa trebuie gindit! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Farca Paul

Mesaj de Farca Paul »

e ok in ce sens deci as putea cumpara unu de proba sa vedem care e treaba?

dar daca gandesc asa cum am scris mai sus un ceas reparat cum trebe daca as fii sa-l vand mai amortizez investitia??
Alfie

Mesaj de Alfie »

Omega de buzunar calibru Lepine(cam asta e pe piata la noi) nu valoreaza real mai mult de 70 eu daca e in stare normala(mecanism curat,cadran portelan fara crapaturi )
In general sunt din nichel si asta nu inseamna foarte mult.
Ce gasesti de regula pe raft in anticariat e lipsit de valoare.
Pentru ceasurile bune anticarii au clientela formata si le vand de obicei din mana si nu de pe raft.
De regula ceasurile de buzunar din anticariate (inclusiv Omega)nu valoreaza aproape nimic(cam 30 Eu)
Piata ceasurilor de buzunar produse in Europa scade constant ca valori cu exceptia celor produse in orasul Glashutte si a celor evetiene foarte vechi si bineinteles cu nume rasunator ori cu multe complicatii.
Singurele ceasuri de buzunar cu valoare constanta de vreo 14 ani incoace sun t cele americane:Waltham,Hamilton,Elgin,Bunn etc.
Nu merita sa investesti in ce gasesti prin anticariate decat daca sunt cu adevarat rare ori din materiale nobile(Au ori Ag)
macris1977
Membru Special

Mesaj de macris1977 »

Uite ca ma bag in discutia D-niilor voastre: 100-300 ron, un ceas de buzunar, de la "Antichitati" reprezinta un chilipir, parerea mea, chiar daca se mai investesc 70-150 ron in reparare si/sau revizie.
In Constanta, am vizitat vreo doua magazine de antichitati si preturile ar cam fi: un ceas doxa sau omega , din perioada interbelica(WWII) costa, tineti-va bine: de la 400-500 ron in sus(in acest interval de pret, se afla in stare deplorabila) iar unul unul care sa "ticaie" cat de cat acceptabil ajunge la 700-800 ron, fara a fi din argint, sau aurit.
Drept este ca pretul e negociabil, cam 10-20%.
Ceasornicari, care repare aceste piese nu prea am gasit in Constanta(motivul cel mai invocat-lipsa pieselor).
Alta varianta de achizitie este si Oborul duminical, dar aici, cei care le vand, au impresia ca detin o "avere" si cer exagerat iar de starea lor tehnica nici nu mai sunt necesare precizari.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Cum e Roskopf-ul?
Imagine
Ceasornicar,FBHI
macris1977
Membru Special

Mesaj de macris1977 »

Pe o scala de la 1-10, merita nota 10+. Interesanta si poate? grea refacerea cepului. Totul este ok.
Pozele fiind inglobate in prezentare .ppt, nu stiu cum sa le obtin pe bucati.
Asa cum am vorbit, le-as pune pe site, dupa ce va dati acordul la ce arata mai reprezentativ in munca de ceasornicar.
Desigur, mai sunt pasionati, care ar vrea vada ceva mai multe aspecte in procesul reparatiei unui ceas.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Baga CD-ul ,da clik de dreapta-open with-deschizi cu Power Point -as presentation-si cred ca asa va merge!
Daca nu am sa-ti trimit eu pozele -as picture-! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

....Mwhaha ! interesanta discutia despre ceasurile de buzunar.Interesante si opiniile unorea dintre d`voastra.Unii le sub evalueaza alti le supra evalueaza si ca deobicei adevaru` e udneva la mijloc.S`a discutat mult despre ceasurile de buzunar si despre preturile acestora care difera de la o societate la alta , de la un moment la altul de la un om la altul . In acest moment un colectionar de ceasuri de buzunar va plati pe un Omega de argint medaliat in stare buna spre foarte buna aproximativ 450-500 ron si va indemn sa urmariti piata de pe cel mai cunoscut site romanesc de vanzari online( gen ebay), cu scuzele de rigoare o sa`i fac reclama aici( imi asum riscurile) Okazii.ro. Preturile la ceasuri variaza in functie de factori deja arhicunoscuti : nume, serial, stare generala : cadran ,ace, carcasa,materialul carcasei , winder, coronita, diametru , functionalitate ... si vreau sa`l intreb pe adminul Lucian ( daca nu e admin imi cer scuze) Ai cumva un omega care sa aiba caracasa in satre mint ... iti ofer 30 euro pe carcasa azi :)) Sa fim seriosi orice Omega cat de chinuit ar fi e un Omega... daca ticaiei insemna ca traieste iar pretul lui e de cel putin 50 eu in Romania ( ca de pe ebay poti sa`l iei mai ieftin asta e partea a doua) Ce defectiune atat de majora poaet avea un ceas incat sa necesite reparatii de 300 RON ? Rubine lipsa ? Dca ara avea rubine lipsa nu ar mai " trai" un ax stramb care`i deviaza temorar miscarea? Un cadran fisurat ? Dca e spart bine cadranu nu l`ar mai putea vinde in "consignatie"- magazinu de antichitati si asta pentru ca omu` se uita mult la aspect. Mecanism fantoma ? Orict de prost ai fi poti cere la magazin sa`ti defca sa vezi mecanismu` nuh ? 110 ron pe un omega care are cadranu "atza" acele lui si mecanism original care se " târâie" e mana cereasca si cred ca pe ebay nu` l`ai scoate mai ieftin de un 70-80 usd( + taxe + asigurari ... ) Am vazut oamneni ( fara nume) care au cumparat ceasuri pe ebay de la vanzatori care spuneau ca ceasu e " down" mecanismu` varza ... cu preturi derizorii de 15-20 euro .. si au avut surpriza in Romania sa constate ca aveau nevoie doar sa fie " gadilate"( 20 minute ) si ceasu mergea ca acum 100 ani !!!
D`le Lucian nu cumperi un ceas de buzunar cu rezonante ? Ce zici de un elgin de calibru 16S
82 grame solid gold double roler serial : 20106077 full hunter , in stare de functionare , cadram perfect , ace perfecte , siguru defect : capacu spate mici si vagi indoituri + ushoara uzura de buzunar. Iau e el mai mult de 100 euro ?
AC NineFingers
Moderator

Greu de gasit modalitati sa postezi o poza :

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Imi pare rau pentru calitatea pozelor... ams a dau ceasu cu vreo 100 euro si poat`mi iau un aparat foto digital de vreo 2megapixeli.

Editat de GUP. Ti-am modificat postul incat sa fie vizibile direct pozele.
Alfie

Mesaj de Alfie »

Vorbeam despre ceasurile vandute in anticariate si includ aici si Omega.
Daca citesti cu atentie am spus ca cele din aur ori argint au valoare.
Cele din nichel ,argentan,silveroid(toate variatiuni pe aceeasi tema) ori placate cu aur ori argint nu au o valoare prea mare.
In Romania preturile acestora din urma sunt supra evaluate.
Ebay e relativ corect in ceea ce priveste preturile.
Eu am vandut acolo omega din argint la 90 eu iar Cortebert argint cu aur in niello la 87 $.
Daca ai acces la un catalog de licitatii ori un ghid de preturi ai sa te convingi de ce am spus.
Asa cum ti-am spus si in MP iti vand daca vrei 8 ceasuri de buzunar din care 6 functioneaza bine la 7 mil lei vechi.
Asta inseamna 25 eu bucata.
Eu sunt realist si am sa fiu bucuros daca le vand la pretul asta.
AC NineFingers
Moderator

..pacat ca nu le scoti aici la vanzare .... pariez pe barba mea ca ai avea clienti sa le dai daca nu toate ... macar unele din ele. De ex eu is inebunit dupa Waltham 18S in variantele coin, sterling sau imperial silver doar open face pe balamale... la o adica e bun si un oresilver sau silveroide. Alea le numesc eu ceasurid e buzunar ... peste 150 grame cu sticla " de vitrina" groasa ... le pui intr`un castron spui ca ai ceas de masa ... nu conetaza nr de rubine ...de la 7 in sus is toate ... odata daca ai unu in mana ramai marcat pe viata ! ...iar cea ce vinzi ... fara poz e.... e greu !
Alfie

Mesaj de Alfie »

Uite ca iti urmez sfatul si am sa le pun pozele.
Daca cineva e interesat ....
Scrie răspuns