Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Da,se poate.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
E posibil ca Support Center-ul Casio din Germania să dea aşa răspunsuri?
Î:
Dear Sirs,
I bought a Casio Edifice, module 2719. I looked for specifications (on Internet) for this module, but I didn't find them. Is this module the same as Miyota 2S60 movement? Thanks in advance.
R:
Dear Mr. ,
Thank you very much for your letter.
Regarding your question, we have to inform you that unfortunately we do not have the desired information available.
We are sorry that we cannot help you in this matter.
Best regards
Î:
Dear Sirs,
I bought a Casio Edifice, module 2719. I looked for specifications (on Internet) for this module, but I didn't find them. Is this module the same as Miyota 2S60 movement? Thanks in advance.
R:
Dear Mr. ,
Thank you very much for your letter.
Regarding your question, we have to inform you that unfortunately we do not have the desired information available.
We are sorry that we cannot help you in this matter.
Best regards
Totul este posibil in vremurile ce le traim! 

Ceasornicar,FBHI
Corect! Şi după ce i-am întrebat cum e posibil ca Support Center-ul să n-aibă asemenea informaţii, s-a elucidat misterul:
Dear Mr. ...,
Thank you very much for your letter. Regarding your question, we can inform you the following:
Unfortunately we are not allowed to give out the technical configurations of our devices. These are only for the use of our authorized service centers.
We kindly ask for your understanding.
Best regards
Wtf?
Dear Mr. ...,
Thank you very much for your letter. Regarding your question, we can inform you the following:
Unfortunately we are not allowed to give out the technical configurations of our devices. These are only for the use of our authorized service centers.
We kindly ask for your understanding.
Best regards
Wtf?
De curand achizitionat, in conditii nu tocmai placute, un ceas Japy Freres. Masina relativ curata, fara mari problema. In schimb carcasa data din belsug cu "bronz auriu". Cum, necum, sau erau slabite sau erau lipite, s-au desprins doua bucati de ornament. Materialul, cred, este zamac. Ca sa nu fac incercari ce se pot dovedi nereusite, ati mai facut reconditionari/lipiri de acest fel si daca da, cum? Pana acum, am curatrat, aproape de tot, vopseaua data cu "bidineaua". As incerca o noua acoperire, a mai facut cineva asa ceva?
Si, ca sa nu deschid un nou subiect, pe mecanism este stantat anul ultimei medalii 1855. Stiu ca urmatoarea a fost la Expozitia Universala din 1867. Sa fie anul de fabricatie in acest interval? Dupa mecanism, pare mai degraba din anii 1950 (desi piulitele folosite sunt de forma arhaica patrata....)
Scuze pentru atatea intrebari, dar as vrea sa-l aduc intr-o stare cat mai buna si fara rabat de calitate.
Cateva poze, nereusite, ce-i drept...

Multumesc
Si, ca sa nu deschid un nou subiect, pe mecanism este stantat anul ultimei medalii 1855. Stiu ca urmatoarea a fost la Expozitia Universala din 1867. Sa fie anul de fabricatie in acest interval? Dupa mecanism, pare mai degraba din anii 1950 (desi piulitele folosite sunt de forma arhaica patrata....)
Scuze pentru atatea intrebari, dar as vrea sa-l aduc intr-o stare cat mai buna si fara rabat de calitate.
Cateva poze, nereusite, ce-i drept...

Multumesc
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
- flexibil29
Frumos ceasul " patric " , felicitari ! Nu stiu cum ai curatat vopseaua , personal asi fi recomandat o sablare fina care ar fi rezolvat problema impecabil atat din punctul de vedere al vopselei cat si al eventualelor alte imperfectiuni iar pentru reconditionare avand in vedere ca este un ceas de masa si nu este supus frecarii asi recomanda o electroplacare cu aur. Electroplacarea se poate face acasa cu un kit relativ ieftin si fara nici o tehnologie speciala iar rezultatele sunt surprinzatoare. Succes in reconditionare
Ok...pe zamac nu faci electroplacare,decat daca cuprezi mai intai,apoi nichelezi apoi auresti.
Lipirea zamacului este o provocare.Un metalurgist bun poate raspunde la aceasta intrebare.
Mecanismul nu este din anii 1950 ci mai repede 1850 +-
Lipirea zamacului este o provocare.Un metalurgist bun poate raspunde la aceasta intrebare.
Mecanismul nu este din anii 1950 ci mai repede 1850 +-

Ceasornicar,FBHI
Multumesc Claudiu si flexibil29. Cel mai mult ma bucur de vechimea mecanismului. Deocamdata am probleme cu pendulul si cu sistemul de prindere (este singurul pe care-l am cu prinderea pe sfoara), dar partea de ceas o stapanesc. Carcasa am curatat-o simplu prin pensulare cu diluant (am avut noroc, dar in graba eram cu hainele de birou si le-am cam stropit...). Am vazut cateva zile tot ce am gasit pe net despre aceste reconditionari, nu cred le pot face prim lipire termica. Mai degraba un adeziv bicomponent, cu o rigidizare la partea din spate. Am un dispozitiv de sablare de la LIDL, o sa incerc in viitor o sablare cu faina , nisipul mi se pare prea dur. La o acoperire galvanica m-am gandit si eu, dar faza cu aur ma depaseste. O instalatie de acoperire galvanica am in lucru mai de demult (cuprare si nichelare), e un bun motiv sa o termin. Timpul extrem de scurt este dusmanul cel mai mare. Acum 20-30 de ani aveam scule improvizate si faceam foarte multe. Acum am scule la care nici nu visam si nu mai am timp aproape de nimic. Oricum, pentru mine este un hobby si ma face sa ma simt bine...e mare lucru.
Cam asa a ajuns carcasa acum:

Cam asa a ajuns carcasa acum:

- calin gabi
Sablarea poti sa o faci cu bicarbonat de sodiu, faina se lipeste la presiune.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Multam pentru bicarbonat... Eu ma gandisem la faina e porumb, oricum faceam o proba inainte pe altceva. Deocamdata, pana-i vine randul, ramane cu strat de vopsea.
O seara buna.
O seara buna.
Salutare, am si eu o intrebare referitoare la ceasurile diver: protectia la apa este data doar de filetul de la coronita sau mai sunt ceva garnituri pe acolo ?
Infiletarea coronitei trebuie facuta la maxim sau sunt suficiente cateva rotiri ?
Infiletarea coronitei trebuie facuta la maxim sau sunt suficiente cateva rotiri ?
Protectia la apa este data de mai multe aspecte printre care cele mai importante sunt: modul de realizare a geamului ceasului si mai ales modul de prindere al acestuia in carcasa, modul de realizare al capacului spate al ceasului si modul de realizare al coronitei. Sunt mai multe gernituri implicate acolo, unele extrem de sensibile si importante, dar aceasta depinde si de modul de realizare al ceasului.
Infiletarea coronitei se face la maxim, fara insa a forta excesiv.
Infiletarea coronitei se face la maxim, fara insa a forta excesiv.
Multumesc de raspuns . Ma interesa pentru ca vreau sa achizitionez un Orient mako si am vazut ca are filet la coronita.
- calin gabi
Coronitele la aceste divere trebuiesc stranse la maxim cu mana, nu se intampla nimic, au in capat garnitura pe care etanseaza numai prin strangere, ideea e sa ai grija la inceput cand il infiletezi sa o ia drept pe filet, de aici provin problemele.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân