Interesant ca de cele mai multe ori punctele de vedere fie sunt extrem de generoase cu ceasurile
vintage fie se pozitioneza categoric pentru cele
new.
Ar parea ca nu exista cale de mijloc, ca a pune langa,
vechi si
nou, nu se poate!
Un prieten, nicidecum pasionat/colectionar, dar care urmareste atent "fenomenul", a hotarat cu ceva vreme in urma ca-si va mai lua doar Longines sa puna la mana.
Nu oricum ci intr-o forumula de perechi -
vintage si
new.
A inceput deja si are o lista clar pentru ani ce vor veni!
- Longines
Flagship, ref. 302, cal. 30L (apropo stiati site-ul -
asta?) langa
Flagship cal. L609
- Longines
Divers, cal. 290 langa Longines
Legend Divers, cal. L633
E un tip intelept! Mi-a placut cat de detasat vede chestiunea!
...
Oricat fan de vintage, de istorie, de ...povesti a-si fi nu pot sa nu recunosc atractia de avea din cand in cand un ceas nou la mana.
Bucuria de a deschide o cutie, a fi confortabil cu o garantie, de a avea un model nou!
Sunt constient ca in momentul in care am iesit pe usa magazinului, cu un ceas nou in mana, pot uita de min.30% din pretul de achizitie!
Asa ca am si eu, relaxat, lista mea (...si cred ca merita 100%) de Longines
"nou":
1. Longines
Lindberg Replica;
2. Longine
Legend Divers si bineinteles viitorul ...
3. Longines
WWW Replica (multam'
dan ca l-ai adus in atentie) ce-l voi pune cu siguranta alaturi de unul
"Original" din seria
"duzinei insangerate"!
* * *
Se discuta deseori despre preturile unor ceasuri noi.
Daca ne este clar ca a cumpara din Romania e o
jecmaneala, daca suntem confortabili cu a lua via
eBay (sau similar) la preturi
jumate' din pretul corect sau acum, din ce in ce mai mult, de pe magazinele
on-line ale producatorilor atunci putem discuta relaxati si despre pretul romanesc al unui ceas nou, complet aberat.
Sper insa sa nu cadem in greseala de a ne gandi, cand vorbim de preturi, doar la un presupus cost de fabricatie.
Nu poate fi numai atat! O companie are si alte costuri, face cercetare, breveteaza, scolarizeaza, merge la expozitii, plateste taxe (nu putine fiind vorba de o industrie a luxului), face un marketing, deseori special, isi creste industria pe orizontala, face editii limitate interferand cu "fanii" si peste toate, bineinteles, isi propune sa faca profit.
Eu nu cred in profituri aberante atat vreme cat vorbim de producatori; daca e o problema atunci probabil ca e mai departe, pe circuitul, uneori mai simplu, alteori complicat, prin care ceasul ajunge la ...mana noastra!
PS - nu ma pot abtine sa nu salut revinirea pe forum pentru
iosiP si
dan! ...de la un
pacatos!