Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Zar

Re: Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Mesaj de Zar »

AR1070-56E
GEO

Mesaj de GEO »

Intotdeauna replicile lui Zar au o "magnitudine" comparabila cu cele din Jponia :)
Super ceasuri!
bogdanmb

Mesaj de bogdanmb »

Kairos Mechanical Smart Watch - posibil inlocuitor pentru TISSOT T-TOUCH???

Imagine

stiu ca poate deschid o cutie a pandorei... dar acest ceas are un mecanism automatic la interior.

Mechanical watch components:
Dimensions:
Case: 46mm diameter x 16.5mm height
Band: 22mm wide (replaceable)
Movement:
MSW 115: Miyota 82S7, 42 hour power reserve, 21600 bph, 21 Jewels. Automatic movement.
SSW 158: Soprod A10BV-2 Swiss Automatic Movement, 28800 bph, 25 Jewels, 42 hour power reserve
Materials: 316L Stainless steel, Genuine leather band, Crystal Sapphire Glass
Water Resistant: 3 ATM

Smart watch components:
Connection: Bluetooth BLE (4.0)
Display: TOLED RGB Full color (36mm x 1mm) 40% transparency
Optional Choice: ICON Type Transparent Display (Static icons, Numbers & English text only) 60% transparency
Sensors: Touch sensor, 3 axis accelerometer w/ gesture detection, Gyroscope
Processor: Arm Cortex M4 / Intel (TBD)
Battery: 180mAh (5-7 days) Battery power is expected to perform better than competitors due to the fact that power is not consumed in order to "display time". Power is only consumed when alerts are pushed through to the watch.
Charging: USB charging cable with magnetic connector
Operating System: Kairos OS (Compatible with IOS + Android + Windows Phone OS)

ce nu am gasite e: cine sunt producatorii??? unde se face?
cu stima,
bogdan buza
GEO

Mesaj de GEO »

"Kairos"...s-ar putea sa fie facute pe la Cairo...stiu si eu :wink:
Zar

Mesaj de Zar »

AR1070-56E
GEO

Mesaj de GEO »

Iata ce lanseaza Apple: http://www.mediafax.ro/economic/evenime ... o-13953884

Evolutia orologeriei este interesanta si necesara.
Bebe

Mesaj de Bebe »

GEO scrie:Evolutia orologeriei este interesanta si necesara.
Tranzistoarele sau circuitele integrate nu cred că fac parte din orologerie. Printre alte funcții, calculatoarele alea arată și ora.
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
GEO

Mesaj de GEO »

Fie ca ne place sau nu aceasta evolutie isi are rostul ei si este normala, pana la urma. Iar eu vad acest lucru tot timpul in jurul meu. Orice tehnologie are un inceput si un sfarsit insa este in firea umana dorinta de a explora noi tehnologii. Traim vremuri in care totul se desfasoara mult mai rapid in viata noastra si uneori chiar nu ne "permitem" sa mai purtam un ceas mecanic, pe care eventual uitam sa-l intoarcem dimineata la aceeasi ora sau care mai ramane si in urma cu cateva minute saptamanal. Uneori minutele acelea conteaza enorm, iar pretul unui ceas mecanic a ajuns nejustificat de mare iar "basmele" elvetiene cu ceasornicarii care asamblau ceasuri la lumina opaitului au apus demult.
De aceea eu apreciez enorm calibrele hibride de la Seiko (kinetic, spring drive) pentru ca iti ofera precizie dar si mecanica in acelasi timp.
GordonGekko

Mesaj de GordonGekko »

http://www.zf.ro/business-hi-tech/co-in ... h-13963722

Co-inventatorul Swatch: "Ceasurile elveţiene intră în era glaciară, după lansarea Apple Watch".
Vin si va intreb pe dumneavoastra : Este acesta un semnal de alarma serios sau doar o alarma falsa?

Poate doar adolescentii sau tinerii pasionati de gadgeturi vor alege sa cumpere si sa poarte acest model de "pseudo-ceas".
Niciun purtator de ceasuri respectabil nu va renunta la un ceas adevarat, pentru un gadget care e si telefon si mp3 player, are memorie interna de multi GB, + e-mail si cine mai stie ce aplicatii.
Poate vor acapara o cota parte din piata dar nu vor pune niciodata in pericol ceasurille adevarate.
Oricat de cool te face un astfel de instrument...pt ca imi e greu sa il numesc ceas nu merita facuta o comparatie intre acestea si ceasurile reale.
Eu personal nu as purta asa ceva nici din greseala.
Bucuria și durerea măsoară rău orele : prima le face secunde, cealaltă secole.
You can run from your demons until you are exhausted…one day you will have to stop and find out what they wanted !
bogdanmb

Mesaj de bogdanmb »

DA si NU la ce zici tu...

ceasul e ceas si va ramane ceas, doar ca trebuie vazuta si acceptata utulitatea acestor "pseudo ceasuri" precum le spui tu. inainte de a continua ce vreau sa zic vin cu 2 exemple:
- un amic destul de instarit (cu 2-3 dintre ceasurile lui as putea oricand sa imi cumpar un apartament central in bucuresti) poarta ceas pe mana stanga si pe dreapta un samsung gear, ceasul il mai schimba ca are destule, dar samsungul sta tot timpul pe mana (doar cand il incarca) de ce? ii monitorizeaza activitatea cardiaca si activitatiile fizice - necesar pentru sanatatea lui. la sala unde merg sunt multi care au pe o mana ceasul si pe cealalta un activity tracker; la vestiar aud povesti ca li s-a mai intamplat sa isi uite ceasul pe undeva - dar trackerul nu. => aplicabilitatea pentru sanatate va avea un cuvant greu de spus...
- povestea cu real watch vs. new electronic shit imi aduce aminte de discutiile de acu vreo 20 de ani legate de cutiile de viteza de la masina: "ala care nu conduce masina cu cutie manuala nu e barbat/om/sofer adevarat..." va mai amintiti??? majoritatea dintre cei care detin mai multe automobile, cea pe care o conduc zilnic are cutie automata chiar daca de hobby mai exista si o masina cu cutie manuala...

si acum ca sa revin: ceasurile vor ramane ceasuri, dar peste 15 de ani eu unul nu cred ca procentajul de purtatori de ceasuri vs. persoane care poarta gadgeturi electronice in loc de ceas va ramane acelasi ca si azi... eu cred ca va fi invers. cati mai au azi acasa telefon fix(nu musai romtelecom) fata de acum 15 ani de exemplu ;) ?

si eu port ceas pe o mana si pe cealalta un activity tracker, cu ceasul NU fac baie chiar daca unele sunt water rezistant ;)
cu stima,
bogdan buza
GEO

Mesaj de GEO »

Dar domnule Gordon de ce sunteti atat de speriat de ce se va intampla cu ceasurile elvetiene? Eu vad in aceasta "industrie" elvetiana un mare business, in primul rand si, o mare minciuna in acelasi timp pentru ca elvetienii nu fac decat sa-si vanda imaginea, iar pretul ceasurilor elvetiene este dat de ceasornicarul care asambleaza ceasuri si de peisajul rustic vazut prin fereastra mansardei ceasornicarului. Daca mai adaugam si sunetul talangilor facut seara de vacile care se intorc de la pascut cred ca avem tabloul complet.
Ati afirmat ca: "Niciun purtator de ceasuri respectabil nu va renunta la un ceas adevarat, pentru un gadget care e si telefon si mp3 player, are memorie interna de multi GB, + e-mail si cine mai stie ce aplicatii." Dupa cum spunea si domnul "bogdanmb" exista numerosi oameni respectabili care poarta i-watch mai ales pentru ca au nevoie de asa ceva. Cel mai scump ceas pe care l-am vazut in departamentul meu, este un Speedmaster mai vechi, automatic. Colegii mei prefera sa investeasca in alte lucruri (masini, plimbari, case etc.) si credeti-ma, au putere financiara destul de mare. Eu unul, nu port i-watch (consider smart-phone-ul mai mult decat suficient) dar daca ma lasa inima vreodata cred ca va fi foarte util. Acum am un kinetic pe care-l port zilnic si a carui tehnologie ma fascineaza. Si pe masura ce citesc mai mult despre aceste calibre kinetice si spring drive, ma simt si mai mult atras de aceste 2 tehnologii. Nu credeam ca se va intampla acest lucru vreodata. Se numeste EVOLUTIE.

Citind acest articol nu pot sa nu fac ceva observatii. Astfel, "Sintagna "Swiss Made" a devenit sinonimă cu calitatea, dar industria de ceasuri a Elveţiei nu este imună la pericole." Din pacate, swiss made nu mai reflecta calitatea ceasurilor elvetiene cam demult si pot veni cu dovezi clare aici.
"Ca şi în industria auto, ceasurile de lux sunt cumpărate pentru a reflecta bunăstarea." Sau snobismul, as adauga eu. Este adevarat ca unii mai sunt si fortati de imprejurari (in afaceri, pentru imagine.etc) ca sa poarte un ceas scump dar sunt putini acestia.
iosiP

Mesaj de iosiP »

GEO, din pacate iti dau dreptate. Chiar eu im lichidez modesta colectie de ceasuri, pe care intentionez sa o inlocuiesc (deocamdata) cu un singur ceas cu bratara metalica integrata - de unde si topicul pe care l-am deschis. Doresc ca acest ceas sa fie automatic (deci n-am facut inca saltul la quartz sau la alte bibiluri) dar nu se stie ce voi decide in viitor...
A, da, nu mai doresc nici calendar complet sau cronograf: doar ora si minutele, posibil data.
GordonGekko

Mesaj de GordonGekko »

Va salut domnule GEO.

Linkul postat de mine din Z.F. facea referire la Apple Watch si eu la acel model ma refeream doar.
Am vazut ca pe langa functiile de care am pomenit mai devreme gadgetul respectiv mai este si dispozitiv de monitorizare a sanatatii si a performantelor de fitness, putem raspunde la apelurile telefonice sau asculta muzica in timp ce ne plimbam in parc si probabil ca se pot instala pe el aplicatii care sa ne spuna cate calorii avem in farfurie si multe altele.
Sau ne putem instala pe el un joc gen "x si 0" pentru momentele cand ne plictisim.

Cu siguranta aceste functii si aplicatii sunt "baza" la el si cei care il cumpara o fac pt folosirea si utilitatea lor si nu pentru a se uita cat e ceasul.
Pentru ca denumirea lui ma deranjzaza…Watch?…cat % din acel gadget poate fi numit ceas? 1% cred.
Ati spus chiar dvs si citez “consider smart-phone-ul mai mult decat suficient” si gasiti functia de “ceas” si pe el…dar nu il numiti ceas.

Si eu am si folosesc zilnic un telefon HTC, o tableta si un laptop Sony Vaio dar nu le numesc ceasuri pt ca intr-un colt apare scris de ex. 19:25

Ca tot ati dat acel exemplu legat de cutiile de viteza la automobile si mie povestea cu ceas adevarat cu indicatori, cadran si mecanism versus gadget electronic imi aduce aminte de ceva din trecut.

Imagine

In ritmul acesta ma intreb daca copii nostrii nu vor patii si ei la fel si nu vor sti sa citeasca ora pe ceasurile clasice.
Cineva spunea bine mai demult ca : "Progresul tehnic şi ştiinţific este însoţit de regresii interioare".

Va doresc multa sanatate!
You can run from your demons until you are exhausted…one day you will have to stop and find out what they wanted !
GordonGekko

Mesaj de GordonGekko »

Imi cer scuze dar din cauza orei tarzii plus ca eram ocupat si sa raspund la un e-mail am uitat sa specific acolo unde am facut referire la : "Ca tot ati dat acel exemplu legat de cutiile de viteza la automobile", ma refeream la postarea dlui bogdanmb
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Pre-Baselworld 2015: Chopard Mille Miglia GTS Power Control powered by the in-house calibre Chopard 01.08-C

http://www.watch-insider.com/news/pre-b ... cbe2111105

Imagine

Imagine

Imagine
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Scrie răspuns