Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
Clipper

Re: Ultima achizitie

Mesaj de Clipper »

Am vazut unul dar nu mai stiu cum se numea, era in faza de crowdfunding si nu am retinut deoarece era tot un soi de diver cu coronita pe filet, ceea ce nu mi s-a parut o combinatie buna cu armarea manuala.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Razvee scrie:Mulțumim, Clipper, pentru documentarea interesantă pe micro-branduri. Într-adevăr, și eu cred că-i bine să știm că mai sunt opțiuni pe piață în afara jucătorilor consacrați - și încă foarte multe interesante.

O întrebare - prin căutările tale ai dat cumva de vreun micro-brand care să-ți fi atras atenția și care, în același palier de preț (maxim 300-400 de dolari) să aibă combinația safir+armare manuală?
https://vapaus.co/collections/veli/prod ... -deep-blue
Cu Sellita!

Din pacate, e greu de gasit mecanisme manuale care sa nu fie elvetiene si de aici pretul......
Ca sa iesi mai jos - ca micro brand - trebuie sa folosesti Sea-Gull....care nici alea nu-s ieftine sau grozave..ori China Standard, pe care nu-l mai produce nimeni bine.....ori rusesti....la care vad ca nu se uita nimeni.....din pacate.......
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
borsy

Mesaj de borsy »

Nu ar fi rea mutarea discuției pe un topic dedicat. :idea:
„Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur prind curaj" Ion Creanga
controller

Mesaj de controller »

Cred că ar fi util un topic despre micro-branduri...dacă nu există deja.
Mulțumesc şi eu Clipper pentru timpul dedicat în a împărtăşi povestea cu noi. :wink:
If time is money, I'll spend my money on time.
ate14

Mesaj de ate14 »

Ar fi chiar foarte bine ca un moderator sa mute discutia intr-un nou topic nou.
E pacat sa se piarda incercarea lui Clipper de a mai face lumina, mai ales ca tot vad pe acest forum plangeri legate de marketing...aveti ocazia sa platiti un pret mai putin umflat de aceasta componenta atat de detestata pe la noi.
Daca se intampla asta promit sa spun si eu de 2 pe care le-am avut, unul pe care il am si unul pe care tocmai l-am comandat:

https://ventuswatches.com/collections/mori-2-diver

Initial am vrut un Nethuns, inspirat tot de Clipper, caruia ii multumesc si aici pentru poze, dar m-am speriat putin de dimensiunile ceasului.
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Am reusit sa aduc azi alaturi Seiko cel nou si OP-ul amicului meu (achizitionat acum un an si purtat de atunci aproape zilnic, inclusiv la mare si in piscina), pentru o comparatie intre finisaje si materiale, 316L-diashield coated vs 904L, safirul, bratara. Nu sunt cele mai reusite poze, scuze pentru asta, am fost si pe fuga cu treburi, nu am sters ceasurile etc, dar sper ca se vad diferentele cat de cat:

Imagine

Imagine

Imaginevault 111 jumpsuit

Imagine

Imaginetyson beckford net worth

Imagine

Imagine

Imagine

Concluziile mele sunt:
-nuanta 904L e mai deschisa decat cea a lui 316L-diashield;
-finisarea bratarii Seiko e mai buna decat la Rolex, se vede ca a trecut prin mai multe etape si grade;
-finisarea carcasei Rolex, precum si a bratarii pare mai grosiera vazuta de foarte aproape si chiar de la o distanta de citit, de exemplu;
-periajul carcasei Rolex e drept, la Seiko e circular;
-lateralele carcasei Seiko au trei fațete, doua “polished” si una “brushed”, apare mult mai complexa decat cea a OP-ului, single polished, dar usor si frumos bombata;
-safirul OP e plat, simplu si fara tratare antireflexie, sau poate foarte slab tratat, pare foarte ieftin, cel de la Seiko e ușor bombat si tratat pe interior.
Concluzia finala a mea este ca Seiko de la acest nivel in sus realizeaza ceasuri mult mai bine finisate decat Rolex la nivelul OP, Explorer, posibil si Sub (am vazut in realitate doar unul din “haur” pana acum).
Am facut acest mic comparativ din curiozitate si pentru ca am avut ceasurile la indemana, nu ca sa “detronez” Rolex, evident, dar pentru a se intelege ca tehnologia Seiko de finisare e mult mai avansata.
Pe de alta parte, rezistenta diashield-ului o voi vedea si eu dupa un an, ca sa pot trage o concluzie cat e de rezistent, deocamdata purtat 16 ore pe zi de o saptamana nu da nici un semn, cu exceptia remontorului.
Deocamdata nu pot discuta despre cadrane si elementele lor, sunt necesare poze “macro” pentru asta.
O seara frumoasa tuturor.
ovispub

Mesaj de ovispub »

Multumim de detalii si de comparatie. Cine stie, seiko pot fi la cateva modele distanta de a scoate un ceas care sa rivalizeze cu Submariner. Sunt sigur ca toata lumea asteapta o alternativa care sa le ia gandul pur si simplu de la swiss luxury. Foarte bune finisajele la Seiko. De 40 de mm nu aveau?
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Exista si de 39,9mm diametru, SLA017, dar nu la noi in tara:

Imagine

Imagine
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Am facut acest mic comparativ din curiozitate si pentru ca am avut ceasurile la indemana, nu ca sa “detronez” Rolex, evident, dar pentru a se intelege ca tehnologia Seiko de finisare e mult mai avansata.
Multumim Emil pentru review - interesanta si inedita comparatia......Dacia Logan Laureate si Audi A8.....desi concluzia la care ajungi
mi se pare usor bolnavicioasa 8) 8) 8)
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Concluzia e simplista pentru ca eu vad Rolex ca pe un ceas obisnuit, nu ca pe o capodopera, cum vad probabil cei mai multi.
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Afara e vopsit gardul, inautru-i leopardul, cam asa sta treaba. Ai uitat ce e mai important, calitatea, finisajele, precizia mecanismului, valoarea piesei in decursul timpului, ma refer la Rolex. Seiko dupa ce paraseste magazinul pierde 30%, nu mai vorbesc dupa cativa ani, e jenant pretul. Rolex e Mercedes de colectie, asa vad eu marca asta, Seiko o Toyota de serie, fiabila sa-ti faci treaba cu ea pe termen limitat, nimic mai mult.
Opinie personala.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Respect opinia personala, calin gabi. Eu vad lucrurile diferit pentru ca nu sunt colectionar, ca sa vad ceasurile ca pe investitii pe termen lung. Imi plac si atat. Cifrele acelea de mai sus pe mine nu ma intereseaza, cat pierd daca le vand etc, e clar ca se pierde la revanzare la majoritatea ceasurilor, poate ca nu si la Rolex sau altele. Eu utilizez ceasurile care imi plac si atat, iar daca ma plictisesc de ele, le vand, in pierdere sau nu.
stylus

Mesaj de stylus »

.
Ultima oară modificat 07 Dec 2024, 22:14 de către stylus, modificat 1 dată în total.
Scarface

Mesaj de Scarface »

G-Shock OAK carbon core guard

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
ovispub