Despre accesoriile ceasurilor.

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
AC NineFingers
Moderator

Re: Despre accesoriile ceasurilor.

Mesaj de AC NineFingers »

Ultimul Albert ... care e si spre vaznare un "double" , gradual de peste 50 grame ... ponderea lanturilor duble de buzunar specifice Regatului Unit e sub 10% : ...

Imagine
Imagine

T bar`ul 1920 , Fob`ul 1920 , una din carabine 1920 , cealalta carabina 1897 (extrem de ciudat) posibil ca ultimul posesor sa fi deteriorat una din carabine si a reinlocuit`o cu una de la un albert mai vechi. Culmea e ca dimensiunile carabinei inlocuite e una standard !
Alte poze cu accesoriul in cauza puteti vedea pe sectiunea vand-cumpar !
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Buna seara.Doresc sa va intreb ce puteti sa-mi spuneti despre acest accesoriu,lant,cam din ce perioada este si unde trebuie sa cautam acele marcaje care sa ne indice provenienta,an,eventual un micro ghid despre acest tip de lanturi.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Scuzati calitatea slaba a pozelor.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
AC NineFingers
Moderator

"ring clip omega" veriga inchisa cu arc pentru priderea pe butoniera vestutei sau ... pe o urechiusa intentionat cusuta la interiorul vestutei isi are originile din cate stiu eu peste ocean undeva dupa 1910.Cel din poze cred ca este de la inceputul perioadei(mai grosolane) ... analizati capetele carabina normala(swivel - rotativa) si incuietoarea mare rotunda. E metal comun cred , pacat. Daca era macar placat cu aur probabil ar fi avut stanta GF si un numar pe care ar fi fost imposibil sa le ratati . Modelul l`am mai intalnit dar fara lucratura cu Hematite ( cu siguranta de hematit e vorba - piatra semipretioasa cu o paleta larga de rosu , de la intens la caramiziu). Destul de interesant si placut ochiului .

Take a look ! aproape acelasi stil la 3 capete doua cu carabina si un al 3`lea cu medalion mai ciudat . Si inca ceva ... dimensiunile sunt sub cele nromale undeva la un 19 -22 cm masurati dela "omega clip" la "dog clip"

http://cgi.ebay.com/VINTAGE-CYLINDRE-HU ... 3ca6c75bee

Poate o fi avand dreptate selleru cu privire al ceas(made in germany ? :) ...dar garantez ca nu si lant)
Este de pastrat , da bine la un ceas de calibru mare gen Waltham 18 S !

Ghiduri nu veti gasi despre lanturi ! Singuru meu ghid e experienta dobandita pe ebay ani de`arandu`(mi`au placut si mereu am studiat despre ele la detaliu)
Asta este cea ce cred pe baza pozelor si cine are alta parere poate sa o faca liber ... doar aici pe Ceasornicar.ro !
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Va multumesc.Despre acea husa mica pentru ceas de buzunar? Puteti a-mi spune ceva?Din prima fotografie.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
AC NineFingers
Moderator

Nu prea am vazut asemnea huse.Am avut doar una din piele maro ( cu imprimeu) dar era de factura moderna dupa anii 50. Nu stiu ce sa va zic .
montana

Mesaj de montana »

Incerc si eu o contributie la acest interesant topic prezentandu-va 6 pagini dintr-un catalog de prezentare de pe la 1900.
Lanturi de ceasuri de buzunar (+ alte accesorii) in oferta Ceasornicariei Coltea.
Pacat ca nu sunt "bijuterii" la calitatea celor prezentate deja aici dar asta era oferta la inceput de secol!
- - - - - - - - - -
Imagine

Imagine

Imagine
AC NineFingers
Moderator

Ce tare ... multe din ele "american" ... iar procentul celor cu clip omega inchis peste 90% ! cele mai multe standard 20-22 cm ... imaginati`va cat reperezenta in epoca 5 lei doar ... si mie imi fuge mintea la clasica moneda de 25 grame :
Imagine
probabil la 1900 inca circula ... ma gandesc la cat valoreaza ea azi ... si cat valoreaza un banal "nikel" azi ;)
Parca mi`as dori unu de nikel cu busola la 3.25 in stare nou-nouta :)
Multumiri montana !
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Multumiri montana!
Cu aceasta ocazie am zis sa mai fac si eu cateva poze cu alte lanturi ale mele. Sper sa va placa.
Imagine
Imagine
Imagine
Daca nu ati avea un reper, ati sti care e mai mic si care e mai mare?!? Si cat de mare...
Imagine
Imagine
Dus cu CEASUL!
AC NineFingers
Moderator

Pretene` Cip numai un ochi avizat poate observa tot ! Nu o sa te pun sa te uiti la toate stantele de pe toate piesele ... dar as tine un pariu : 2 din carabainele ce se vad in poze nu au stanta cu leul ci doar stanata de 925 . Urasc swivel`urile alea mai ales a caror spira de prindere de restul ansamblului e foarte subtire ... 1 mm poate, si intra in discordanta cu urmatoarea veriga care are 2mm (??!) in rest nota bene unul din ele imi place in mod deosebit .. e cel cu carabina fixa originala 100% Asa din poze ma prind sa le si cantaresc vizual : impreuna toate 3: 145 -150 grame doua de calibru middle aproximativ 50-60 si unu de calibru mic in jurul la 30 cu tot cu fob - o adevarata valoare pe piata ... in jurul a 200-220 lire sterline - 250-270 euro !
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Prietene Cristi, un ochi avizat poate sa observe aproape tot, dar nu poate sa si cantareasca...
Greutatea totala e cca. 227g. Diferenta dintre cele 2 mari e mai mica de 1g. Si cel mic e mai greu cu cca. 2g decat jumatate din unul din cele mari. Stabileste acum proportiile. :D
Cat despre stante, stai linistit, nu port cu 925. Toate sunt cu leu sau cu initala de mester. Si despre ani, cele doua mari sunt din 1897 si 1899, iar cel mic cu fob din 1916. Poate o sa revin cu detalii macro.

PS: acestea au fost ultimele mele poze facute cu aparatul Kodak ce m-a servit cu devotament aproape 5 ani. Si-a dat sufletul in urma unei cazaturi ce a dus la o "fractura" de obiectiv. Eh, asa-i cu copii mici. :mrgreen:
Dus cu CEASUL!
AC NineFingers
Moderator

http://www.okazii.ro/catalog/37463275/L ... -ceas.html

Jale mare . Mi`a semnalat un amic .. care defapt il asteapta maine prin Curier rapid ... ca a fost asa ceva pe okazii ! Grrr ! Frumos obiect la pret de nimic ! Am estimat valoarea lui cel putin la un 2x valoarea de vanzare adica 150 Ron ! :shock:
AC NineFingers
Moderator

Prin contributia si munca de descoperitor-navigator pe internet o substantiala contributie si-a adus la acest topic nenea MihaiXP care mi`a pus la dispozitie o informatie culeasa extrem de valabila : un site care promoveaza si comercializeaza accesorii pentru ceasurile de buzunar (ii multumesc domnului MihaiXP)

Site : http://www.pocketwatcher.org/

Iata cateva metode - accesorii care ajutau proprietarul ceasului sa`l protejeze de "imprumuturi" sau pierdere :

Prinderea de curea printr`un accesoriu care cred ca este foarte tarziu cred ca aparut undeva in perioada interbelica(e doar parerea mea)
Imagine

Iata lantul simplu cu carabina "bolt" la un capat si "dog-clip" la celalalt.Prinderea nu era obligatorie de gaica pantalanolui - personal mi`o imaginez altfel:
Imagine

Buton chain Ring - o varianta mai evoluata care schimba T- bar`ul clasic de butoniera intr`un nasture ornamental introdus prin aceasta de la interior spre exterior.Imaginati`va 2 secunde ce ornamentatie puteau sa aiaba acesti nasturi metalici( :shock: ) dintr`un material pretios sau semi :
Imagine
Singurul dezavantaj real al metodei era faptul ca butonul accesoriului ocupa butonul vestutei .Sa ne imaginam un nene mare gras pe care vestuta a ramas cam mica pentru ca ia crescut burta :))

Iata o metoda "neortodoxa" trecuta de mine cu vedeera in decusul anilor extrem de interesanta si cu potential in epoca.Personal nu am idee unde si cand a aparut acesta modalitate de prindere (las loc de comentarii daca cineva le are):
Imagine

Idei ?! Consider ca e o lectie buna chiar si pentru mine !
dinozaur2001

Mesaj de dinozaur2001 »

Salut Cristian
si multzam pt acest site
ma gandeam ca poate ar trebui sa postez imagini cu lantul meu pt ceasuri de buzunar si poate voi capata un sfat asupra unui ceas care sar potrivi acestui lant(am unul da parca nu se combina fericit,nu arata bine impreuna),si poate un cunoscatot va atasa o istorie acestui lant.Marcajele sunt prezente pe carabine,fob si pe zalele de capat si cele de mijloc ale lantului,cu o lupa de 20x am reusit sa vad lionhead-ul austriac.Fobul este un spinning superb cu un ametist fain de 3-5 carate,pozele nu redau nici jumate din frumusetea lui(geniusul meu foto nu e in stare de mai mult).Enjoy
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
AC NineFingers
Moderator

Dom`le nu pot sa`ti zic decat : Bine ai venit pe http://www.ceasornicar.ro ! E locul unde ai sa fi mereu primit cu caldura in comunitate ... si nu numai : sfaturi la greu , discutii chiar daca uneori contradictorii intotdeuna constructive.

Piesa care e in posesia dumitale o stiu - defapt am discutat impreuna messenger despre achizitie si am concluzionat atunci ca e minunata iar atentia mea a cazut aspra fob`ului care mie personal mi` s-a parut frumos la extrema.

Acum sfaturi pot veni diverse cu privire la ce s-ar potrivi acestui lant.Personal cred ca as cauta un Omega 1920-1930 in stare foarte buna de 8,50-9 dar tot asa de bine poate sta atasat de el orice alt ceas neaparat cu carcasa de argint - posibilitati sunt multiple !
dinozaur2001 scrie:Salut Cristian
si multzam pt acest site
:wink: Cristian`i sunt mai multi ... buf0n numa 1 :D
AC NineFingers
Moderator

Ahoi domnilor . As fi scos cu mare drag la vanzare acest lant de buzunar dar din pacate dupa ultimile regulamente nu`mi prea vine randu :)

Va voi face in pozele urmatoare o prezentare a unui Double Pocket Albert chain britanic in stare fantastica de nota 9.50.
E vorba de un lant integral autentic W.W.C Wiliam Walter Cashmore 1921 , stante prezente pe carabinele(amabele impecabile) , T bar (impecabil) , verigile centrale cele mai mari dintr`o ordine mic-mare( cunoscatorii si iubitorii lanturilor albert stiu ca ele sunt graduale )
Lungime 19 cm pe fiecare brat . Lungime uzuala : masurata din T - bar pana la locul unde ar trebui sa fie ceasul d-voastra : 212 mm.
Singura piesa care nu este din acelasi an cu lantul este fobul cu piatra albastra ( trebuie sa fac un studiu pentru a afla numele ei ) , un fob 1920 ( inca studiez) care pare a fi legat de masonerie.
Uzura lant : sub 1% - greud e gasit in acesta stare ! Uzura fob 10% - pozele sunt sugestive.
O piesa fabuloasa in greutate de : 69.90 grame !
Va pot spune atat ca am vazut in magazine astfel de piese la preturi de peste 200 Lire sterline iar exemplele pe ebay sunt la indemana oricui ( in motorasu de cautare - double silver pocket watch chain ). Sincer aproape cred ca face acesta valoare !

E inutil sa va mai spun ca un astfel de lant - piesa de colectie poate fi purtat la orice fel de ceas de buzunar ( vergee fusee , fusee , cilindru anker ) cu o singura conditie : carcasa sa sa fie argint si sa merite o asemnea piesa !

Imagine
Imagine
Obeservati stantele pe carabine si T bar : clare limpezi - nu e nevoie de lupa !
Imagine
vezi stantele pe cele mai mari verigi graduale W.W.C , leul in miscare pe restul !
Imagine
Greu de descris in cuvinte : O sa va las pe d-voastra sa comentati - sincer as vrea sa gasesc un domn in materie cu care sa ma contrazic si sa iau "foc" pe o tema de genul asta !
Imagine
Voi reveni cu poze pe un Albert mai mic in aproximativ 2 zile si voi posta aceasta piesa spre vanzare cand imi va veni randul ! Deasemnea in acea zi voi mai posta cel putin un ceas de buzunar care merita toata atentia !
Scrie răspuns