Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Reparatii
Contactati-ma pe PM sau telefonic.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Da, la ceasornicarul care iti este mai aproape sau la cel la care esti invatat sa-ti duci ceasurile! 

Ceasornicar,FBHI
Rog un sfat / ajutor!
Am un ceas Citizen Promaster Navihawk Cal. C300 la care nu functioneaza alarma. Am observat ca-i lipseste o piesa (cea incercuita din poza!). Aceasta sa fie cauza? O pot gasi pe undeva sau ceasul va ramane fara alarma?

Multumesc anticipat, RaduPI.
Am un ceas Citizen Promaster Navihawk Cal. C300 la care nu functioneaza alarma. Am observat ca-i lipseste o piesa (cea incercuita din poza!). Aceasta sa fie cauza? O pot gasi pe undeva sau ceasul va ramane fara alarma?

Multumesc anticipat, RaduPI.
Da, aceea este cauza. Acela este arculetul de la buzz.

Ceasornicar,FBHI
Multumesc. Am cumparat deja ceasul si sper ca aceasta sa fie unicul "defect"! In rest, ceasul functioneaza f. bine, doar nu suna! Piesa lipsa am comandat-o la Adrian R. (ceasornicar de-al meu din targ
).
Prima problema vizeaza un ceas chinezesc pe care il am din 1996. Mecanismul de schimbare a datei are un opritor care are menirea de a centra numarul in ferastra. Acel opritor este presat intre "dintii" discului datei prin intermediul unui arc lamelar in forma de U. Dupa cea mai recenta revizie la ceasornicar data nu a mai fost afisata centrat in fereastra. Inistentele mele, pe langa ceasornicar, de a remedia defectul nu au dat niciun rezultat, lucru care m-a determinat dupa o vreme sa-mi iau inima in dinti si sa demontez ceasul. Arcul fusese montat invers in locasul sau, nepermitandu-i opritorului sa pivoteze pana la capatul cursei. Din pacate, cand am incercat sa-l pun la loc, arcul a sarit si dus a fost.
Pot gasi pe undeva un arc lamelar care sa se potriveasca, sau nu voi mai putea sa utilizez functia de afisare a datei? Cu toate ca este vorba despre un ceas chinezesc nu as vrea sa recurg la improvizatii.
A doua problema este legata de un ceas Orex, culmea, tot cu mecanism chinezesc. Se pot reatasa (lipi?) piciorusele unui cadaran, fara a-i deteriora fata? Daca da, cat ar putea sa coste aceasta operatie?
P.S. Nu reusesc sa atasez poze cu flickr si imageshack.
Pot gasi pe undeva un arc lamelar care sa se potriveasca, sau nu voi mai putea sa utilizez functia de afisare a datei? Cu toate ca este vorba despre un ceas chinezesc nu as vrea sa recurg la improvizatii.
A doua problema este legata de un ceas Orex, culmea, tot cu mecanism chinezesc. Se pot reatasa (lipi?) piciorusele unui cadaran, fara a-i deteriora fata? Daca da, cat ar putea sa coste aceasta operatie?
P.S. Nu reusesc sa atasez poze cu flickr si imageshack.
Incearca sa pui poze cu tinypic.
Nu te pot ajuta cu ceasul.
Nu te pot ajuta cu ceasul.
Multumesc pentru sugestie,kmn scrie:Incearca sa pui poze cu tinypic.
Fotografie cu piciorusele cadranului nu am si nici nu cred ca ar fi extrem de utile, dar incerc sa incarc o poza cu mecanismul de schimbare a datei. In centrul imaginii se vede un locas care are conturul unei piste de atletism. Acolo trebuie asezat arcul pe care l-am pierdut.

- gherghin nicolae
- Moderator
Piesa aia pune-o invers .
Apoi deduci dupa forma ramasa cum vine pus arculetul respectiv.E un arculet de forma literei U , montat cu partea inchisa a literei U opusa rubinului vizibil in poza .
Ai inteles explicatia ?
Cadran cred ca-i mai ieftin sa gasesti altul care sa fie cu piciorusele originale. Eventual un ceas complet si defect cumparat doar pentru cadran. Sint destule prin tirguri sau pe net , si nu-s scumpe .
Apoi deduci dupa forma ramasa cum vine pus arculetul respectiv.E un arculet de forma literei U , montat cu partea inchisa a literei U opusa rubinului vizibil in poza .
Ai inteles explicatia ?
Cadran cred ca-i mai ieftin sa gasesti altul care sa fie cu piciorusele originale. Eventual un ceas complet si defect cumparat doar pentru cadran. Sint destule prin tirguri sau pe net , si nu-s scumpe .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
Explicatia dumneavoastra este foarte corecta. Din pacate eu am gasit arculetul montat cu partea inchisa a literei U inspre rubin (stanga in poza mea). Partea dramatica e ca atunci cand am vrut sa reasamblez ceasul am pierdut acel arc.
Sunt sanse mici sa gasesc pe net sau in targ acelasi model de cadran. In plus, cadranul are fata in stare destul de buna, de asta ma gandeam ca ar merita lipite acele picioruse.
Va multumesc pentru sugestii.
Sunt sanse mici sa gasesc pe net sau in targ acelasi model de cadran. In plus, cadranul are fata in stare destul de buna, de asta ma gandeam ca ar merita lipite acele picioruse.
Va multumesc pentru sugestii.
Buna ziua,
Astazi, dupa aproape 9 luni de zile de cand am cumparat acest ceas sa-l fac cadou fratelui meu de ziua lui (21.09), am scos ceasul din cutie sa-i reglez ora si data. Ca sa reglezi ora faci aceeasi miscare care o faci cand strangi un surub, ca sa reglezi data, faci miscarea inversa reglarii orei. Cand sa reglez data, ce sa vezi, am ramas cu cheita in mana. Nu m-am uitat atent si am crezut ca doar s-a desfiletat cheita de pe ax. Dupa ce am desfacut capacul, am infiletat cheita pe ax si am scos axul din mecanism. Am desfacut cheita de pe ax si am observat ca o parte din ax a ramas in cheita. Desi nu am micrometru, am masurat cu sublerul si in cheita de axul se infileteaza cam 1,4-1,5 mm.
Intrebari: este suficient ca axul sa se infileteze in cheita 1,4-1,5 mm? Inainte sa-l strang bine de cheita, i-as pune putin superglue pe partea ce urmeaza a se infileta. Pot sa procedez asa?
Mai era o varianta sa pun alta cheita cu tot cu ax, dar pe cheita ceasului este stantata LP (Lucien Picard), iar daca as comanda una originala, nu stiu daca ar ajunge in timp util.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Astazi, dupa aproape 9 luni de zile de cand am cumparat acest ceas sa-l fac cadou fratelui meu de ziua lui (21.09), am scos ceasul din cutie sa-i reglez ora si data. Ca sa reglezi ora faci aceeasi miscare care o faci cand strangi un surub, ca sa reglezi data, faci miscarea inversa reglarii orei. Cand sa reglez data, ce sa vezi, am ramas cu cheita in mana. Nu m-am uitat atent si am crezut ca doar s-a desfiletat cheita de pe ax. Dupa ce am desfacut capacul, am infiletat cheita pe ax si am scos axul din mecanism. Am desfacut cheita de pe ax si am observat ca o parte din ax a ramas in cheita. Desi nu am micrometru, am masurat cu sublerul si in cheita de axul se infileteaza cam 1,4-1,5 mm.
Intrebari: este suficient ca axul sa se infileteze in cheita 1,4-1,5 mm? Inainte sa-l strang bine de cheita, i-as pune putin superglue pe partea ce urmeaza a se infileta. Pot sa procedez asa?
Mai era o varianta sa pun alta cheita cu tot cu ax, dar pe cheita ceasului este stantata LP (Lucien Picard), iar daca as comanda una originala, nu stiu daca ar ajunge in timp util.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

- gherghin nicolae
- Moderator
Există o soluție de culoare roșie sau verde , folosită în domeniul auto.
Se dă pe filet apoi se pune coronița. Se lasă 12sau24 ore ca sa facă priză.
Apoi nu o mai desface nimeni doar ruptă.
Nu rețin denumirea soluției dar știu că-i de la Loctite. Parcă zece lei era...
Există pe la magazinele de piese auto.
Se dă pe filet apoi se pune coronița. Se lasă 12sau24 ore ca sa facă priză.
Apoi nu o mai desface nimeni doar ruptă.
Nu rețin denumirea soluției dar știu că-i de la Loctite. Parcă zece lei era...
Există pe la magazinele de piese auto.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Stiu de solutia de la Loctite (rosie si albastra) folosita la suruburi, dar este prea vascoasa-groasa pentru un filet asa fin! De asta am intrebat de super glue.
- gherghin nicolae
- Moderator
Sub nici o forma superglue !
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Scuze, dar ce are super glue-ul? Oricum cheita este compromisa prin faptul ca are o bucata de ax ramasa in ea!