Ultima achizitie: Ceasuri de Buzunar
Moderator: Achraf
Re: Ultima achizitie: Ceasuri de Buzunar
Am vazut ceasuri de buzunar sub diverse marci mai mult sau mai putin cunoscute (de ex Capital, Horus, chiar si Venus) care aveau sigla F-S pe spate, fara a avea insa o serie. Sa inteleg ca toate acestea au sigla pusa pe ele fara drept?
- timetwister
Niciuna dintre casele mentionate nu a furnizat ceasuri catre CFI. Care ar fi fost scopul de a insemna ceasuri in afara retelei, daca nu strict cresterea vanzarilor in Italia (desi nu il pot privi ca pe un mijloc eficient), cand Perseo distribuia ceasuri de buzunar "oficiale" chiar si in anii 80, inclusiv cu calibrul 160 (Unitas 6497) ?danny scrie:Am vazut ceasuri de buzunar sub diverse marci mai mult sau mai putin cunoscute (de ex Capital, Horus, chiar si Venus) care aveau sigla F-S pe spate, fara a avea insa o serie. Sa inteleg ca toate acestea au sigla pusa pe ele fara drept?
Imagini suplimentare cu piesele oficiale din anii 60-80 aici, in incheierea articolului.
Perseo, astazi cu sediul la Bologna, pastreaza in oferta ceasuri de buzunar cu marcaje CFI (FS). Pentru modica suma de 450-500 euro, oricine poate detine un ceas Perseo, purtator de titlu de prestigiu, cu tot acordul CFI.
Se poate retine ca celelalte nu sunt ceasuri oficiale si ca poarta simboluri ce le asocieaza cu CFI fara merit. Daca marcajele au fost aplicate de producatori ori de retaileri, nu am cunostinta.
Multumesc, am mai invatat ceva 
Si eu zic multumesc.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Tot un Tavannes.

Un tavannes luat azi din targ.

Uitanduma prin pozele mai vechi, realizez ca acest ceas lam vandut pe la inceputul luni Mai, si culmea,
vad ca azi lam cumparat din targul de vechituri , stiu ca au fost si discutii despre el la aceasta rublica,
nu mi sa mai iatamplat ca un ceas sa ajunga din nou la mine dar vad ca este totus posibil.
Este vorba despre ceasul Tavannes, nu as vrea sa se interpreteze altele...daca este ceva in neregula rog un moderator sa stearga anuntul.
Multumesc.
vad ca azi lam cumparat din targul de vechituri , stiu ca au fost si discutii despre el la aceasta rublica,
nu mi sa mai iatamplat ca un ceas sa ajunga din nou la mine dar vad ca este totus posibil.
Este vorba despre ceasul Tavannes, nu as vrea sa se interpreteze altele...daca este ceva in neregula rog un moderator sa stearga anuntul.
Multumesc.
Multumesc Mihai.
O seara buna.
O seara buna.
-
Incognito82
Păi nu ne arăți și cadranul?
Are dm.-55,5mm. si nu este curatat.

Doua ''master deck watch-uri'' Kirova , fiecare cu o versiune diferita a mecanismului.Unul dintre ele are inclusiv un certificat de verificare a preciziei, seria de pe certificat corespunde cu cea de pe mecanism.Ambele perfect functionale.

-
impala2328
Alin,
superbe amandoua, FELICITARI !
Parerea mea, versiuni diferite cu modificari aduse la functionarea secundarului.
Nu stiu in ce an au cumparat licenta de la Ulysse Nardin (sau daca au cumparat-o
) dar dupa cunostintele mele intre cele doua calibre este o distanta de aprox 18 ani.
cel in 24 rubine este marcat ca fiind manufacturat in trimestrul 4 al anului 1953 (serial 901)
cel in 22 rubine este marcat ca fiind manufacturat in trimestrul 4 al anului 1971 (serial 9307)
Amandoua sunt foarte bune, cred ca primul (cel cu serial scurt) e
superbe amandoua, FELICITARI !
Parerea mea, versiuni diferite cu modificari aduse la functionarea secundarului.
Nu stiu in ce an au cumparat licenta de la Ulysse Nardin (sau daca au cumparat-o
cel in 24 rubine este marcat ca fiind manufacturat in trimestrul 4 al anului 1953 (serial 901)
cel in 22 rubine este marcat ca fiind manufacturat in trimestrul 4 al anului 1971 (serial 9307)
Amandoua sunt foarte bune, cred ca primul (cel cu serial scurt) e