Ce purtati astazi ?

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
nihilx

Re: Ce purtati astazi ?

Mesaj de nihilx »

Dupa Ranfft, sunt ceva diferente totusi... Iar vizual acestea pledeaza pentru 7734.

Imagine
Imagine compilata dupa http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... ljoux_7734 si http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... ljoux_7733

Imagine
Sursa: http://www.ebay.it/itm/MOVIMENTO-CRONOG ... 1777640033
timetwister

Mesaj de timetwister »

Forma ciocanului (8220) nu are nicio relevanta. Diferentele prezentate tin de generatie.
Varianta din stanga este a doua generatie si are cateva modificari fata de 7730. Varianta din stanga este generatia a 3 a si are o singura modificare fata de generatia a 2 a (chiar la ciocan).
Pot fi observate 7733 si 7734, in aceeasi varianta, fie de generatia 2, fie de generatia 3.

De exemplu, un 7733 de generatia 3:

Imagine
nihilx

Mesaj de nihilx »

De acord. Am consultat si fisa tehnica si am observat ca sunt interschimbabile reperele 8220 sau 8500.
Initial chiar scrisesem "7733 sau 7734", vroiam sa las "773x" (care ar fi fost cea mai corecta desemnare de fapt), insa cand am gasit celelalte exemple, toate desemnate a folosi 7734, m-am hotarat sa las doar acest calibru in raspuns.
timetwister

Mesaj de timetwister »

Nu ai facut rau, chiar daca nu ai avut destule surse (pentru ca nu prea exista).
Intr-adevar, mecanismul este un 7734 si este pacat ca a fost trecut asa usor cu vederea.
Desi am convingerea, nu am si certitudinea ca aceste calibre au fost modificate de Valjoux pentru ca nu am vazut niciun catalog de furnituri de epoca, insa trebuie ca se puteau comanda de undeva piese pentru mecanismul calendar.
Pe langa TNT si Bulova, alte case care au avut acces la acest calibru ar fi fost Chatelain, Lucien Rochat, posibil DuBois, Lorenz, ChronoSwiss si alti mici producatori. Acestea au fost produse in perioada anilor 80-90 si au avut un oarecare succes in Italia.
Nu se cunoaste stocul de productie al acestui mecanism, insa mi se pare unul dintre cele mai subestimate chronographe cu triplu calendar si fazele lunii.
Marian Vintage

Mesaj de Marian Vintage »

Imagine
Cred ca pe seara,ar merge el...!
Marian Vintage

Imagine
Sau ar merge un Valjoux 72?
Marian Vintage

Imagine
Azi,nimeni aici?
Incognito82

Mesaj de Incognito82 »

Imagine
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Eu am sa incep asa.....Foarte frumoase ceasuri prezentate in ultimele pagini! Feliciteri posesorilor si la mai multe.
Cat despre "disputele" grig/blowup si Marian,le consider ca fiind aiurea. Colegul xxxbanxxx a scris si a apreciat foarte corect situatia,si-i dau dreptate. Avem si atitudini de "carcotasi",dar ne-am cam obisnuit cu ele.....cu toate ca aceste atitudini nu sunt deloc benefice comunitatii,drept pentru care am sa-l rog pe Grig si Blowup sa se limiteze la comentarii decente-iar Blowup sa ne prezinte ceasurile lui in continuare :D
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Blowup

Mesaj de Blowup »

Claudiu scrie:Eu am sa incep asa.....Foarte frumoase ceasuri prezentate in ultimele pagini! Feliciteri posesorilor si la mai multe.
Cat despre "disputele" grig/blowup si Marian,le consider ca fiind aiurea. Colegul xxxbanxxx a scris si a apreciat foarte corect situatia,si-i dau dreptate. Avem si atitudini de "carcotasi",dar ne-am cam obisnuit cu ele.....cu toate ca aceste atitudini nu sunt deloc benefice comunitatii,drept pentru care am sa-l rog pe Grig si Blowup sa se limiteze la comentarii decente-iar Blowup sa ne prezinte ceasurile lui in continuare :D
Probabil ati dorit ca Marian Vintage sa prezinte ceasurile lui, in continuare si ati scris din greseala... Blowup.
Tokoloshe ... snobletea obliga.
Blowup

Mesaj de Blowup »

Imagine
Blowup

Mesaj de Blowup »

Imagine
Blowup