Rolex - (Discutii Generale)

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Scrie răspuns
Poseidon
Membru Special

Re: Rolex - (Discutii Generale)

Mesaj de Poseidon »

timetwister scrie:Ce ma deranjeaza insa la Omega, ca si la multe marci auto, este incercarea idioata de a acapara absolut orice segment. Cu respect
Departe de Omega de a încerca asta. Are doar patru colecții. Constellation - care se vinde extraordinar de bine, mai ales în extremul orient. Model recunoscut pentru cele două „gheare” de pe laterale. Seamaster - care are păcatul impardonabil că are limbi de forme diferite, chestia asta cu indicator „săgeată” lângă indicator drept este o scăpare de design de neînțeles pentru mine. Apoi și cheița pentru He de la ora 11 este un nonsens asimetric. Speedmaster - să pui la un cronograf orarul și minutarul într-un sub-dial este o prostie imensă. Mulți nu văd nici măcar dial-ul principal cu acuratețe, ce măsurare rapid lizibilă (că doar e un speedy, nu?) de timpi intermediari poți să faci uitîndu-te (chiorîndu-te) într-un sub-dial? De Ville - Nu mi-aș cumpăra un ceas care se numește devil, așa, din principiu. Cine vrea să stea cu ghiavolu la mână? :twisted:
Un producător care vrea (și o și face deja) să acapareze toate segmentele este JLC. Au și ceas de masă!
Imagine
Fotografie făcută cu telefonul la vitrina unui magazin aflat pe o „ramblă” din Barcelona, în ianuarie.
SATELLITE WAVE
timetwister

Mesaj de timetwister »

Poseidon scrie:
timetwister scrie:Ce ma deranjeaza insa la Omega, ca si la multe marci auto, este incercarea idioata de a acapara absolut orice segment. Cu respect
Departe de Omega de a încerca asta. Are doar patru colecții. Constellation - care se vinde extraordinar de bine, mai ales în extremul orient. Model recunoscut pentru cele două „gheare” de pe laterale. Seamaster - care are păcatul impardonabil că are limbi de forme diferite, chestia asta cu indicator „săgeată” lângă indicator drept este o scăpare de design de neînțeles pentru mine. Apoi și cheița pentru He de la ora 11 este un nonsens asimetric. Speedmaster - să pui la un cronograf orarul și minutarul într-un sub-dial este o prostie imensă. Mulți nu văd nici măcar dial-ul principal cu acuratețe, ce măsurare rapid lizibilă (că doar e un speedy, nu?) de timpi intermediari poți să faci uitîndu-te (chiorîndu-te) într-un sub-dial? De Ville - Nu mi-aș cumpăra un ceas care se numește devil, așa, din principiu. Cine vrea să stea cu ghiavolu la mână? :twisted:
Un producător care vrea (și o și face deja) să acapareze toate segmentele este JLC. Au și ceas de masă! [...]

Este posibil sa fi fost inteles gresit, dar imi pare si mai rau daca doar acea remarca v-a ramas in minte.
O sa incerc totusi o lamurire pe subiectul colectiilor Omega ori pe diversitatea acestora, si o sa ma limitez doar la ceasurile de mana.

Omega incearca sa pastreze o aparenta simplitate prin cele 4 mari colectii, dar cand le parcurgi (colectiile si subcolectiile), lucrurile stau total diferit.

Colectia Constellation a aparut in 1952 si si-a castigat respectul pentru lunga serie de ceasuri certificate in grad cronometru. Omega avea deja o reputatie de frabricant de ceasuri in grad cronometru dar nu avea o colectie care sa evidentieze acest lucru, chiar daca Seamaster se nascuse cu 6 ani mai devreme. In orice caz, colectia Constellation devinese faimoasa inainte sa-si adauge cele 4 gheare, caci acestea apar doar din 1982, iar pana atunci a imbracat diferite forme la carcase.

Seamaster a facut - poate - cea mai buna alegere atunci cand a introdus in colectie reproducerea dupa modelul din 1957. Este favoritul meu la acest capitol. In schimb imi este inca neclara imaginea aratatoarelor nepereche despre care vorbiti si mi-ar placea sa vad un model. Daca va referiti la cele tip BA / dauphine, atunci si acestea au o traditie veche de cel putin jumatate de secol.
De trista amintire est faptul ca in cadrul colectiei Seamaster, pana de curand, Omega a vandut si modelul Railmaster, care dupa cum se stie, din 1957, avea dedicata o colectie proprie, sub referinta CK2914. A fost introdus odata cu Diver-ul CK2913 dupa care s-a facut reeditarea mai sus mentionata, si cu Speedmaster-ul BA CK2915, dupa care s-au inspirat, cel mai probabil, aratatoarele despre care vorbiti.

http://www.omegawatches.com/collection/ ... r/28065237
Seamaster Railmaster

http://www.omegawatches.com/collection/ ... 3491006001
Modelul nou, rebotezat Aqua Terra Small Seconds

Inainte de a "desfiinta" acest model ce inca inflameaza spirite, Railmaster-ul a beneficiat si de un mecanism Co-Axial.

Probabil cel mai bun ambasador Omega ramane colectia Speedmaster. Insa nu imi place cum a evoluat in totalitate. Conceptul original ramane unul dintre cele mai apreciate si accesibile produse ale colectiei ceea ce este surprinzator caci sunt aproape convins ca daca Rolex si-a completa colectia cu un Daytona mecanic, ar fi mai scump decat cel automatic.
Desi nici eu nu sunt de acord cu incadrarea orarului si minutarului in acelasi sub cadran, consider ca deja faimosul calibru 9300 este cea mai importanta veriga in evolutia Omega, de la introducerea esapamentului Co Axial din anul 2000.

Colectia DeVille s-a desprins de fapt din Seamaster, caci in 1960 apare primul Seamaster DeVille, iar DeVille devine o colectie abia din 1967.
Astazi colectia DeVille inghite la randul ei, colectiile Geneve (1953 - 1979), Seamaster ori Trésor la capitolul dress, cu forme clasice, ori Ladymatic la ceasuri de dama. Si tot in DeVille, din cate tin minte, s-au regasit si ultimele forme de cadrane piepan, celebre in colectiile Constellation.

Aceasta atitudine arata ca Omega alege sa ascunda colectii celebre in favoarea ori inauntrul altora, semn ca cei care se ocupa de destinele Omega azi, nu pun prea mare pret pe traditie, desi, culmea, cei care fac cel mai mare lobby casei si inclusiv cele mai mari sacrificii, sunt colectionarii, iar in schimb Omega alege sa ia calea Rolex, vaduvind si mai tare iubitorii acestui brand.

Consider cel putin neinspirata asocierea "De Ville" / "Devil", dar ma gandesc ca din acelasi motiv nu doriti sa folositi nici cardul de sanatate. :mrgreen:
Pana la urma, de la introducerea Co-Axialului, De Ville a dat si una dintre cele mai frumoase forme la carcasa, care astazi se pastreaza doar in colectia Tourbillon, si este, fara niciun dubiu, una din preferatele mele din colectiile moderne:

Imagine

Chiar daca v-au scapat din vedere colectiile Museum si Olympic ori colectiile aniversare, doar - cele 4 mari colectii - vin in peste 1000 de variante (atat ceasuri barbatesti cat si de dama) si cred ca pentru un brand plasat in categoria upper middle class este nevoie de o gama ceva mai aerisita, caci atunci cand vrei sa te iei la intrecere cu Rolex atributele scump si comun nu prea pot sta impreuna.

Cu respect
timetwister

Mesaj de timetwister »

timetwister scrie:
[...] - cele 4 mari colectii - vin in peste 1000 de variante (atat ceasuri barbatesti cat si de dama) si cred ca pentru un brand plasat in categoria upper middle class este nevoie de o gama ceva mai aerisita, caci atunci cand vrei sa te iei la intrecere cu Rolex atributele scump si comun nu prea pot sta impreuna.
Si asta inainte de Basel World 2015, moment extrem de important pentru Omega!
Clipper

Mesaj de Clipper »

timetwister scrie:Seamaster a facut - poate - cea mai buna alegere atunci cand a introdus in colectie reproducerea dupa modelul din 1957.
Mai trebuie facuta mentiunea ca desi pe hartie arata excelent reeditarea, nu s-a bucurat inca de succesul scontat si se vinde deja la dealeri autorizati cu reduceri mai mari ca alte modele.
toni1301

Re: ulysse nardin michelangelo

Mesaj de toni1301 »

xxxbanxxx scrie:Omega orice model se da si la 35% din pretul de lista...rolex se da la 60-70% chiar si mai mult. Acesr lucru se explica prin faptul ca Omega si-a cam luat nasul la purtare si vrea sa ajunga repede unde au ajuns altii in mult timp.

Nu zic ca omega sunt urate sau altceva, pur si simplu nu isi merita locul langa rolex. Anul trecut am avut catevaa zeci de omega, ultimele modele, nimeni nu platea mai mult de 40% pe ele, am dat crono cu 9300 la 2650 euro bucata, master coaxial 8500 cu 1700 euro.
Degeaba e avansat tehnic daca nu se vinde.

Ne-am abatut de la subiectul topicului, cred ca se poate face un split si muta discutia acolo, e foarte mult si interesant de discutat.

Master coaxialul l-ati vandut in Romania cu 1700 de euro?
Pretul mi se pare extrem de mic.
Alex

Re: ulysse nardin michelangelo

Mesaj de Alex »

toni1301 scrie:
xxxbanxxx scrie:Omega orice model se da si la 35% din pretul de lista...rolex se da la 60-70% chiar si mai mult. Acesr lucru se explica prin faptul ca Omega si-a cam luat nasul la purtare si vrea sa ajunga repede unde au ajuns altii in mult timp.

Nu zic ca omega sunt urate sau altceva, pur si simplu nu isi merita locul langa rolex. Anul trecut am avut catevaa zeci de omega, ultimele modele, nimeni nu platea mai mult de 40% pe ele, am dat crono cu 9300 la 2650 euro bucata, master coaxial 8500 cu 1700 euro.
Degeaba e avansat tehnic daca nu se vinde.

Ne-am abatut de la subiectul topicului, cred ca se poate face un split si muta discutia acolo, e foarte mult si interesant de discutat.

Master coaxialul l-ati vandut in Romania cu 1700 de euro?
Pretul mi se pare extrem de mic.
Unele ceasuri nu pot fi vandute on-line, de aceea n-am stiut ca a avut asa ceva de vanzare.
Rolex Sea-Dweller DEEPSEA 116660
Panerai Luminor Submersible 1950 PAM 243 1000m
Zinex Heliox Super Sub 2500m

Casio G-Shock MR-G-110 Vintage
Casio G-Shock King of G GX-56GB-1
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

Unele ceasuri se dau la prieteni si de aia nu le vezi pe net. :wink: Si in plus, daca pun pe net un ceas la vanzare cu 1700E, chiar daca el merita 2000E, tot s-ar gasi multi sa vina sa imi faca oferta de 1500.
Prefer sa evit cretinii....

PS: JLC mi se pare cea mai completa companie...si subestimata (lucru bun dpdv al preturilor)

moderator: grija la exprimari altfel vacanta se va prelungi...exponential
bonheur

Mesaj de bonheur »

xxxbanxxx scrie:Unele ceasuri se dau la prieteni si de aia nu le vezi pe net. :wink: Si in plus, daca pun pe net un ceas la vanzare cu 1700E, chiar daca el merita 2000E, tot s-ar gasi multi sa vina sa imi faca oferta de 1500.
Prefer sa evit cretinii....

PS: JLC mi se pare cea mai completa companie...si subestimata (lucru bun dpdv al preturilor)

moderator: grija la exprimari altfel vacanta se va prelungi...exponential
Stiu ca e putin offtopic dar ma bucura remarca ta. Ma intereseaza de ceva timp un JLC Master Control 1000, mai exact modelul asta:
http://www.hodinkee.com/blog/hands-on-w ... -live-pics

Care ar fi un pret de SH pentru un ceas in stare buna?

Ontopic: Rolex a devenit in timp un icon watch, cel putin in SUA, prin prisma unor curente favorabile. De mentionat ar fi Rolex Daytona purtat de Eric Clapton, Paul Newman... Pe langa asta, nu a fost niciodata in ultimii 50 de ani un affordable watch, ceea ce nu se poate spune si de Omega (care a avut colectii non exclusiviste sa zicem). Daca Omega vrea sa ajunga unde e Rolex are nevoie de timp, PR si putin ajutor de la piata. :)
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

Acel jlc vine in mai multe variante de diametru, pretul difera intre ele.

Vad ca poza lui zar, furata de pe net, a ramas aici in topic. Poate sunt eu mai prost si nu inteleg, domnu' moderator care m-ai banat dvs. se pare ca stiti care e motivul pentru care zar a pus acea poza aici, imi puteti, va rog, explica si mie? Ce legatura are cu subiectul discutat? Ce vrea sa spuna "distinsul" coleg zar cu acea poza?

Pot sa fur si eu poze de pe net si sa pun aleator pe forum? Nu e considerat offtopic?
Clipper

Mesaj de Clipper »

Raul Bordas

Mesaj de Raul Bordas »

Bogdane, cei mai inteligenti cedeaza primii. Ar fii pacat sa poluam topicul cu metode defensive si ofensive fata de alti colegi. Eu stiu ca sunt cativa colegi care sunt o enciclopedie de informatii orologice,iar tu esti unul din putinele cazuri care le si ofera.Indicat ar fi sa ne ajutam unii pe altii,macar acuma in postul Pastelui :D
Oarecum ontopic, faptul ca Rolex-ul este cel mai copiat ceas ma face sa ma uit la modele mai putin cunoscute de fotbalisti,lautari si alti "pasionati" care il cumpara doar pentru a epata. Iar ca sa nu fiu inteles gresit cochetez cu idea de a-mi cumpara anul asta un Datejust (si asta doar ca nu e foooarte copiat si ca insemna ceva la vremea respectiva)
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Mircea

Mesaj de Mircea »

Nu vreau sa fiu parte in contradictiile anterioare va spun si eu parerea mea, bazata pe propria mea experienta.

Cu vreo 6-7 ani in urma, am zis sa-mi iau un diver, cochetam cu Aquaracer, PO si Sub. Am tot citit si probat, intrebat in stanga si-n dreapta. Pana la urma am ales Seamaster PO, care mi-a placut foarte mult ca aspect, si care la raport calitate-pret mi s-a parut cel mai bun.
Rolex imi placea, insa faptul ca este contrafacut la o scala asa mare si ca e un ceas comun printre cei care vor sa-si arate afluenta, am zis pas.
Am purtat PO cu mare placere si ani de-a randul mi-a stat la mana, desi aveam multe alte ceasuri. Nu am regretat ca am luat PO in detrimentul Submariner-ului.

In ultima vreme, a inceput sa-mi placa Rolex la modul ca imi doresc unul. Desi, in trecut, eram contra, mai cu seama prin prisma perceptiei generale ca toata lumea vede Rolex, in general, ca un ceas de 'show-off'. Ce imi pasa mie? Eu ca amator de ceasuri il apreciez in mod diferit, stiu ce mecanism are in detaliu, ce inseamna oyster, cat e de durabil, istoria marcii etc.
Initial, am zis sa iau un Reverso, insa nu e un ceas pe care l-as purta f des, ca nu e in stilul meu sa ma imbrac la costum f des. Am ajuns la concluzia ca un Explorer II sau un Sub e mult mai indicat. Sunt modele pe care le pot purta zi de zi, asa cum intentionez, foarte versatile, le potrivesti cam la orice haine mai ales Submarinerul.

Referitor la faptul ca Rolex isi mentine valoare mai bine ca alte marci, asa e, insa un ceas nu trebuie ales dupa criteriul asta in opinia mea. Trebuie ales ceasul care iti place cel mai mult si care iti va face cea mai mare placere sa-l porti. Un Rolex nu e o investitie, desi multi se gandesc la ceasurile lor ca o investitie. Daca vei cumpara nou, intotdeauna vei pierde la vanzare, insa pierzi mai putin ca in cazul altor marci, cum ar fi Omega de ex.
Exclud, aici, cazurile cand cumperi pre-owned la un pret mic si il vinzi mai scump. atunci e o investitie profitabila. Insa, asta e deja o afacere cu ceasuri, iar eu nu am perspectiva asta. vorbesc, ca simplu pasionat care cunoaste cat de cat fenomenul...
XTL

Mesaj de XTL »

Pot sa afirm ca ma numar printre cei carora Rolex si/sau Omega nu le trezeste nici o emotie pozitiva. Am trecut si depasit fazele in care se afla Mircea si Raul, in sensul ca ( ma refer doar la mine) manat de dorinta/curiozitate/snobism si mania grandorii am muscat si eu momeala marketingului cumparand exemplare din susnumitele marci, doar ca sa constat ca lipsea acel "je ne sais quoi" pe care apoi l-am descoperit la alte marci (JLC, PF ,GS) care au MARCAT perioade importante din viata mea rafinandu-mi preferintele intr-un mod personal. STOP, nu sariti pe mine ! - inteleg f bine ca : "gusturile nu se discuta" , ca : Rolex produce mecanisme carcase si bratari de maxima calitate, ca: Omega nu stiu ce mai face pe acelasi ax :D , doar ca dupa parerea mea , cu putina bunavointa intelepciune si bun gust ,poti sa descoperi ca frumosul si calitatea se inbina mai armonios in alta parte...
...cititi si textul de mai jos :
"the beauty is in the eye of the beholder"
bonheur

Mesaj de bonheur »

xxxbanxxx scrie:Acel jlc vine in mai multe variante de diametru, pretul difera intre ele.
Ma refer la asta:

JAEGER-LECOULTRE
MASTER CONTROL - Q1548420

http://www.jomashop.com/jaeger-watch-q1548420.html
http://www.thewatchgallery.com/shop/jae ... 48420.html
Mircea

Mesaj de Mircea »

Nu e nimic gresit in a nu-ti place Rolex sau orice alta marca. Totul e subiectiv cand vine vorba de ceasuri, ptr ca poti spune in orice moment "Da, e un ceas cu multe calitati, insa mie nu-mi place!" si asta e un argument suprem.
Degeaba e un ceas cu un super mecanism, sa zicem un turbillon, daca ceasul ti se pare urat. Eu unul nu as da banii pe nici un Richard Mille ptr ca nu imi place nici un model. Mi se par urate, ceea ce e f subiectiv insa e parerea mea si asta conteaza cel mai mult.

@XTL
Si mie imi plac JLC si Patek. Mi-as lua maine un Nautilus daca mi-as permite. Sunt ceasuri deosebite, insa sa nu crezi ca marketingul nu se aplica si la aceste marci. Toti suntem victimele marketingului intr-o masura mai mica sau mai mare. Totul e o combinatie de pasiune ptr ceasuri amestecata cu marketingul pe care ni-l serveste din plin fiecare marca de ceas.
Altfel daca ar fi sa gandim la rece, putem folosi telefonul sau un casio de 20 de dolari ptr a stabili ora exacta.

Mie mi se pare ca Rolex face ceasuri care merita cumparate. Poti avea unul pe viata, insa e adevarat ca si un Omega sau un Tissot ar indeplini rolul la fel de bine. Totul depinde de buget si de ce iti place.
Scrie răspuns