Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
- gherghin nicolae
- Moderator
Re: Reparatii
Distruge plasticul cu care e posibil sa intre in contact prin interiorul ceasului,
Vaporizeaza pe interiorul ceasului si vor aparea pete pe geamul ceasului (pe partea interioara ),
Nu este nicidecum rezistent ,adica nu este o lipitura ok pentru metal si mai ales pentru acea zona cu filet.
Vaporizeaza pe interiorul ceasului si vor aparea pete pe geamul ceasului (pe partea interioara ),
Nu este nicidecum rezistent ,adica nu este o lipitura ok pentru metal si mai ales pentru acea zona cu filet.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
Eu cred ca ce a sugerat d-l Gherghin merge perfect.Nu e prea vascoasa,puneti f.putin.
Loctite638 pt blocaj coaxial.Cel pt.filete(243)cred ca e slab.
Succes.
Loctite638 pt blocaj coaxial.Cel pt.filete(243)cred ca e slab.
Succes.
Multumesc pentru raspunsuri!
Lipiciul nu are cum sa afecteze componentele ceasului pentru ca axul si cheita sunt scoase de pe mecanism!
Lipiciul nu are cum sa afecteze componentele ceasului pentru ca axul si cheita sunt scoase de pe mecanism!
O intrebare pentru toti: puteti vedea cele 5 poze puse de mine pe pagina anterioara? Ieri imi apareau, astazi nu le mai pot vedea!
-
doru rudeanu
Buna ziua,
Nu se pot vedea pozele postate de dumneavoastra.
Nici ieri seara tarziu nu le-am putut vedea.
Cu stima,
Doru Rudeanu
Nu se pot vedea pozele postate de dumneavoastra.
Nici ieri seara tarziu nu le-am putut vedea.
Cu stima,
Doru Rudeanu
E-mail : doru_rudeanu@yahoo.com
- Raul Bordas
Pune-le cu tinypick ca nici acuma nu se vad.
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
- gherghin nicolae
- Moderator
Se văd perfect și alea de ieri și astea de acum.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
- Raul Bordas
Acuma le vad si eu,cred ca a fost o problema temporara la calculatorul de serviciu sau la server (inca sunt la serviciu) deoarece nu vedeam nici o poza.
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Salut,
Cred ca a fost problema de la server-ul forumului, acum se vad toate pozele!
Cred ca a fost problema de la server-ul forumului, acum se vad toate pozele!
Acum incerc sa raspund si eu la intrebarile anterioare.
legat de arculet,daca l-ati pierdut si nu gasiti altul,se poate confectiona din sarma de otel,care trebuie laminata la dimensiunile corecte.Nu trebuie sa fie foarte tare,dar nici foarte slab.daca este tare ceasul nu va duce data,sau o va duce greu,iar daca este slab nu va sari discul pe pozitie ferm.
Jumperul este corect pozitionat,arculetul vine cu bucla spre dreapta in poza,iar varful se sprijina pe portiunea dreapta a jumperului.
legat de arculet,daca l-ati pierdut si nu gasiti altul,se poate confectiona din sarma de otel,care trebuie laminata la dimensiunile corecte.Nu trebuie sa fie foarte tare,dar nici foarte slab.daca este tare ceasul nu va duce data,sau o va duce greu,iar daca este slab nu va sari discul pe pozitie ferm.
Jumperul este corect pozitionat,arculetul vine cu bucla spre dreapta in poza,iar varful se sprijina pe portiunea dreapta a jumperului.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Iar acum legat de cheita.....multi producatori nu-si bat capul cu debitarea axului remontoar la dimensiunea corecta,astfel incat strangerea sa se faca pe filet,astfel ca apeleaza la o debitare uniforma si reglarea lungimii arin infiletare mai lunga sau mai scurta in functie de necesitate,asigurand strangerea prin lipire.
In conditiile in care nu aveti un ax nou-care este unul comun fiind vorba de un Miyota-atunci singura varianta este lipirea cu Loctite pentru filete.Superglue nu tine deloc.
In conditiile in care nu aveti un ax nou-care este unul comun fiind vorba de un Miyota-atunci singura varianta este lipirea cu Loctite pentru filete.Superglue nu tine deloc.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Multumesc Claudiu pentru raspuns!
Totodata rog un moderator sa stearga pozele puse pe pagina 27 pentru ca se vad cele din prima postare de pe pagina anterioara (pagina 26) si nu are rost sa fie postate de 3 ori.
Multumesc.
Totodata rog un moderator sa stearga pozele puse pe pagina 27 pentru ca se vad cele din prima postare de pe pagina anterioara (pagina 26) si nu are rost sa fie postate de 3 ori.
Multumesc.
Va multumesc pentru raspuns. Cu ocazia asta am aflat ca acel opritor se numeste jumper.Claudiu scrie:Acum incerc sa raspund si eu la intrebarile anterioare.
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Salut! este normal ca la un ceas Doxa automatic (mecanism synchron 58, 17 rubine), sa fie fixat carcasa doar cu axul remontor? In momentul in care il potrivesc, cadranul se misca putin. Am vazut alte mecanisme prinse de carcasa prin intermediul unor "urechiuse" insurubate. Am fost la un ceasornicar, care mi-a spus ca ar fi normal. Totusi, nu mi se pare normal sa se balangane cadranul la miscari (cu un mic zgomot enervant), ca nu e pendula..
Nu mi-as dori ca in timp cadranul sa fie afectat in locul de contact discontinuu cu partea carcasei. Va rog un raspuns. Merci!