Sculele si dispozitivele ceasornicarului

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Paul_L

Re: Sculele si dispozitivele ceasornicarului

Mesaj de Paul_L »

le-am vazut si studiat de mult, Daca ar fi un magazin in care sa le incerc ar fi ok . Online insa fiind trebuie sa aleg pe care si aici nu ma descurc. Nu imi dau seama nici de maririle indicate ce inseamna si nici care au o distanta rezonabila de focalizare cu care sa poti si lucra sa nu iti prinzi nasul in mecanismul pe care lucrezi.
Zar

Mesaj de Zar »

Au si magazin fizic in Bucuresti. Eu de la ei am luat o parte din scule. :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Cand am mai mult timp revin cu poze la ce nu am prezentat inca. :wink:
AR1070-56E
Paul_L

Mesaj de Paul_L »

Si eu tocmai am primit o comanda facuta la ei si a mers forte bine. In mod sigur insa nu am timp sa ma duc in Bucuresti pentru o lupa. O sa o comand online dar trebuie sa stiu pe care . Aici vreau ajutorul vostru.
Zar

Mesaj de Zar »

Pt. lucru ia una de 2.5-3X. Poti opta si pt. ceva mai puternica dar iti oboseste ochiul repede. Am testat eu la 5X. Iar pt. studiu detalii de finete inclusiv defecte/uzura sugerez 10X. Eu astea folosesc si sunt multumit. :)
AR1070-56E
Paul_L

Mesaj de Paul_L »

Exista vreo diferenta notabila care sa recomands lupele SK pentru preturi de 3-4 ori mai mari ?
Zar

Mesaj de Zar »

Nu sunt in masura sa dau detalii despre SK, poate stie Claudiu. Eu folosesc constant : 3X - Anchor si 10X - IOR. Mai am si altele (5X-8X) dar mai rar utilizate. Uneori pt. studiu detaliat apelez si la microscop (30X-80X). :wink:
AR1070-56E
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Zar, ce distanta de focalizare au cele doua lupe de baza.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Zar

Mesaj de Zar »

3X - 5 cm
10X - 0.8 cm
AR1070-56E
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

La 3x ai idee daca exista cu distanta mai mare 50mm?
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Zar

Mesaj de Zar »

Exista (am si eu) dar are diametrul mai mare lentila, nu este pt. ceasornicarie. Eu o folosesc la numismatica. :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Nu sunt expert in optica, e posibil sa existe la acelasi factor de marire si distante diferite de focalizare - ma refer evident la lupele de ceasornicar. Cred ca tine de scop, marca si implicit de calitate. :wink:
AR1070-56E
Paul_L

Mesaj de Paul_L »

Cu o simpla lentila nu se poate . Focala e invers proportionala cu marirea. Este posibil cu un sistem optic pe principiul telescopului . Pe acst principiu sunt facute lupele chirurgicale .

http://www.ior.ro/Detalii/Lupa-chirurgi ... -LCB-2-4x/

Acesta este motivul pentru care am intrebat de lupele SK. Pretul mult mai mare putea sugera ca acolo nu mai e o simpla lentila ci un sistem elaborat . Lupa din imegini de la Bergeon cu factor de marire 15x sugereaza prin forma un sistem de lentile dar nu cred ca se poate lucra direct cu ea.

Cum informatiile pe un site online sunt relativ sarace am apelat la voi care le aveti pentru a ma putea decide . Acum am hotarit sa iau o lupa cu marirea 4X si una 10X din cele ieftine
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Lupele pentru ceasornicarie au distante focale mici,care sunt invers proportionale cu factorul de marire.
Calitatea lor este data de calitatea lentilei si deasemenea de forma si greutatea acestora.greutatea poate fi usor discutabila daca folosesti suprt pentru lupa.
Eu am foarte multe lupe,dar in mod obisnuit folosesc una de 5X,pentru ca nu port ochelari.Daca porti ochelari se poate si una mai mica,3X,care se poate adapta la ochelari-mai ales daca ai o problema de asigmatism,iar ochelarul este necesar.
Nu spun ce lupe am eu-sa nu se considere ca sunt "exclusivist"-dar pentru o folosinta uzuala se poate lua una de la Ghita-romchrono-sunt destul de ok iar pretul este accesibil.
Deasemenea scule de ceasornicarie,nu high-class dar ok,se pot achizitiona tot de la el.Se pot lua separat ,nu ca set.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Scrie răspuns