catalin.v scrie:Nu te supara dar vorbesti doar intuitiv, folosirea spectrometrului este la indemana pentru orice microintreprindere care se respecta. Cat priveste obtinerea aliajelor din retopirea altora... nu-i mai incerta decat din minereuri. Despre produsul finit pur, acesta se obtine doar in conditii de laborator. Pe scurt - pune mana pe niste carti de metalurgie si citeste.Andrei Silvasanu scrie: Faptul ca materialele sunt reciclate,in special otelul,face ca acesta sa aiba alte caracteristici,necunoscute total,practic este un material nou pentru care nu exista inca tehnologii specifice si de aici cred eu ca pleaca toate problemele. Pe vremuri se extragea minereul de fier,stiai ce caracteristi are,in fine aveai un produs finit pur... Azi nu mai este asa,ai tot felul de alte materiale in compozitie care-i confera alta structura moleculara,iar daca mai adaugi si "made in china" e deja "reteta succesului"!
Eu nu vorbesc despre teorie,societatea actuala se ghideaza dupa alte reguli,in principiu dupa profit,asa ca te poti astepta la orice!