Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
-Sunt tentat sa achizitionez acest Timex.Nu am mai purtat de aproape 15 ani un ceas automat si chiar vreau unul.Am ochit acest model pt. ca imi place foarte mult la design si (sa zicem) faptul ca are 38 rubine.
-Merita cumparat (referitor la mecanism)?Estetic e bine finisat, l-am studiat ''live''.Cel mai ieftin si nou l-am gasit la 450 lei.Cele 38 rubine sunt toate functionale sau o parte sunt puse doar de forma (decor)?
-Multumesc pt. informatii.
Eventual daca imi puteti recomanda alta firma (model) cu ''open heart'' + ''display back'' pe cadran negru/albastru si care are un mecanism bun in limita a 1000 lei.
-Multumesc pt. sugestie dar nu e genul meu, imi cer scuze ar fi trebuit sa dau mai multe detalii - deci carcasa rotunda si alba (inox) si obligatoriu cu bratara, preferabil cat mai mare si gros.
-Totusi as vrea sa aflu cat mai multe despre acest Timex (referitor la mecanism si altele).
Referitor la mecanism, m-am jucat cu un Ingersoll care are cred acelasi mecanism cu 30 si ceva de rubine. Cand il armam manual se simtea de parca rasnea nisip in interior.
Eu nu tin neaparat sa cumpar acel Timex (m-a impresionat la design) decat daca se dovedeste ca mecanismul isi merita banii, practic sa ma tina macar 5 ani iar eroarea la precizie sa fie in limite rezonabile.
un coleg de al meu de birou are Ingersoll acest model
nu este foarte precis, rezerva de putere este slaba, ori el nu isi misca mainile destul ziua, ca uneori dimineatza e oprit.
in schimb ce are ca un mare Plus, este finizarea, curea din piele.
Ce imi pare anormal : acel cod de referinta (T2M5186K) nu apare nicaieri marcat pe ceas - este specificat doar pe site-ul oficial.Probabil e doar o identificare de catalog pt. modelul respectiv
Am gasit un Orient interesant, pe langa open heart are vedere si la stanga (axul coroanei), dar probabil depaseste 1000 lei avand safir, si e oricum pe cadran alb.