Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
alexbucur

Re: Ultima achizitie

Mesaj de alexbucur »

mihai.moldovan scrie:Duble felicitari!!!
Un clasic va ramane un clasic!
Multumesc mult.
catalin68

Mesaj de catalin68 »

Un micut Rolex, in stare foarte buna.

Imagine
Imagine
alexbucur

Mesaj de alexbucur »

Ce fain e! Sa il stapanesti cu placere.
Clipper

Mesaj de Clipper »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Fain ceas Clipper, sa-l porti sanatos! Poate ne scrii si 2 vorbe si.....ceva impresii. :)
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Scarface

Mesaj de Scarface »

Frumos Seiko...sa-l porti cu placere!
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Pozele superbe, ceasul nu mai vorbesc!
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Clipper

Mesaj de Clipper »

valentin1234 scrie:Fain ceas Clipper, sa-l porti sanatos! Poate ne scrii si 2 vorbe si.....ceva impresii. :)
Va multumesc pentru urari. Ceasul este un diver aratos in opinia mea, atat la aspect general cat si la detalii: forma carcasei care aduce aminte de 44GS, suprafetele satinate ce alterneaza cu polish "zaratsu", bezel cu insertie ceramica si indici luminosi inclusiv pana la limita celor 20 de minute; cadranul este si el deosebit, de tip "sunburst". Foarte eleganta este si solutia de a folosi o carcasa monococa pentru un ceas rezistent la apa, depinde acum in viata reala la prima revizie si cat de usor va fi pentru ceasornicari sa il desfaca si sa il puna la loc :D Pentru un ceas de 44.3mm in diametru zic eu ca vine foarte bine pe mana si este si comod, se simte mai mult ca un ceas de 42mm ceva mai gros deoarece grosimea de diver nu poate pacali ochiul nimanui. Si mecanismul echipat este unul robust, dedicat ceasurilor de tip diver si Seiko se lauda ca esapamentul asigura functionarea izocrona si pe masura ce scade rezerva de putere.

Punctele slabe in opinia mea ar fi:
  • bratara care sub nicio forma nu este in ton cu pretul nu pot spune ca se aseaza chiar bine pe mana, iar sistemul de micro ajustare nu arata nici elegant si nici functional 100% nu este, in momentele in care manuiesc ceasul fie sa il pun la mana fie sa descui clasp pentru o repozitionare a ceasului inevitabil actionez fara sa vreau si micro ajustarea, largind bratara. De altfel, bratarile inca sunt punctul slab la Seiko scumpe respectiv Grand Seiko, pur si simplu nu sunt nici la nivelul de pret cerut si nici la nivelul ceasurilor elvetiene cu care Seiko incearca sa concureze sau sa le depaseasca.
  • acuratetea mecanismului nu este impresionanta, al meu pare sa mearga pe mana cu 10 secunde avans pe zi, ceea ce nu cred ca e prea bine la acest nivel de pret. Pentru acest mecanism Seiko anunta "+15 to -10 seconds per day", ceea ce inseamna ca nu am fost inselat in vreun fel. Am vazut ca unii oameni pe internet se lauda cu precizii de cateva secunde, e un aspect regasit si pe acest forum la alte mecanisme, pe ideea ca "merge COSC" fara sa aiba certificarea in sine, insa in esenta mi se pare o pacaleala si o loterie, credeti ca daca Seiko ar fi avut certitudinea ca poate fabrica la acelasi pret mecanisme la scara industriala, nu ar fi incercat sa ingusteze acest interval de precizie? Eu cred ca in mod cert ar fi facut-o, deci tine de fiecare daca e dispus sa joace la loteria preciziei Seiko.
Zar

Mesaj de Zar »

Precizia e mai putin importanta la el, evident se cumpara din alte motive ca tin de fiecare - in special aspect si exclusivitate/raritate.
Personal imi place mult dar este extrem de scump (la AD) pt. ce ofera, fac comparatie cu se poate lua in aceeasi bani ...
AR1070-56E
Clipper

Mesaj de Clipper »

Mie mi se pare foarte importanta si precizia, macar cata vreme l-ai cumparat si il folosesti cativa ani pana la o revizie, ceasul sa mearga cat mai bine. Cea mai la indemana comparatie ar fi cu Omega, intr-o situatie in care la Seiko ai plati pret lista si la Omega ai obtine un mic discount. Pe acest palier de pret sau hai sa zicem la un 10-15% diferenta la Omega ai din start un mecanism cu o precizie promisa mai buna ca la COSC, iar dupa ce il cumperi si vezi cum functioneaza prin intermediul seriei unice daca este vorba de un ceas cu certificare METAS poti accesa de pe situl Omega masuratorile fix ceasului pe care il ai pe mana. Daca nu se coreleaza cu ce ai primit iti poti pune intrebari juste daca ceasul chiar rezista la campuri magnetice puternice, daca poate a fost supus unor socuri care ii cauzeaza preciziei, deci este inca un nivel palpabil pe care il ai intre cumparator si vanzator.
PricoMigdala

Mesaj de PricoMigdala »

A venit :) destul de repede, in doua saptamani de la comanda. Sunt impresionat.
In zilele urmatoare postez un review in sectiunea de ceasuri germane.

Imagine
Imagine
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Clipper scrie:Mie mi se pare foarte importanta si precizia, macar cata vreme l-ai cumparat si il folosesti cativa ani pana la o revizie, ceasul sa mearga cat mai bine. Cea mai la indemana comparatie ar fi cu Omega, intr-o situatie in care la Seiko ai plati pret lista si la Omega ai obtine un mic discount. Pe acest palier de pret sau hai sa zicem la un 10-15% diferenta la Omega ai din start un mecanism cu o precizie promisa mai buna ca la COSC, iar dupa ce il cumperi si vezi cum functioneaza prin intermediul seriei unice daca este vorba de un ceas cu certificare METAS poti accesa de pe situl Omega masuratorile fix ceasului pe care il ai pe mana. Daca nu se coreleaza cu ce ai primit iti poti pune intrebari juste daca ceasul chiar rezista la campuri magnetice puternice, daca poate a fost supus unor socuri care ii cauzeaza preciziei, deci este inca un nivel palpabil pe care il ai intre cumparator si vanzator.
Multumim pentru mini-review-ul obictiv, Clipper.
DA, si eu gasesc ca este extrem de deranjant plus 10 la acest palier de pret, desi sunt convins ca mecanismul poate mult mai bine.
Daca e luat de la AD de nou....BB poate.....sa stii ca daca te adresezi service-ului cu rugamintea de a efectua un reglaj, o sa te ajute gratuit!
Daca nu e luat de nou, orice ceasornicar cu scoala te poate ajuta....desi carcasa aia o sa-i dea ceva dureri de dinti 8)

Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Scarface

Mesaj de Scarface »

Un batranel din '70 Orient sea King

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

Nu '70, este '90.
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Clipper scrie:bratarile inca sunt punctul slab la Seiko scumpe respectiv Grand Seiko, pur si simplu nu sunt nici la nivelul de pret cerut si nici la nivelul ceasurilor elvetiene cu care Seiko incearca sa concureze sau sa le depaseasca.
Probabil tine de perceptie, e posibil ca unele tehnic sa nu fie gandite foarte practice/comode, dar GS si Credor la finisaje le bat de la distanta ...
AR1070-56E
Scrie răspuns