Sigur nu e fake.
Este un mecanism Vostok 2209 original.
Chiar si stilul cadranului seamana cu acela al unora dintre ceasurile Vostok cu mecanism 2209 iar numarul de rubine al mecanismului este indicat corect pe cadran.
Eu zic ca este produs de una dintre multiplele firme care in acea perioada produceau ceasuri folosind mecanisme rusesti.
si Wostok-ul de mai sus in carcasa, dupa ce-a fost readus la viata. carcasa placata cu Au20, in stare buna, geam schimbat, numai bun de a fi purtat, desi cadranul mi se pare putin cam strident.
heimdalg scrie:Sigur nu e fake.
Este un mecanism Vostok 2209 original.
Chiar si stilul cadranului seamana cu acela al unora dintre ceasurile Vostok cu mecanism 2209 iar numarul de rubine al mecanismului este indicat corect pe cadran.
Eu zic ca este produs de una dintre multiplele firme care in acea perioada produceau ceasuri folosind mecanisme rusesti.
Eu totusi cred ca e un cadran rescris. Meserias, trebuie s-o recunosc, dar se vede ca e rescris...
Si eu vazand ultimele poze care sunt mai clare inclin spre aceasta ipoteza.
De asemenea nu am auzit de marca NOVA care sa fi produs ceasuri cu mecnisme rusesti.
Dacă este vorba despre NOVA, acesta este unul din cadranele ce au fost puse pe acest mecanism. Rescrierea cadranului ceasului dvs. nu face ceasul un fake. Bănuiesc că a fost mai mult o ambiție de avea un cadran curat. Se spune că la ceasurile rusești este permis orice. Să-l purtați cu plăcere.
Nici pe al dumneavoastra nu l-as denumi fake deoarece nu ii stim istoria. Neavand nici carcasa su atat mai greu ne putem orienta spre un potential producator.
Nu putem presupune ca a fost creat sa insele pe cineva ca fiind o marca celebra cu atat mai mult cu cat NOVA ca marca orologiera nu inseamna mare lucru dupa stiinta mea.
Exista cele doua ipoteze ce au fost avansate anterior, o marca ce utiliza mecanisme rusesti sa produca ceasuri sau un cadran rescris. Ambele pot avea argumente si cotraargumente inca pentru ca eu unul nu-mi explic de ce ar produce cineva un astfel de fake, cum sa insele cu el? Mai trebuie cercetat. Cert este ca mecanismul este original iar inscriptia rubinelor de pe cadran este cea corespunzatoare mecanismului.
Ar mai fi si ipoteza ca un fost proprietar al ceasului a vrut sa realizeze ceva unicat si a rescris cadranul. In unele perioade se mai practica.
Ipoteze, ipoteze...
Au nevoie de îngrijire, dar sunt foarte încântat de ele. Sper ca până la finalul anului să le aduc în stare de funcționare. Ăsta va fi cadoul meu de Moș Gerilă.
Interesante.
Si potential pot fi restaurate frumos, mai ales acel Stalicinie la care cadranul pare in forma buna si vad ca are toate piesele originale inclusiv coronita specifica.