Ceasuri cu design minimalist

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
grig

Ceasuri cu design minimalist

Mesaj de grig »

Inspirat de un raspuns din topicul ceasurilor "hommage", am deschis un subiect in care sa prezentam, fie din colectia personala fie fotografii de pe net, ceasuri cu design minimalist.

Incep eu cu un model al firmei Dievas, Avantgarde Prototype, distribuit prin gnomonwatches.com
Este imens, straniu, deosebit, faci febra musculara cu el la mina si iti poti lumina cu el drumul pe timpul noptii :)
E "motorizat" de un Unitas 6497 iar carcasa e acoperita cu un material cu duritate deosebita, extrem de rezistenta la zgirieturi.

Imagine

Imagine

Imagine
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
rubin

Re: Ceasuri cu design minimalist

Mesaj de rubin »

Placut dar Panerai :( !
Adica un e deloc original ! :(
Pentru Panerai jos palaria ! :D
Sau bongiorno....
grig

Mesaj de grig »

@rubin
Te cam inseli.
Panerai nu are nici un model cu un astfel de design al cadranului
Despre asta era topicul de fata, design-ul.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
rubin

Mesaj de rubin »

grig scrie:@rubin
Te cam inseli.
Panerai nu are nici un model cu un astfel de design al cadranului
Despre asta era topicul de fata, design-ul.

Ma insel si la forma carcasei, a cheitei, a finisajului/aspectului general al mecanismului si a capacului sau astea nu fac parte din design-ul acestui ceas :!: :?: :idea:
Eu cred ca e un fel de Invicta :idea: :wink:
Sau bongiorno....
grig

Mesaj de grig »

@rubin
Nu vreau sa stirnesc o polemica inutila. Revezi te rog titlul topicului. Se numeste "ceasuri cu design minimalist" nu "ceasuri originale sau nu". Poti posta acolo observatiile tale.
Daca doresti sa ai vreo contributie la acest topic, esti cu siguranta binevenit.
Insa comentariile de genul pe care l-ai postat mi se par tipic "romanesti....
Zar

Mesaj de Zar »

La design minimalist se incadreaza si Movado.
Practic simplitatea e tipica pt. aceasta marca (majoritatea modelelor).

http://www.movado.com/Watches.aspx?Id=watchesmens :arrow:
AR1070-56E
catalinus

Interesant design la Divas, dar notiunea mea de minimalist e

Mesaj de catalinus »

Notiunea mea de minimalist e ceva de genul:
Imagine
http://www.thepurists.com/watch/feature ... index.html
http://www.timezone.com/library/horolog ... logium0028

Ultrathin este pe lista de vreo 3 ceasuri pe care le-as cumpara totusi desi sunt din gama "daca nu-l atingi cateva zile se opreste si pretul nu e deloc modest".

Si un model pe care chiar il am si imi place teribil (si pe care pot sa nu-l ating vreo 4 ani inainte sa se opreasca):
Imagine
rubin

Mesaj de rubin »

Grig
Ma enerveaza groaznic ceasurile tip Invicta :idea:
Prefer sa fiu tipic romanesc in loc sa prezint la capitolul design o copie a unei marci celebre ! Oricum se pare ca la tine design are un sens cand mai mic cand mai amplu intocmai ca spiralul de la balans, functie de interes !
M-a deranjat ca ai prezentat o copie de Panerai in loc de original si cred ca in replica ta ai procedat extrem de romaneste ! asa ca si chestie :idea: Terminat.
Sau bongiorno....
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Domnilor ... mai mult calm va rog ! Putin mai minimalisti sa spunem. Multumesc de intelegere !
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
mnm

Mesaj de mnm »

iEdi scrie:Domnilor ... mai mult calm va rog ! Putin mai minimalisti sa spunem. Multumesc de intelegere !
Exact !!! Putzina condescendentza Domnilor....
Apropos' .....ce avetzi cu Invicta....un SRL nevinovat din America care face ceasuri pe unde apuca.....ca lista poate continua.....dar nu cred ca e cazul.....
Homo suus fortuna faber est.
mihai33

Mesaj de mihai33 »

Forma aceasta a carcasei era foarte populara in anii '920. Si alte fime au folosit-o, printre care si Omega sau Longines. Inclusiv forma cheitei era aceeasi...
Este poate adevarat ca ceasul urmareste cumva linia Panerai, dar asta poate nu ar trebui sa conduca la comentarii virulente.

Revenind la ceasuri, poate cunoasteti modelul MIH, pe care il puteti gasi aici
Este unul din ceasurile mele favorite, atat datorita design-ului cat si datorita solutiilor originale adoptate.
grig

Mesaj de grig »

rubin scrie:M-a deranjat ca ai prezentat o copie de Panerai in loc de original si cred ca in replica ta ai procedat extrem de romaneste ! asa ca si chestie :idea: Terminat.
N-a fost in intentia mea sa va "deranjez". Se pare ca aveti o sensibilitate deosebita.
V-ati simtit atins personal si ati ripostat cu exacerbata violenta verbala si atunci cind un membru al forumului, retras acum din aceasta cauza, a numit ceasurile rusesti "conserve", formulare nefericita de altfel, dar in nici un caz jignitoare, asa cum vi s-a parut.
Imi permit sa va atrag atentia ca traim intr-o lume libera, unde nu functioneaza formula "cine nu e cu noi e impotriva noastra".
Ati fi surprins sa aflati ca lumea e mult mai diversa decit cea pe care ati cunoscut-o pina acum si ca exista o multitudine de tonuri de gri, nu numai alb si negru.
Si nu cred ca ca sunteti dvs in masura in care sa va impuneti propriile gusturi, pareri si principii ca etaloane aici pe forum.

Imi cer iertare colegilor forumisti pentru acest lung off-topic.
sorin7

Mesaj de sorin7 »

Zar scrie:La design minimalist se incadreaza si Movado.
Practic simplitatea e tipica pt. aceasta marca (majoritatea modelelor).

http://www.movado.com/Watches.aspx?Id=watchesmens :arrow:

Niciodata n-am inteles acest tip de cadran. Pentru mine, ceasul e un instrument de precizie, or, in cazul acesta, n-am nici secunde, nici minute. Iar un ceas care nu-mi arata ora, minutele, secundele si data, nu e ceas. E altceva, cel mai probabil bijuterie.
Fara suparare, sper. :)
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

mihai33 scrie:Forma aceasta a carcasei era foarte populara in anii '920. Si alte fime au folosit-o, printre care si Omega sau Longines. Inclusiv forma cheitei era aceeasi...
Este poate adevarat ca ceasul urmareste cumva linia Panerai, dar asta poate nu ar trebui sa conduca la comentarii virulente.

Revenind la ceasuri, poate cunoasteti modelul MIH, pe care il puteti gasi aici
Este unul din ceasurile mele favorite, atat datorita design-ului cat si datorita solutiilor originale adoptate.
Frumos ceasul ... daca nu ma insel e unul dintre acele perpetual calendar foarte exotice.
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
peacemaker

Mesaj de peacemaker »

Acest model Dievas este evident ¨inspirat¨ dintr-un PAM 292, iar acum uitandu-ma la pagina oficiala a marcii (www.dievaswatches.com), am observat mai multe designuri care au fost copiate, ex. AGV 6152 Black Diamond este un PAM 127. Nu mi se pare deloc original.
Scrie răspuns