Lustruire titan

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
supliciu

Lustruire titan

Mesaj de supliciu »

Buna seara. Sunt pe cale sa îmi parvina un ceas din titan care prezintă zgârieturi pe carcasa si catarama. M-ar interesa dacă se poate face ceva sa dispară urmele. Dacă se poate cât ar costa( pe privat). Multumesc anticipat.

Imagine

Imagine
freeforsound

Re: Lustruire titan

Mesaj de freeforsound »

"Sunt pe cale sa îmi parvina un ceas ..."
Sunteti sigur ?
“Buzunarele goale nu au tinut pe nimeni sarac, gandirea saraca a facut asta”
Robert Kiyosaki
supliciu

Mesaj de supliciu »

Nu sunt sigur. Doar vorbesc sa ma aflu in treaba. Încercați sa va faceți postări in alta parte. Eu am pus o întrebare ceasornicarului.
paulrogojina

Mesaj de paulrogojina »

Va salut.
Depinde de cat de proaspete sunt aceste zgarieturi.
Daca nu sunt adanci ,se vor estompa in scurt timp.Titanul slefuit (din proprie experienta)arata groaznic.
O sablaree la nivel "micro"ar fi mai indicata.Din imaginea dumneavoastra pare a fi matuit cum ii sta bine titanului.
Eu unu' m-am lamurit cu acest material.E slab la lovituri sau zgarieturi.
Un ceas cu carcasa de titan nu tine "fatos" mult timp.

Si apropos:freeforsound a pus o intrebare pertinenta.
Cum o arata un ceas parvenit?

Va doresc o zi buna.
supliciu

Mesaj de supliciu »

paulrogojina scrie:Va salut.
Depinde de cat de proaspete sunt aceste zgarieturi.
Daca nu sunt adanci ,se vor estompa in scurt timp.Titanul slefuit (din proprie experienta)arata groaznic.
O sablaree la nivel "micro"ar fi mai indicata.Din imaginea dumneavoastra pare a fi matuit cum ii sta bine titanului.
Eu unu' m-am lamurit cu acest material.E slab la lovituri sau zgarieturi.
Un ceas cu carcasa de titan nu tine "fatos" mult timp.

Si apropos:freeforsound a pus o intrebare pertinenta.
Cum o arata un ceas parvenit?

Va doresc o zi buna.
Ceasul nu a ajuns la destinație( parvenit-conform DEX) deci nu pot sa ma pronunt in legătura cu profunzimea zgarieturilor.
V-as ruga sa lăsați discuțiile despre limba româna pentru ca e posibil sa nu o cunoasteti atât de bine.
O zi extraordinara.
Bebe

Mesaj de Bebe »

Claudiu a scris în alte subiecte, trebuia doar o căutare:
Claudiu scrie:Titanul are o tentă mată. Zgârieturile pe titan se fac lucioase și devine un amalgam de mat cu lucios. Și din păcate titanul nu se slefuiește precum cromul!
Claudiu scrie: Zgârieturile de pe Titan - din păcate rămâi cu ele, căci dacă încerci să-l șlefuiești devine lucios urât.
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
supliciu

Mesaj de supliciu »

Bebe scrie:Claudiu a scris în alte subiecte, trebuia doar o căutare:
Claudiu scrie:Titanul are o tentă mată. Zgârieturile pe titan se fac lucioase și devine un amalgam de mat cu lucios. Și din păcate titanul nu se slefuiește precum cromul!
Claudiu scrie: Zgârieturile de pe Titan - din păcate rămâi cu ele, căci dacă încerci să-l șlefuiești devine lucios urât.

Mersi. Știam ca e scris undeva dar se pare ca am căutat superficial. Sau termenii utilizati de mine in căutare nu au dat rezultate.
freeforsound

Mesaj de freeforsound »

supliciu, nu am vrut sa va jignesc. Aveti dreptate, nu sunt ceasornicar dar am avut, am si o sa mai am ceasuri cu carcasa / bratara din titan. Daca zgarieturile sunt fine puteti incerca sa folositi lavete abrasive gen Scotch Brite – sunt de culori diferite in functie de gradul de abraziune, va recomand sa incepeti “sablarea” cu cele mai fine - lavete puteti gasi la magazinele de vopsele auto sau DEDEMAN, HORNBACH …
Daca va doriti un ceas din titan, ceva mai rezistent la zgarieturi, eu va recomand sa cautati unul tratat duratec. Am avut mai multe marci de ceasuri din titan dar dintre toate regele este CITIZEN.
“Buzunarele goale nu au tinut pe nimeni sarac, gandirea saraca a facut asta”
Robert Kiyosaki
supliciu

Mesaj de supliciu »

freeforsound scrie:supliciu, nu am vrut sa va jignesc. Aveti dreptate, nu sunt ceasornicar dar am avut, am si o sa mai am ceasuri cu carcasa / bratara din titan. Daca zgarieturile sunt fine puteti incerca sa folositi lavete abrasive gen Scotch Brite – sunt de culori diferite in functie de gradul de abraziune, va recomand sa incepeti “sablarea” cu cele mai fine - lavete puteti gasi la magazinele de vopsele auto sau DEDEMAN, HORNBACH …
Daca va doriti un ceas din titan, ceva mai rezistent la zgarieturi, eu va recomand sa cautati unul tratat duratec. Am avut mai multe marci de ceasuri din titan dar dintre toate regele este CITIZEN.
Ok. O sa vad ce fac in functie de ceea ce constat cu ceasul in mana. Mersi.
emilmaga

Mesaj de emilmaga »

supliciu

Mesaj de supliciu »

emilmaga scrie:Exista solutii dedicate pentru titan care functioneaza:

http://forums.watchuseek.com/f6/diy-tit ... 30065.html

http://www.ebay.com/sch/sis.html?_kw=Ti ... ch+removal
Multumesc. Rezultatul arată incredibil.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Da, sa-au mai schimbat lucrurile cu titanul, iar o solutie ieftina de eliminare a zgarieturilor de pe titan este frecarea acestuia cu material usor abraziv, imi scapa numele acum, sau se poate face mat cu bof moale.
Slefuirea normala il face lucios si nu arata bine, de aceea este de preferat bof-ul.
Sablarea doar cu bicarbonat ar da rezultate, dar totul este in functie de "paternul" original al ceasului.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
supliciu

Mesaj de supliciu »

Multumesc. Rămâne de văzut cât de profunde sunt in realitate zgarieturile.
pitagora

Mesaj de pitagora »

Foarte frumos orisul @supliciu. Sa il stapanesti sănătos, daca il iei. Iti zic in avans.
juststy

Mesaj de juststy »

cel mai usor zgarieturile de pe titan se scot cu partea abraziva a buretelui de vase udat putin...titanul este foarte moale si vei avea rezultate uimitoare...nu trebuie polisat pentru ca titanul este de obicei este mat...incearca cu aceasta metoda simpla...
Scrie răspuns