Seiko Sumo vs Certina DS Action Diver
Seiko Sumo vs Certina DS Action Diver
Salutare,
Doresc sa cumpar un ceas diver automat si dupa ce m-am uitat in mai multe oferte am restrans cautarea la urmatoarele doua ceasuri Seiko Sumo SBDC003 (http://www.skywatches.com.sg/reviews/se ... bdc003.htm) sau Certina DS Action Diver (http://www.certina.com/collection/mens- ... er-3-hands).
Seiko il pot cumpara la pretul de 1800 ron iar Certina in jurul a 2700 ron la oferta. Ce ma sperie la Seiko este faptul ca are diametrul cam mare, 46mm si nu am unde sa il probez in tara, insa are avantajul pretului.
Certina l-am probat, pare destul de bine lucrat si vine destul de bine pe incheietura mea (17cm) insa nu stiu daca merita diferenta de pret.
Astept sfaturile si recomandarile voastre.
Multumesc!
Doresc sa cumpar un ceas diver automat si dupa ce m-am uitat in mai multe oferte am restrans cautarea la urmatoarele doua ceasuri Seiko Sumo SBDC003 (http://www.skywatches.com.sg/reviews/se ... bdc003.htm) sau Certina DS Action Diver (http://www.certina.com/collection/mens- ... er-3-hands).
Seiko il pot cumpara la pretul de 1800 ron iar Certina in jurul a 2700 ron la oferta. Ce ma sperie la Seiko este faptul ca are diametrul cam mare, 46mm si nu am unde sa il probez in tara, insa are avantajul pretului.
Certina l-am probat, pare destul de bine lucrat si vine destul de bine pe incheietura mea (17cm) insa nu stiu daca merita diferenta de pret.
Astept sfaturile si recomandarile voastre.
Multumesc!
-
dbonddental
Re: Seiko Sumo vs Certina DS Action Diver
Sumo este deja un diver iconic, Certina....
Nu cred ca exista termene de comparatie, asta pentru impatimitii genului.
Nu cred ca exista termene de comparatie, asta pentru impatimitii genului.
- satiriadis
Certina e o gluma proasta la 2700lei.
Daca faci un efort financiar gasesti Seiko Shogun, care este ceva fin
. Ca dimensiune este ideal.
Eu am avut sumo negru si albastru si da, mi s-au parut maricele.
Daca faci un efort financiar gasesti Seiko Shogun, care este ceva fin
SBLA047
M-am uitat si eu la Seiko Shogun insa are acelasi mecanism ca Sumo, acelasi geam Hardlex si diametru tot cam pe acolo este. Intradevar Seiko Shogun si mie mi se pare ca arata mai bine decat Sumo sau Certina DS Action dar parca nu isi merita banii daca il compari cu Sumo...satiriadis scrie:Certina e o gluma proasta la 2700lei.
Daca faci un efort financiar gasesti Seiko Shogun, care este ceva fin. Ca dimensiune este ideal.
- satiriadis
Da, nu-si merita banii. Toate ceasurile in gamele astea de pret au tratament DiaShieldandrei.f scrie:M-am uitat si eu la Seiko Shogun insa are acelasi mecanism ca Sumo, acelasi geam Hardlex si diametru tot cam pe acolo este. Intradevar Seiko Shogun si mie mi se pare ca arata mai bine decat Sumo sau Certina DS Action dar parca nu isi merita banii daca il compari cu Sumo...satiriadis scrie:Certina e o gluma proasta la 2700lei.
Daca faci un efort financiar gasesti Seiko Shogun, care este ceva fin. Ca dimensiune este ideal.
Personal am zgariat safirul de pe un Sector si un Grand Seiko Spring Drive, dar niciodata de pe un hardlex.
https://www.youtube.com/watch?v=_LRrvE1Zfzo
SBLA047
De ce nu un Sinn u1 la mana a doua?
Sumo are 43 mm diametru fara remontor. Nu este atat de mare. Este un ceas potrivit ca marime. Si merita sa ai asa ceva.
Gara a vazut mai multe saruturi sincere decat starea civila
Eu votez ptr Seiko.
Nu se merita diferenta de pret ptr Certina. Insa trebuie spus ca Certina are un mecanism mai exact si ceasul e mai bine finisat!
Oricum, nu sta in astea doua modele. Da o cautare diver under 1000$ o sa gasesti o sumedenie de alte ceasuri care merita luate in considerare.
http://gearpatrol.com/2013/06/25/7-best ... watches/2/
http://www.scuba-diving-smiles.com/best ... tches.html
Nu se merita diferenta de pret ptr Certina. Insa trebuie spus ca Certina are un mecanism mai exact si ceasul e mai bine finisat!
Oricum, nu sta in astea doua modele. Da o cautare diver under 1000$ o sa gasesti o sumedenie de alte ceasuri care merita luate in considerare.
http://gearpatrol.com/2013/06/25/7-best ... watches/2/
http://www.scuba-diving-smiles.com/best ... tches.html
-
valentin1234
Ca in foarte multe alte cazuri, si aici cred ca incercam sa comparam mere cu pere! De ce?Astept sfaturile si recomandarile voastre.
Multumesc!
In primul rand pentru ca nivelul de finisare al ceasurilor e foarte diferit....diferenta care se observa doar
avandu-le pe amandoua in mana. Deci, daca finisajele sunt foarte importante, as merge pe Certina fara sa
clipesc, in ciuda diferentei de pret.
In al doilea rand, trebuie spus ca mecanismul 6R15 din Seiko e un 7S26/36 modificat (alt main spring de exemplu)
ceea ce e usor dezarmant - adevarat ca si pretul e mult mai mic, comparat cu obisnuitul dar excelentul 2824 Swiss Made.
Daca ar fi sa dau un sfat, eu mi-as raspunde in primul rand la intrebarea cat vreau sa dau pe ceas?
Sub 2000 lei, unde nu se gaseste nimic elvetian nou cu garantie, as merge pe Seiko...Citizen...Orient.
Peste 2000 lei, pe divere elvetiene - desi aici pretul s-ar putea sa usture putin
Concret, in cazul citat, eu as merge pe Certina - calitatea elvetiana si mecanismul mai bun justificand pe deplin
diferenta de pret
Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Stiu ca nu e nici Seiko...nici Certina, dar un diver adevarat e Steinhart Ocean One cu bezel ceramic, automat-ETA, safir, wr 300m, si un pret sub 2000 ron, nou cu garantie.
- satiriadis
Personal, am tinut in mana ambele ceasuri. In ziua in care i-am vandut lui zar Sumoul albastru am fost intai la BB in Unirea. Ceea ce te loveste mai intai la Certina sunt muchiile ascutit taiate ale bratarii si carcasei, care lasa senzatia de brici pe piele:). Apoi senzatia de ieftin a miscarii bezelului de Certina. Unde straluceste Certina vs Sumo este intradevar mecanismul, dar nu discutam diferente de la cer la pamant. Certina nu te minte,este un ceas corect. Sumo insa o face cu varf si indesat, pare un ceas mult mai scump decat este.
SBLA047
-
valentin1234
Bine ca nu ti-a sarit la jugulara...ceasul...zic....muchiile ascutit taiate ale bratarii si carcasei, care lasa senzatia de brici pe piele
On topic: pe de alta parte, daca finisajele de la Seiko - si alte japoneze in general - nu par modeste potentialului
comparator, nu vad de ce ar plati in plus pentru Swiss Made...deci....cum spuneam.....spor
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
Multumesc pentru raspunsurile acordate!
Din pacate nu am avut ocazia sa pun la mana un Sumo, doar ce am vazut in poze. Ce ma deranjeaza la aspectul sau este diametrul putin cam mare, latimea prea mica a bratarii (pare disproportionat) si faptul ca protectia coronitei lipseste - poate gresesc. Daca stiti cumva un magazin in Bucuresti unde as putea sa il vad m-ar ajuta.
Satiriadis a adus in discutie Seiko Shogun - mi se pare perfect ca si aspect insa pretul de aprox 3800 ron este peste ceea ce imi propusesem eu initial sa cheltui pe un ceas.
Tind sa cred ca in cazul de fata Certina ar fi cea mai buna alegere dar nu ma grabesc.
Din pacate nu am avut ocazia sa pun la mana un Sumo, doar ce am vazut in poze. Ce ma deranjeaza la aspectul sau este diametrul putin cam mare, latimea prea mica a bratarii (pare disproportionat) si faptul ca protectia coronitei lipseste - poate gresesc. Daca stiti cumva un magazin in Bucuresti unde as putea sa il vad m-ar ajuta.
Satiriadis a adus in discutie Seiko Shogun - mi se pare perfect ca si aspect insa pretul de aprox 3800 ron este peste ceea ce imi propusesem eu initial sa cheltui pe un ceas.
Tind sa cred ca in cazul de fata Certina ar fi cea mai buna alegere dar nu ma grabesc.
Sa nu cumperi ceasul fara sa ai ocazia sa pui la mana un model similar. De multe ori, un ceas iti place in poze dar la mana e prea greu, prea subtire, prea mare, prea mic, bratara nu e confortabila.....si asa mai departe.
Ai rabdare, nu te grabi, asteapta pana ai posibilitatea sa vezi si sa probezi ceasurile respective, mai ales ca vrei sa cheltuiesti o suma considerabila!
Ai rabdare, nu te grabi, asteapta pana ai posibilitatea sa vezi si sa probezi ceasurile respective, mai ales ca vrei sa cheltuiesti o suma considerabila!
andrei.f nu cred ca vei reusi sa vezi Sumo in vreun magazin de la noi(sunt facute exclusiv pt.piata japoneza),incearca sa iei legatura cu un coleg care are unul si sa va intalniti.
P.S andrei.f vezi ca ai mp.
P.S andrei.f vezi ca ai mp.