Multumesc de precizari Seba si Heimdalg, am divagat un pic dar am zis sa-mi rascumpar greseala postand apoi ceva cuirasate si avioane rusesti..heimdalg scrie:Cateva clarificari.
Moscow Time este marca creata de Slava prin anii 2000 pentru a se salva de la faliment. Se pare ca voiau sa vanda aceste ceasuri pe piata engleza. A nu se confunda cu Moscow Classic. Din pacate se pare ca nu a mers.
Pe de alta parte suntem in afara subiectului aici fiind vorba de ceasuri vintage
Ceasuri rusesti vintage
Re: Ceasuri rusesti vintage
Printre cuirasate si avioane eu am vazut un 3AKA3 MO CCCP. Nu o sari el chiar asa in ochi dar e interesant.
Si mai e si un Amfibia interesant acolo...
Si mai e si un Amfibia interesant acolo...
Ultima oară modificat 21 Mar 2015, 21:32 de către heimdalg, modificat 1 dată în total.
Insemnand ,,Prin ordinul ministrului apararii al uninunii sovietice,,..deci..asa-i..e ceva !heimdalg scrie:Printre cuirasate si avioane eu am vazut un 3AKA3 MO CCCP. Nu o sari el chiar asa in ochi dar e interesant.
Prezint si eu doua generatii de Komandirkie 3AKA3 din colectia personala. Nu detin inca prima generatie.
Si o reinterpretare moderna a ceasului Amfibia prezentat de dumneavoastra.
Daca sunt importante sau nu asta dumneavoastra urmeaza sa decideti.
Sunteti o autoritate in materie de sovietice heimdalg...nu-s un cunoscator..si va citesc cu placere...heimdalg scrie:Prezint si eu doua generatii de Komandirkie 3AKA3 din colectia personala. Nu detin inca prima generatie.
Din pacate sunt doar un novice in materie. Dar am avut noroc de "profesori" buni. Asa ca m-am hotarat sa impartasesc si eu putinele mele cunostinte celor doritori sa cunoasca in materie in acelasi stil in care am fost si eu invatat, adica amabil dar corect, evitand pe cat posibil exagerarile de orice fel
Foarte frumoase piese ai, stimate coleg, toata stima !
Am vazut pe unul dintre forumurile internationale ca este o adevarata intrecere intre colectionarii pasionati de ceasurile Vostok care are mai multe variante de Vostok Radio Room si Vostok Tank Comander
)...
http://s270.photobucket.com/user/rosabl ... sort=3&o=0
Am avut si eu odata visul sa imi cumpar un Vostok Tank Comander ca se gaseau noi pe un site din Romania, dar pe cand sa strang banii..s-au terminat ceasurile, au mai ramas doar altele mai putin interesante...
De acolo am invatat ca daca trebuie sa alegi dintre doua ceasuri cu acelas mecanism atunci musai sa alegi pe cel care are un cadran legendar !
... Oricum povestea modelului Vostok Radio Room imi pare deosebit de frumoasa... mai ales cum suna ea in original : " The first exclusive watch Radio Room by Vostok comemorates the Radio Room Act of 1912, a direct result of the Titanic disaster, created mandatory intervals of 3 minutes of radio silence for emergency flash traffic only. The "pie" pieces on the dial represent these radio silence periods. "
... Pe ce-a a tancului nu o stiu...dar banuiesc ca are legatura cu T-34... si asta este mai mult decat o simpla poveste...este deja legenda !
Am vazut pe unul dintre forumurile internationale ca este o adevarata intrecere intre colectionarii pasionati de ceasurile Vostok care are mai multe variante de Vostok Radio Room si Vostok Tank Comander
http://s270.photobucket.com/user/rosabl ... sort=3&o=0
Am avut si eu odata visul sa imi cumpar un Vostok Tank Comander ca se gaseau noi pe un site din Romania, dar pe cand sa strang banii..s-au terminat ceasurile, au mai ramas doar altele mai putin interesante...
De acolo am invatat ca daca trebuie sa alegi dintre doua ceasuri cu acelas mecanism atunci musai sa alegi pe cel care are un cadran legendar !
... Oricum povestea modelului Vostok Radio Room imi pare deosebit de frumoasa... mai ales cum suna ea in original : " The first exclusive watch Radio Room by Vostok comemorates the Radio Room Act of 1912, a direct result of the Titanic disaster, created mandatory intervals of 3 minutes of radio silence for emergency flash traffic only. The "pie" pieces on the dial represent these radio silence periods. "
... Pe ce-a a tancului nu o stiu...dar banuiesc ca are legatura cu T-34... si asta este mai mult decat o simpla poveste...este deja legenda !
https://florinjune.wordpress.com/povestea-mea/
SO tell me where shall I go? To the left, where nothing's right? Or to the right, where nothing's left?
SO tell me where shall I go? To the left, where nothing's right? Or to the right, where nothing's left?
- gherghin nicolae
- Moderator
Vostok in 1912 nici in visele lor rusesti nu a existat.Erau inapoiati mult in acei ani...Si saraci. Abia tarii lor aveau ceasuri...
Asta este o poveste, ca de altfel multe altele cu care am fost obligati de regimul comunist sa le citim ...Rusii se stie ca obisnuiau sa-si fabrice istoria, in asa fel incit ei sa fie primii in toate. Luati o carte (oricare, aleatoriu) scrisa sau tradusa in limba romana din anii50-60-70-80 si veti vedea cite minciuni puteau scrie, minciuni care s-au perpetuat folcloric pina in ziua de azi.Dar erau natiunea dominanta, natiune cotropitoare, care ne-a salvat...
si nu puteau fi contrazisi pentru ca cine ar fi incercat o astfel de blasfemie, ajungea sa moara la Canal (Canalul Dunare-Marea Neagra ) ori prin cine stie ce puscarii.
Citeva Vostok-uri...Cel mai vechi are mecanism 2209, cel din dreapta. Restul, mecanism Vostok cu palete.

Asta este o poveste, ca de altfel multe altele cu care am fost obligati de regimul comunist sa le citim ...Rusii se stie ca obisnuiau sa-si fabrice istoria, in asa fel incit ei sa fie primii in toate. Luati o carte (oricare, aleatoriu) scrisa sau tradusa in limba romana din anii50-60-70-80 si veti vedea cite minciuni puteau scrie, minciuni care s-au perpetuat folcloric pina in ziua de azi.Dar erau natiunea dominanta, natiune cotropitoare, care ne-a salvat...
Citeva Vostok-uri...Cel mai vechi are mecanism 2209, cel din dreapta. Restul, mecanism Vostok cu palete.

,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
al 3 lea de la stnga la dreapta e fff frumos
si restul binenteles dar ala e mai special
si restul binenteles dar ala e mai special
- gherghin nicolae
- Moderator
Ala cu data este automatic.Automat pus pe mecanismul manual Vostok cu palete (2414 )
Raketa 24 ore cu orasele lumii pe marginea cadranului, pe un disc rotativ. Se roteste manual cu ajutorul celui de-al doilea buton(coronita).Pe capacul spate scrie Petergof cu caractere chirilice(rusesti).

Raketa 24 ore cu orasele lumii pe marginea cadranului, pe un disc rotativ. Se roteste manual cu ajutorul celui de-al doilea buton(coronita).Pe capacul spate scrie Petergof cu caractere chirilice(rusesti).

,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Domnule Gherghin.
Radio Act of 1912 despre care vorbea colegul Ninulescu "is a United States federal law that mandated that all radio stations in the United States be licensed by the federal government, as well as mandating that seagoing vessels continuously monitor distress frequencies. The original bill was initiated during the investigations following the sinking of the Titanic. The act set a precedent for international and federal legislation of wireless communications. It was followed by the Radio Act of 1927." sursa Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Act_of_1912
Deci colegul nu a afirmat prin asta ca in 1912 exista Vostok sau ceasuri rusesti ci doar ca acest tip de ceasuri (nu numai la rusi) au aparut ca urmare a legislatiei amintite.
Si nici de Canalul Dunare - Marea Neagra nu putea fi vorba ci poate de Canalul Marea Alba, ceva mult mai groaznic decat ce stim noi ca s-a intamplat pe aici cu Canalul Dunare - Marea Neagra.
De fapt acolo a fost sursa de inspiratie a canalului romanesc, primul canal.
Radio Act of 1912 despre care vorbea colegul Ninulescu "is a United States federal law that mandated that all radio stations in the United States be licensed by the federal government, as well as mandating that seagoing vessels continuously monitor distress frequencies. The original bill was initiated during the investigations following the sinking of the Titanic. The act set a precedent for international and federal legislation of wireless communications. It was followed by the Radio Act of 1927." sursa Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Act_of_1912
Deci colegul nu a afirmat prin asta ca in 1912 exista Vostok sau ceasuri rusesti ci doar ca acest tip de ceasuri (nu numai la rusi) au aparut ca urmare a legislatiei amintite.
Si nici de Canalul Dunare - Marea Neagra nu putea fi vorba ci poate de Canalul Marea Alba, ceva mult mai groaznic decat ce stim noi ca s-a intamplat pe aici cu Canalul Dunare - Marea Neagra.
De fapt acolo a fost sursa de inspiratie a canalului romanesc, primul canal.
Inca 2 Rakete , intre care si ,,celebrul,, Copernic :

Frumos Copernicus. Si eu imi caut unul de ceva vreme...dino_z scrie:Inca 2 Rakete , intre care si ,,celebrul,, Copernic :
]
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
Ca de obicei aveti dreptate este NP..varianta superioara lui NA ,cu balans mai bun...