Ceasuri de buzunar facute pentru Romania
Moderator: Achraf
Re: Ceasuri de buzunar facute pentru Romania
Felicitari Nic!
Multumiri Montana / Catalin!
O piesa rara ce merita o descriere / prezentare pe masura!
Multumiri Montana / Catalin!
O piesa rara ce merita o descriere / prezentare pe masura!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
-
petermarks
Re: CURIERUL DE RAZBOI-Ceas de buzunar- premiu
Salutare.
Ceas de buzunar- BRITANNIA WATCH, cu o inscriptie pe capac, probabil premiu acordat unui cititor.
Cu speranta ca aceasta bucatica de istorie orologiera pentru Romania ar putea bucura cativa colegi pasionati , postez cateva foto.
As fi curios daca cineva detine ceasurile de pe locurile 1 si 3, eventual mentiunile.

Ceas de buzunar- BRITANNIA WATCH, cu o inscriptie pe capac, probabil premiu acordat unui cititor.
Cu speranta ca aceasta bucatica de istorie orologiera pentru Romania ar putea bucura cativa colegi pasionati , postez cateva foto.
As fi curios daca cineva detine ceasurile de pe locurile 1 si 3, eventual mentiunile.

-
petermarks
Hotarat fiind sa-mi fac o mica colectie de "Ceasuri pentru Romania" , postez cateva ceasuri (din pacate nu sunt intr-o conditie nemaipomenita).
"De vina" pentru aceasta chestie sunt cativa colegi de forum carora pe aceasta cale le multumesc pentru consultanta.
Parafrazand aceiasi colegi, sunt ceasuri ce reprezinta o picatura de istorie orologiera pentru tara noastra si dovada ca romanii interbelici stiau sa aprecieze branduri de renume precum Zenith, Omega, Tavanes, etc
PS. Confirmati sau infirmati va rog daca ceasul personalizat "G IONESCU BUCURESCI" este un Tavanes.
OMEGA CFR

Ceas personalizat: G. IONESCU- BUCURESCI

LONGINES CFR incomplet:

"De vina" pentru aceasta chestie sunt cativa colegi de forum carora pe aceasta cale le multumesc pentru consultanta.
Parafrazand aceiasi colegi, sunt ceasuri ce reprezinta o picatura de istorie orologiera pentru tara noastra si dovada ca romanii interbelici stiau sa aprecieze branduri de renume precum Zenith, Omega, Tavanes, etc
PS. Confirmati sau infirmati va rog daca ceasul personalizat "G IONESCU BUCURESCI" este un Tavanes.
OMEGA CFR

Ceas personalizat: G. IONESCU- BUCURESCI

LONGINES CFR incomplet:

-
Alexvintage
Calibrul ceasului G. Ionescu este Eterna (nu Tavannes).
-
petermarks
Multumesc frumos domnul Alex pentru identificare.
-
petermarks
Revin cu inca o postare:
Ceas "CRONOMETRUL P.T. T. PATENT.
Ceasul are un mecanism Junghans cred ca este inhouse. Putin afectat cadranul dar functioneaza foarte bine tinand cont de varsta lui.

Ceas "CRONOMETRUL P.T. T. PATENT.
Ceasul are un mecanism Junghans cred ca este inhouse. Putin afectat cadranul dar functioneaza foarte bine tinand cont de varsta lui.

-
Alexvintage
Ceasul este din pacate o facatura. Calibrul Junghans 9 a avut intotdeauna secundar periferic iar absenta picioarelor cadranului impreuna cu aratatoarele desperecheate intareste supozitia unei "creatii locale".
-
petermarks
Din pacate pentru mine aveti dreptate domnule Alex. O spun cu parere de rau. Am fost atat de incantat de achizitie. In sfarsit , trecem la caputolul pierderi.
-
Alexvintage
Cu totii invatam din greseli. Ramane speranta ca la urmatoarele achizitii sa gresim mai putin! 
Roskopf Patent G.C.N. (G.C. Nicolau) serial 519722
Intr-o stare acceptabila, functioneaza dar are nevoie de o revizie ...
Detalii, evident, de la colegul Montana - CptR: http://ceasuripentruromania.ro/ceasuri. ... rticle=113

Intr-o stare acceptabila, functioneaza dar are nevoie de o revizie ...
Detalii, evident, de la colegul Montana - CptR: http://ceasuripentruromania.ro/ceasuri. ... rticle=113

Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Mi-am dorit mult unul.Astazi am reusit sa il achizitionez.Ce nu imi place la el :ii lipseste cutiuta cu piese de schimb,capacul spate nu e bine prins,orarul are varful rupt.Ce imi place este cadranul in stare perfecta,mecanismul functioneaza ,cronograful seteaza perfect.Pe capacul spate are are numarul 1500,pe carcasa nu se vede prea bine,pare mai degraba 50.

-
Alexvintage
Feliciari pentru ceas.
Aratatorul se poate inlocui (eventual completa). Mai greu va fi cu capacul locasului pentru piese. Cel mai important este ca ceasul functioneaza.
Aratatorul se poate inlocui (eventual completa). Mai greu va fi cu capacul locasului pentru piese. Cel mai important este ca ceasul functioneaza.
Multumesc.
Ma bucur in primul rand ca am reusit sa il adaug in colectie.Mi-am dorit foarte mult unul cu cadranul in accesta stare.
Stiu ca o sa fie greu sa gasesc capacul respectiv , dar ....timpul le rezolva pe toate
Ma bucur in primul rand ca am reusit sa il adaug in colectie.Mi-am dorit foarte mult unul cu cadranul in accesta stare.
Stiu ca o sa fie greu sa gasesc capacul respectiv , dar ....timpul le rezolva pe toate
Pentru ca nu s-a mai postat de mult pe acest topic, voi incerca sa mai afisez cateva ceasuri pentru Romania.
Longines CFR. Fara geam, fara ace, mecanism nefunctional.

Tavannes. Are semnul Cailor Ferate dar, s-ar putea sa fie a Cailor Ferate Italiene. Rog o confirmare. Nu functioneaza.

Tellus Granicer. 1931, nu functioneaza.

Tellus Chronometre. Nu are nici o inscriptie pe el, doar serialul ma face sa cred ca a fost pentru Romania. Functioneaza.

Cu stima, Eugen
Longines CFR. Fara geam, fara ace, mecanism nefunctional.

Tavannes. Are semnul Cailor Ferate dar, s-ar putea sa fie a Cailor Ferate Italiene. Rog o confirmare. Nu functioneaza.

Tellus Granicer. 1931, nu functioneaza.

Tellus Chronometre. Nu are nici o inscriptie pe el, doar serialul ma face sa cred ca a fost pentru Romania. Functioneaza.

Cu stima, Eugen
@eugenbt
- - -
Multumiri pentru postare!
Ceasul Longines CFR prezentat, cal. 20.52 comandat in 06.12.1921. Serialul - 39552x0 s-a livrat in martie.1922!
Livrarile celor 1002 buc. pentru acest calibru s-au facut in intervalul martie-iunie.1922.
Cel mai probabil Tavannes-ul prezentat nu are legatura cu Romania!
Prin amablitatea celui mai reputat istoric al CFR-ului prezint aici cele 5 variante de "logo"-uri CFR folosite incepand cu perioada domniei Regelui Carol I al României.
Desigur, ultima varianta, o recunoasteti! S-a introdus in anii '950!
Desi asemanatoare, imaginea de pe cadranul Tavannes-ului ramane de verificat daca a avut legatura cu CFR-ul.
Pana astazi nu am gasit nicio referinta care sa lege Tavannes de CFR! Logo-ul in discutie l-am mai vazut insa si pe ceasurile altor producatori (parca pe ceva varianta de Roskopf):
- - -

Cu permisunea ta am sa includ Tellus-ul "Granicer" in lista de aici:
http://ceasuripentruromania.ro/ceasuri. ... article=54
Cat despre Tellus-ul Chronometre am postat deja ceva informatii intr-un topic de-acum cateva zile!
- - -
Multumiri pentru postare!
Ceasul Longines CFR prezentat, cal. 20.52 comandat in 06.12.1921. Serialul - 39552x0 s-a livrat in martie.1922!
Livrarile celor 1002 buc. pentru acest calibru s-au facut in intervalul martie-iunie.1922.
Cel mai probabil Tavannes-ul prezentat nu are legatura cu Romania!
Prin amablitatea celui mai reputat istoric al CFR-ului prezint aici cele 5 variante de "logo"-uri CFR folosite incepand cu perioada domniei Regelui Carol I al României.
Desigur, ultima varianta, o recunoasteti! S-a introdus in anii '950!
Desi asemanatoare, imaginea de pe cadranul Tavannes-ului ramane de verificat daca a avut legatura cu CFR-ul.
Pana astazi nu am gasit nicio referinta care sa lege Tavannes de CFR! Logo-ul in discutie l-am mai vazut insa si pe ceasurile altor producatori (parca pe ceva varianta de Roskopf):
- - -

Cu permisunea ta am sa includ Tellus-ul "Granicer" in lista de aici:
http://ceasuripentruromania.ro/ceasuri. ... article=54
Cat despre Tellus-ul Chronometre am postat deja ceva informatii intr-un topic de-acum cateva zile!
"Numele este cuman! Dar numai numele?" | Nicolae Iorga, 1927
Ceasuri pentru Romania (CptR) | www.ceasuripentruromania.ro
Ceasuri pentru Romania (CptR) | www.ceasuripentruromania.ro