Ceasuri rusesti vintage

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
gherghin nicolae
Moderator

Re: Ceasuri rusesti vintage

Mesaj de gherghin nicolae »

Ahile scrie:Multumesc pentru raspuns. Lungimea nu ar fi o mare problema, insa ma interesa daca sunt identice la dimensiunile de la varf, respectiv diametru, si daca se poate actiona mecanismul 2209 cu un remontor de 2409, facand abstractie de lungime (de ex. un mecanism scos din carcasa). Daca aveam un 24xx o rezolvam eu repede :D . Romulus, poti sa-mi dai te rog sursa textului in engleza? Edit: am gasit: WUS.
Care lungime ?
Nu vezi ca sint cu totul diferite la partea din virf ? Difera profilul patrat , difera distantele intre prelucrarile alea . Nu se potrivesc sub nici o forma !
Nu-ti trebuie nici un text in engleza, sau rusa sau mai stiu eu de pe unde. Suficiente pozele astea .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
dorin 69

Mesaj de dorin 69 »

Luat azi din piata.Ar merita o revizie?Pana acum nu am mai vazut modelul acesta de rusesc.Diametru 40mm,functioneaza binisor.Mi-ar putea da un cunoscator cateva minime informatii?
Multumesc.

Imagine

Imagine
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Ceas Ural.
Producator Fabrica de Ceasuri din Celiabinsk.
Mecanism Molnija modificat pentru secundar central 3608. Au fost doua variante, cu secundar central si fara.
Produs pe undeva prin anii '60.
Interesant la el este ca nu respecta standardele (GOST) deja adoptate pentru productia ceasurilor de mana fiind mult mai mare decat diametrul maxim admis acolo. Insa nevoia de a asigura ceasuri pe piata l-a facut sa fie acceptat.
Actualmente un ceas cautat si colectionat mai ales daca e in stare buna.
Felicitari pentru achizitie.
Pe al meu il puteti vedea aici.
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 42&t=32859
Maria Magdalena

Mesaj de Maria Magdalena »

Salut. Puteți să-mi spune-ți de spre acest Pobeda mai multe? Cât de vechi este?
Ultima oară modificat 19 Dec 2015, 02:00 de către Maria Magdalena, modificat 1 dată în total.
Maria Magdalena

Dar despre acest Wostok?
Ultima oară modificat 19 Dec 2015, 02:10 de către Maria Magdalena, modificat 1 dată în total.
Maria Magdalena

Și acesta este un Wostok foarte asemănător cu precedentul

Amândouă au calibru 2209. Din ce an sunt fabricate aproximativ?
Maria Magdalena

Acest Slava nu știu dacă își are loc la această secțiune, probabil la ”nevoie de reparații”?!

Nu cunosc calibru. Scrie pe cadran că este automatic. Îi lipsește piesa la care eu îi spun ”pendular”?! Sau nu?!. Scuza-ți exprimarea. Oare se mai poate face ceva? Mai am unul de rezervă care are și balansul. Doar că cadranul arătă destul de rău.
Ultima oară modificat 19 Dec 2015, 02:55 de către Maria Magdalena, modificat 1 dată în total.
Maria Magdalena

Și ultimul Pobeda.

Cu nevoi de reparații binențeles.
Ahile

Mesaj de Ahile »

Pobeda - ZIM 2602. Anii '50, poate '60?
Wostok - 2209. Anii '70 - '80 ambele
Slava - 2427. Anii '70 - '80, cu lipsuri mari (balans, modul de incarcare automata)
Pobeda - 2602. Anii '80 + -
Maria Magdalena

Ahile scrie:Pobeda - ZIM 2602. Anii '50, poate '60?
Wostok - 2209. Anii '70 - '80 ambele
Slava - 2427. Anii '70 - '80, cu lipsuri mari (balans, modul de incarcare automata)
Pobeda - 2602. Anii '80 + -
Mulțumesc
Maria Magdalena

Nu mă așteptam ca Pobeda Zim să fie așa vechi. Oare se poate recondiționa? Carcasa este destul de uzată.
și cadranul.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Se poate dar va fi destul de dificil, costisitor si cu rezultat incert.
Mai bine luati unul in stare mai buna sunt relativ comune si cu siguranta veti gasi unul.
Ahile

Mesaj de Ahile »

Daca rasfoiti putin sectiunea Ceasuri Rusesti veti gasi o multitudine de informatii, inclusiv despre viabilitatea reconditionarii unui ceas. Cum zicea si colegul heimdalg, astfel de ceasuri se gasesc destul de usor, de preferat fiind sa gasiti piese in stare mai buna ele fiind interschimbabile. De exemplu: pe un mecanism Pobeda cu secundar la ora 6 se va potrivi orice tip de cadran Pobeda cu sub-secundar (pot sa difere diametrele cadranelor, in functie de carcasa).
Accesand link-ul de mai jos veti gasi o baza de date foarte bogata in informatii despre mecanisme si nu numai:
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... k&ZIM_2602
Maria Magdalena

Mulțumesc.
Maria Magdalena

Mă gândeam la mecanismul în sine dacă poate fi salvat. Clar că carcasa și cadranul numai înlocuite. Eu zic că mecanismul nu este rău, doar o revizie, curățat, poate ceva piese defecte?!
Ultima oară modificat 19 Dec 2015, 19:45 de către Maria Magdalena, modificat 1 dată în total.
Scrie răspuns