Interesante pareri exprimate in acest topic.
In prezent datorita tehnologiei avansate a telefoanelor mobile nici nu mai ai nevoie [teoretic] sa mai porti ceas pe mana.
Mie, Sincer imi plac mult mai mult ceasurile mecanice decat cele cu mecanism quartz, am sa aduc cateva argumente :
- nimeni NU se intalneste cu cineva la ora 12 si 30 minute si 23 sec.............practic NU am nevoie de superprecizia quartz urilor ........
- un ceas mecanic ingrijit cum trebuie poate fi lasat mostenire , oricum dupa 30-40 ani s ar putea sa valoreze mult mai mult decat in prezent.....
- exista unele ceasuri Manufactured care pot fi considerate mult mai valoroase decat greutatea lor in aur de 14 K , nu mai intru in amanunte.........
- ceasurile quartz Nu sant proiecate sa functioneze 40-50 ani sau mai mult , aduc un argument zdrobitor :
marile firme Patek , Vacheron, Rollex, etc nu mai fac modele cu mecanisme quartz [exceptie unele modele de dama] , sincer NU mi ar conveni sa dau 15-20,000, eur pe un ceas apoi dupa 10-15 anii sa vand aurul care il contine deoarece nimeni nu il mai repara, nici macar fabrica, iar sa il fac franken iar Nu imi convine.
- ceasurile mecanice au fost intotdeauna elegante, se preteaza la costum, sau pentru activitati obisnuite, exclus datul la sapa, zidaritul, spargerea lemnelor, batutul la baros, scuba, sau plaja cu ceasul la mana sa vada toti ca eu am "ceas soooper", adica sa fie aspirator pentru femei
- majoritatea somitatilor poarta ceasuri mecanice, de ce oare ? doar asa ca sant mai scumpe ?
- si ceasurile cu mecanism quartz au nevoie de service periodic
- au aparut si ceasuri quartz care sant garantate sa functioneze 90 ani,[exista un topic despre un model Seiko] , din pacate pretul va fi prohibitiv !
----------------------------------
PS :
daca as fi obligat sa aleg sa port doar un ceas pentru tot restul vietii si ar trebui sa aleg intre un "mecanic amarat" si cel mai scump si precis ceas quartz as alege "amaratul mecanic" !