Ebay

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
vasiledincu

Re: Ebay

Mesaj de vasiledincu »

CristiT scrie:- vanzatorul are o taxa catre ebay care trebuie oarecum inclusa in acest pret si pe care tot tu ca si cumparator il suporti.
Fals.
Nu e problema cumparatorului cat e taxa pe care o plateste vanzatorul catre Ebay. Cumparatorul plateste exact cat a licitat plus taxele postale. Se mai pot adauga eventual ceva comisioane bancare daca se plateste prin transfer bancar si nu prin paypal.
"Esti prost si vrei sa te remarci?
Aprinde proiectoarele de ceata!
Esti cel mai prost si vrei sa se stie asta?
Aprinde si stopul de ceata!"
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

vasiledincu scrie: Fals.
Nu e problema cumparatorului cat e taxa pe care o plateste vanzatorul catre Ebay. Cumparatorul plateste exact cat a licitat plus taxele postale. Se mai pot adauga eventual ceva comisioane bancare daca se plateste prin transfer bancar si nu prin paypal.
Just. Iar daca veti fi atent, veti observa ca de multe ori unii trec niste taxe postale mai mult decat ridicate fata de ceea ce inseamna normalul. Mi s-a intamplat nu odata sa urmaresc unele chestii care ma incantau ca pret (uneori un pret convenabil) dar care imi urcau pretul de achizitie tocmai prin pretul transportului mult mai mare - care este afisat tot de vanzator. Cat il costa in realitate pe vanzator transportul si restul care mai apoi il baga in buzunar - e alta poveste.
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
CristiT

Mesaj de CristiT »

Nu este deloc fals si sa va dau un exemplu.

Daca eu am un ceas pe care vreau sa obtin 30 usd (net), il pun la vanzare cu 33 usd + 10 usd transportul. Deci cumparatorul o sa aiba inclus in pretul final si comisionul meu pentru ebay.
supliciu

Mesaj de supliciu »

vasiledincu scrie:
CristiT scrie:- vanzatorul are o taxa catre ebay care trebuie oarecum inclusa in acest pret si pe care tot tu ca si cumparator il suporti.
Fals.

Foarte gresit!!!Cand cumperi de pe ebay prin paypal plateste si cumparatorul comision. nu stiu exact unde se duce acel comision(banca,ebay,paypal) dar platesti mai mult decat costul obiectului si transportul. Asa ca atentie!
vasiledincu

Mesaj de vasiledincu »

supliciu scrie:
vasiledincu scrie:
Fals.

Foarte gresit!!!Cand cumperi de pe ebay prin paypal plateste si cumparatorul comision. nu stiu exact unde se duce acel comision(banca,ebay,paypal) dar platesti mai mult decat costul obiectului si transportul. Asa ca atentie!
Dumneavoastra gresiti!
Probabil nu ati cumparat niciodata de pe ebay si sa platiti cu paypal.
Mai documentati-va si reveniti apoi la topicul discutiei.

Bref,
cumparatorul pe ebay plateste cu paypal doar pretul licitatiei si taxele postale.
Din suma platita se retine comisionul paypal si comisionul ebay.
Deci efectiv suma incasata de vanzator va fi mai mica decat pretul la care s-a incheiat licitatia. Insa astea sunt conditiile, nu-ti pune nimeni pusca la tampla sa te oblige sa vinzi pe ebay.
Clipper

Mesaj de Clipper »

vasiledincu are dreptate aici, sunt lucruri absolut elementare de inteles. Singura situatie in care vanzatorul ar putea obliga cumparatorul sa plateasca comisionul ar fi atunci cand si-ar imagina ca produsul vandut costa x suma si sa adauge la acea suma procentul de la paypal intr-o licitatie de tip buy it now, insa practic e o solutie doar de a-si fura singur caciula, e un exemplu tras de par.
supliciu

Mesaj de supliciu »

Maestre vasiledincu, esti total pe langa subiect. Hai sa ofer un exemplu edificator pentru ca vad ca e plin de cunoscatori:

Imagine

La conversie 10,5 lire sunt ....(suspans)....53.644 lei(la cursul de azi)

Eu am platit 59.09 lei in conditiile in care transportul era gratuit. Probabil ca nu aveti habar ce faceti cu banii personali.Nu-i nimic, nu cer taxa pentru consultanta.Doar ca data viitoare ar fi bine sa va ascultati sfaturile.
vasiledincu

Mesaj de vasiledincu »

Asa si... maestre?
Ce reprezinta asta?
Foaie de conversie valutara?
La tranzactia asta ai fost cumparator sau vanzator?
Clipper

Mesaj de Clipper »

Mai rar asemenea esec pe internet. Cine zice ca se face conversia la cursul BNR? :lol:
vasiledincu

Mesaj de vasiledincu »

supliciu

Mesaj de supliciu »

Cum ce reprezintă? Pai nu erați Experți in eBay? Este un extras PayPal din tranzactia efectuată in calitate de cumpărător.
Dacă tot îmi trimiti citate de la paypal citește cu atentie!! Ce scrie despre conversie? O sa dau un indiciu: comision de conversie. Deci nu e chiar așa gratuit pentru cumpărător ?

Imagine
vasiledincu

Mesaj de vasiledincu »

Da,
ma dau batut. :-)
Ramai cu adevarurile si convingerile tale.
nihilx

Mesaj de nihilx »

Rezumat:

CrisT vroia sa spuna ca vanzatorii "umfla" pretul pentru a include cei 10% (maxim 70 USD) comision catre E-Bay. Cumparatorul plateste pretul afisat fara comisioane, doar ca "adaosul" este deja inclus de catre vanzator (care daca l-ar vinde in afara Ebay-ului l-ar vinde mai ieftin - similar Okazii, unde unii au preturi diferite de cele de pe alte ceasuri, de exemplu).
Deci - cumparatorul nu plateste efectiv vreo taxa catre Ebay. Punct.

Paypal nu percepe comisioane cuparatorului pentru bunuri achizitonate de pe Ebay. Punct.
Au insa o rata de conversie foarte proasta (fapt pentru care si-au atras multe critici pana acum).
La fel, vanzatorii de pe Ebay au de obicei grija sa "includa" cei 3.5% in pretul final al obiectului.

Deci: cumparatorul plateste pretul afisat de vanzator pe Ebay + transport intr-o singura transa, via PayPal, la rata de conversie a site-ului respectiv. La acest cost se adauga eventuale taxe vamale.
In caz ca se cumpara mai multe obiecte, multi vanzatori ofera transport combinat.
Atentie la politica de retur a vanzatorului, unii ofera o perioada de proba de 1-2 saptamani, altii nu ofera retur pentru unele ceasuri. Aici PayPal poate interveni, actioneaza intotdeauna in favoarea cumparatorului (daca bineinteles este vorba de o frauda prin neprezentarea corespunzatoare a produsului sau un obiect care nu functioneaza). Din pacate unii cumparatori abuzeaza de aceasta functie.

O alta idee este ca exista tepari oriunde, atat in SUA, cat si in Germania, India etc. Sau invers, exista persoane deosebit de oneste inclusiv in India (exemplu personal, bratara pentru Constellation-ul prezentat a fost trimisa cu optiunea cea mai scumpa de transport - FedEx, cu costul minim pentru trimitere normala, deoarece vanzatorul imi precizase initial ca va trimite FedEx si nu si-a luat cuvantul inapoi). La fel, niste chinezi nu mi-au trimis niste accesorii minuscule pentru mobil, plus un incarcator defect, dar au fost extrem de prompti in a-mi trimite alte produse cand le-am solicitat retur (am pastrat si produsele intiale, deci costuri suplimentare 0 pentru mine).
supliciu

Mesaj de supliciu »

O sa mai explic inca o data ce vreau sa spun si pe urma o las balta: paypal nu percepe comision pentru un obiect cumparat ci percepe un Comision de conversie a monedei aplicabil ( fix) cumparatorului! Este un mod mai subtil de a lua un comision si de la acesta( mai ales ca majoritatea in romania au cont de lei, deci implicit se va face o conversie). Daca as plati dintr-un cont cu euro comisionul acela de conversie ar ramane strict la nivel bancar si nu s-ar aplica si celor de la paypal( daca as cumpara ceva in euro).
CristiT

Mesaj de CristiT »

Concluzia este simpla si anume ca sunt costuri mari prin ebay (comision ebay, comision paypal, comision conversie valutara, comision transfer bancar, transport, etc).
Deja pentru un ceas pana in 50 usd nu se mai merita.
Aaah, daca gasim un ou Faberge putem mari putin bugetul :)
Scrie răspuns