Buna ziua dragi utlizatori,
Am avut acu cateva saptamani un topic deschis in care am cerut recomandara unui brand cu nume mare. Am ramas ca o sa-mi cumpar un Longines, dar asta probabil doar mai prin vara.
Deocamdata mi-am cumparat de pe Jomashop un Tissot Seastar Chronograph Quartz, mai de toata ziua.
Este prima data cand comand ceva mai scump din state. Coletul va veni prin USPS Priority International.
Poate cineva sa-mi spuna cand va ajunge in Romania care este exact totalul sumelor taxelor pe care trebuie sa le platesc?
Pe site-ul postei romane nu gasesc nimic prin care sa-mi pot da seama exact. Cei de la Jomashop probabil au scris pe colet ca e ceas deci nu cred ca e necesar sa vorbim despre cum as putea evita taxele.
Am scris asta aici in speranta ca a mai cumparat cineva de la acest magazin si poate sa-mi spuna ce si cum a platit la vama/posta. E bine sa si ramana pe forum aceste informatii. S-ar putea sa fie folositoare in viitor.
Multumesc anticipat,
Alex
Comanda Jomashop
Re: Comanda Jomashop
Daca valoarea este peste 150 de euro, se plateste TVA + taxa vamala.
TVA = 19%, tava vamala - parca 2,5% sau 5%? Oricum, mai putin decat TVA.
TVA = 19%, tava vamala - parca 2,5% sau 5%? Oricum, mai putin decat TVA.
- Alex Ionascu
Multumesc pentru raspuns!
Pretul ceasului + transport a fost de $288. TVA 19% + Taxe Vamale de 5% ar fi 24% deci teoretic ar fi $69.12 * 3.79 ca sa aflam valoarea in lei ar fi 261 de lei.
Pare corect acest calcul? Ar putea sa sara de 300 de lei taxele pentru un ceas pe care am platit 1100 de lei?
Pretul ceasului + transport a fost de $288. TVA 19% + Taxe Vamale de 5% ar fi 24% deci teoretic ar fi $69.12 * 3.79 ca sa aflam valoarea in lei ar fi 261 de lei.
Pare corect acest calcul? Ar putea sa sara de 300 de lei taxele pentru un ceas pe care am platit 1100 de lei?
-
MrHallucinogen
Îți spun eu cât te costa exact deoarece mi-am cumpărat și eu de la ei
(Prețul ceasului + Transport {normal se calculează cu transport dar la mine vamesul mi a spus ca nu l mai pune in calcul} ) •19 % TVA •4,5% taxe vamale (taxele vamale se Adaugă la prețul obținut din ceas + tva).Cam atat
(Prețul ceasului + Transport {normal se calculează cu transport dar la mine vamesul mi a spus ca nu l mai pune in calcul} ) •19 % TVA •4,5% taxe vamale (taxele vamale se Adaugă la prețul obținut din ceas + tva).Cam atat
- Alex Ionascu
Multumesc frumos pentru raspunsuri! Mi-a raspuns cineva si in privat. Saptamana viitoare trebuie sa merg dupa el.
O sa-i fac o poza sa o pun pe firul cu ce purtam azi, dupa ce-l ridic si-i ajustez bratara
O sa-i fac o poza sa o pun pe firul cu ce purtam azi, dupa ce-l ridic si-i ajustez bratara
- Alex Ionascu
Nu mai gasesc firul cu poze in care lumea posteaza ce poarta in acel moment, asa ca o sa las poza aici.
E putintel cam mare pentru mana mea si s-ar putea sa-l vand mai departe, dar e un ceas frumos.

E putintel cam mare pentru mana mea si s-ar putea sa-l vand mai departe, dar e un ceas frumos.

-
Florinel000
Ceasul arata foarte bine dar nu cred ca e prea mare pentru mana ta, eventual mai pune poze sa vedem.