am nevoie de ajutor in alegerea unui ceas mecanic

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
onylui

am nevoie de ajutor in alegerea unui ceas mecanic

Mesaj de onylui »

Salut baieti sunt nou pe acest forum dar si il lumea oamenilor care poarta ceas. as dori sa imi achizitionez un ceas mecanic cu design classic si ca pret pana in 1500 RON, va rog sa ma ajuta-ti in alegera perfecta. va multumesc anticipat.
emilmaga

Re: am nevoie de ajutor in alegerea unui ceas mecanic

Mesaj de emilmaga »

Plaja e foarte larga, recomandarea la fel: orice cu ETA 2824-2 sau Citizen familia 8200.
nasti

Mesaj de nasti »

Pentru inceput, o lamurire: ce fel de ceas mecanic doriti:
- mecanic, cu armare manuala (acceptiune utilizata in mod uzual pe forum),
- automatic.
Daca e vorba de prima categorie, cateva sugestii de la rubrica de vanzari de pe forum:
- Victorinox Ambassador Mechanical XL
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 20&t=20915

- Moscow Classic Aeronavigator
- Poljot Square Chrono Moonphase
- Poljot Klassik Chronograph
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 20&t=25104

- Philip Watch - Black Avalon
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 20&t=14196
- un alt Philip Watch
http://www.ceasuridemana.ro/philip-watc ... 91253.html
onylui

Mesaj de onylui »

Sincer sa fiu nu stiu exact ce vreau, daca vreau mecanic cu armare manuala sau automatic, dupa parerea ta care este mai fiabil?
mihai_omega

Mesaj de mihai_omega »

Dacă purtați un singur ceas, atunci e mai comod un ceas automatic pentru că nu trebuie armat în fiecare zi.
Dacă purtați mai multe, prin rotație, atunci cele automatice se vor opri dacă nu sunt ținute pe winder sau nu sunt armate zilnic.
Cred că diferența e dată de comoditate, la fiabilitate nu mă pricep.
nasti

Mesaj de nasti »

Asa cum a spus mihai, decizia de a achizitiona un ceas cu armare manuala sau unul automatic, tine de numarul de ceasuri avute si modul lor de purtare.
In ce priveste mecanismele, de exemplu, ale ceasurilor semnalate anterior: Unitas 6498, Molnija 3602, Poljot 31679, Poljot 3133, Eta 7001 Peseux, sunt fiabile, utilizate de multe marci de ceasuri.
Ar trebui sa va inarmati cu rabdare, sa parcurgeti subiectele postate pe forum, mai ales in anii trecuti, de unde veti obtine multe informatii care va vor ajuta in luarea unei decizii in cunostinta de cauza.
emilmaga

Mesaj de emilmaga »

nasti scrie:Asa cum a spus mihai, decizia de a achizitiona un ceas cu armare manuala sau unul automatic, tine de numarul de ceasuri avute si modul lor de purtare.
In ce priveste mecanismele, de exemplu, ale ceasurilor semnalate anterior: Unitas 6498, Molnija 3602, Poljot 31679, Poljot 3133, Eta 7001 Peseux, sunt fiabile, utilizate de multe marci de ceasuri.
Ar trebui sa va inarmati cu rabdare, sa parcurgeti subiectele postate pe forum, mai ales in anii trecuti, de unde veti obtine multe informatii care va vor ajuta in luarea unei decizii in cunostinta de cauza.
Daca nu stiti ce vreti exact cel mai indicat este sa mergeti intr-un magazin, vedeti ce va place, puneti la mana si nu cumparati; postati modelul selectat ( de pe net sau poza din magazin) si va vom sugera ulterior cel mai bun ceas de acel timp si in bugetul cautat.
Bafta.
Scrie răspuns