Realizare ceas

Discutii intre pasionati.
cosmin_i

Realizare ceas

Mesaj de cosmin_i »

De ceva vreme (a se citi multa vreme) imi caut un ceas. Din moment ce n-am reusit sa-mi gasesc ceasul mult visat m-am hotarat sa aborderz problema putin diferit adica ceas facut pe comanda. Acum intrebarea este daca exista cineva care poate face asa ceva? Si cum ii sta bine unui roman, pretentiile sunt mari iar bugetul mai mic decat pretentiile.
gherghin nicolae
Moderator

Re: Realizare ceas

Mesaj de gherghin nicolae »

Definește pretențiile ,deasemenea definește bugetul.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Apreciem abordarea dar va asigur ca nu se poate face din k..k.. bici care sa si pocneasca.

Daca tot s-ar apuca cineva de un asemenea efort atunci puteti fi sigur ca va cauta componente de calitate (in general elvetiene) ori astea costa. Se poate incropi cate ceva si din componente chinezesti dar nu merita efortul.

Imaginati-va ca trebuie sa se potriveasca mecanismul, carcasa, cadranul si aratatoarele si sa mai fie si pe gustul comanditarului. Pe vremuri existau kit-uri elvetiene (carcasa de tip diver, cadran si aratatoare) pentru asamblare proprie dar costau intre 200-250€. Daca mai puneti un 150-160€ cat costa un mecanism automatic bun aveti costul materialelor. Ramane deschis costul manoperei si gustul beneficiarului

Mai exista posibilitatea de a folosi mecanisme cu armare manuala 6498/6497 dar riscati sa asteptati mult si bine pana gasiti combinatia care sa va placa.

Mai bine cautati un ceas ca atare.
cosmin_i

Mesaj de cosmin_i »

Pretentiile principale ar fi calitatea si aspectul. Calitatea sa fie "de fabrica", ceasul o sa fie unul de zi cu zi si cerinta ar fi sa fie durabil. Fara componente chinezesti, chiar nu vad rostul unui ceas custom cu asemenea piese. Ceasul as vrea fie automatic, calibru mai mic (maini de pianist), cadran skeleton, geam safir, indicatoare si inscriptii luminiscente. bugetul as vrea totusi sa-l discut cu persoana care ar putea realiza asemenea ceas
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Si cam cum s-ar putea aplica markeri luminosi pe un skeleton??????
Aveti aici un mecanism automatic skeletonizat: http://www.ebay.de/itm/MOVEMENT-AUTOMAT ... xy9X5TWva5
Tineti cont ca reprezinta doar o mica parte din costuri.

Mai ganditi-va si reveniti pe urma .....dar nu va grabiti.
PS.
o veche vorba din popor spune: "si cu s--la intr-ansa si cu sufletul la Dumnezeu; nu se poate"
cosmin_i

Mesaj de cosmin_i »

stiu ca e o chinezarie dar e bun pt exemplu: http://www.ebay.de/itm/HERREN-UHR-Luxus ... Swl9BWL-Nv
parerea mea este ca se poate avea marker luminosi.
Si revin cu intrebarea: Poate cineva realiza un astfel de ceas?
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Faceti rost de componente si putem discuta de manopera. :lol:
Mult succes!
cosmin_i

Mesaj de cosmin_i »

daca m-as fi priceput la orologerie nu cred ca as fi deschis acest topic. am nevoie de ajutor inclusiv la alegerea componentelor
Ahile

Mesaj de Ahile »

Dorinta de a avea un ceas unic m-a impins si pe mine sa-mi fortez limitele creatiei. Sa ai un ceas unic, mai ales facut cu mana ta iti da un sentiment aparte. Al meu, cum l-am descris si in topicul dedicat, are un mecanism simplu dar fiabil. Restul componentelor...liber la creatie.
Da-i drumul la proiect si mergi inainte. Mai jos ai linkul cu al meu...
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =4&t=32659
cosmin_i

Mesaj de cosmin_i »

Ahile scrie:Dorinta de a avea un ceas unic m-a impins si pe mine sa-mi fortez limitele creatiei. Sa ai un ceas unic, mai ales facut cu mana ta iti da un sentiment aparte. Al meu, cum l-am descris si in topicul dedicat, are un mecanism simplu dar fiabil. Restul componentelor...liber la creatie.
Da-i drumul la proiect si mergi inainte. Mai jos ai linkul cu al meu...
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =4&t=32659
Tocmai ceasul tau mi-a dat idea, felicitari pentru realizare. Din pacate cunostiintele mele de ceasornicarie nu-mi permit sa-l fac singur, de aceea cer aici ajutor.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Ajutor puteti primi, nu insa meditatii.
Vlad S.

Mesaj de Vlad S. »

Ceasul as vrea fie automatic, calibru mai mic (maini de pianist),[/quote]

Daca si pianistii au mainile mici si subtiri e clar. :lol: :lol: :lol:
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Fara a avea nici o experienta practica doriti sa incepeti un proiect pretentios si astea cu costuri mici.
Mai ganditi-va. Si daca veti avea impresia ca v-ati gandit destul mai ganditi-va o data.
Ahile

Mesaj de Ahile »

Am descoperit forumul in 2014 si pot sa afirm ca nu stiam mai nimic despre ceasuri.... Faceam diferenta intre mecanice si pe baterie. Si m-am apucat sa citesc primele topicuri, alea vechi din 2007. Si inca le citesc, sunt pe doua pagini paralele, Subiecte active si si celelalte mai vechi. Mai am pana pot sa zic ca am citit tot. Daca tragi bine concluziile din toate discutiile pot avea rol educativ. Au fost si multe controverse insa bina ca avem patron si moderatori intelepti; s-au pierdut din pacate si membri importanti, daca citesti mai in spate o sa integi ce spun.
Persevereaza in munca ta si da liber la imaginatie!
cosmin_i

Mesaj de cosmin_i »

Imi cer scuze daca nu am fost suficient de clar. Caut o persoana care sa poate sa realizeze acest ceas la calitatea dorita conform indicatiilor mele. Aceasta persoana trebuie sa ma ajute si la alegerea componentelor si sa ma sfatuiasca sau sa ma corecteze daca cererile sunt prea exagerate sau aberante. Nu cer nimanui sa faca munca voluntara, totul este contra-cost.

Ahile, multumesc pentru incurajari. Si eu am citit destul de mult din forum, lucru care m-a ajutat sa ma feresc de niste tepe cu ceasuri false. Din pacate nu am timp si nici instrumentele necesare ca sa pot face personal acest proiect.

Vlad S. maini de pianist este o expresie, nu trebuie luata mot-a-mot
Scrie răspuns