Din ceas de buzunar,ceas de mina.

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
dynkysei

Din ceas de buzunar,ceas de mina.

Mesaj de dynkysei »

Doresc sa ma informez,daca stie cineva vreun atelier,firma,ceasornicarie,care modifica carcasele de la ceasurile de buzunar,in special vintage, le confectioneaza si le sudeaza anse,(suportii pt. curea) le elimina capacul de deasupra si le transforma astfel in ceasuri de mina "big",sau XXXL,ceva de marimea 50-60mm,fara coronita.Am vazut undeva astfel de ceasuri,unde cele vintage militare,aratau chiar bine,semanind cu cele originale cu astfel de marimi, ca renumitul Laco,Schaffhausen, Doxa si altele din perioada de dinainte si din timpul celui de al doilea razboi mondial.Nu stiu daca astfel de modificari se pot face in Romania,desi cred ca nu este foarte mare lucru,daca nu,indicati-mi in caz ca aveti cunostiinta de asa ceva,ca m-ar interesa.Va multumesc.
gherghin nicolae
Moderator

Re: Din ceas de buzunar,ceas de mina.

Mesaj de gherghin nicolae »

Daca este din aur carcasa, se poate suda la un bijutier o asa zisa sirmulita.Cred ca si din argint se poate tot la bijutier,dar mai bine cumparati o carcasa in care sa poata fi fixat mecanismul ceasului de buzunar,decit sa stricati carcasa originala.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

Multumesc. O sa ma orientez la un ceas de argint ca este mult mai ieftin si care de preferinta sa aibe cheita la ora 3.Bijutierii ambulanti,care in majoritate sunt tigani fac orice din argint,doar sa le spui ce vrei.Le dau desenul si forma la ansele de prindere a curelei,le confectioneaza ,le sudeaza si problema este rezolvata.Dupa ce voi face asta ,o sa prezint ceasul pe forum.In strainatate,sunt ateliere specializate pe asa ceva,dar nu am reusit sa gasesc nici o adresa,de aceea solicit sprijinul forum-istilor.
gherghin nicolae
Moderator

Sa dati jos mecanismul cind vor lipi ansele...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

Obligatoriu asta,pentru ca urmeaza polisarea.Multumesc.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Daca ma intrebai la telefon iti raspundeam.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
gherghin nicolae
Moderator

Este un subiect interesant si am decis sa prezint tot in cadrul acestei rubrici un ceas interesant,tot asa facut din bucati,cadranul este unul generic,marcat Geneve,cum au existat foarte multe in anii 40-50.Carcasa a fost fabricata artizanal,din argint,capacul spate este gravat probabil cu numele fostului proprietar ,,Iliuta".Pentru a fixa ora era necesara apasarea butonului aflat linga cheita.Geamul este din sticla si estimez ca este din anii cind a fost confectionata carcasa,probabil dupa cel de-al doilea razboi mondial.Cadranul a fost lipit cred cu smoala...oricum mecanismul este superb (in opinia mea) si cred ca dateaza din anii 20.Nu are nici un marcaj nici sub cadran,decit o serie din 6 cifre.Nu am identificat tipul de mecanism (nici nu m-am chinuit prea mult) As fi preferat sa aiba sticla si pe partea din spate pentru a observa mecanismul in toata splendoarea lui.
Mai am astfel de ceasuri dar cum subiectul nu este de mare interes ,postez acest ceas deocamdata.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
-Abigail Van Buren
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

Nicu,pe mine nu ma intereseaza ce cred,sau ce parere au altii despre gustul meu.Mie imi plac ceasurile big,de aceea am deschis acest topic.Daca ai ceva pe masura a ce ma intereseaza pe mine,adica ceasuri(modificate,sau nu)big,te rog spune-mi si poate ne intelegem la pret,sau la un eventual schimb.Este o ideie interesanta.
Te astept.
Respectul meu,Gheorghe Dencan.
gherghin nicolae
Moderator

Ok ,o sa mai postez poze,dar dupa cum vedeti,topicul de vinzare a unei curele tip Nato,a fost vizitat de 781 de persoane,pe cind asta doar de 181...de aici interesul major...
Trebuie sa le fac poze si...neavind un aparat performant,decit un telefon Nokia N82...momentan calitatea pozelor nu este cea pe care mi-as dori-o si nici nu prea pune in evidenta frumusetea si detaliile ceasurilor postate de mine.Deci dupa ce fac poze voi posta.Multumesc pentru interesul acordat si...pacat ca sintem putini...cei carora le plac astfel de subiecte :(
-Abigail Van Buren
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Am dat si eu de un ceas de mana cu asemenea mecanism in targ la Iasi de Sf. Parascheva...numai ca avea cadranm de ceas rusesc, nu mai tin minte exact numele si nici poza cu fata nu am fost destul de inspirat sa fac.

Imagine
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
gherghin nicolae
Moderator

De ce nu le pui aici pe forum cind mai ai asa ceva de vinzare ? Numai Seiko mai ai ?
-Abigail Van Buren
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Asta nu il aveam eu la vanzare..daca vrei da-mi PM si iti dau nr de telef al vanzatorului;)
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Asta e ceasul:

Imagine

Imagine

Imagine
N. Paulescu
Imagine
moby

Mesaj de moby »

cadranul semnat "leningrad" ,postat mai sus, nu are nici o legatura cu mecanismul ...am in colectie doua leningrad cu acest model de cadran originale,pot adauga foto la cerere .
cat priveste " strutocamila " :roll: (ca ceas nu se poate numi) ,imi pare o gluma proasta-oribil :evil:
User
Membru Special

Mesaj de User »

da, posteaza cateva poze cu cele doua ceasuri Leningrad pe care le ai.
e un ceas mai rar intalnit.
Imagine
Scrie răspuns