Ceasuri de buzunar facute pentru Romania
Moderator: Achraf
Am vazut zilele trecute un Roskopf foarte interesant! Poate aveti si voi ceva informatii sau chiar fotografii.
Pe cadran are marcat "Observatorul National". In dreptul fiecarei ore are cate o stema in total fiind 12 judete/tinuturi din Moldova, Dobrogea si Tara Romaneasca. L-a mai vazut cineva?
Sper sa am ceva fotografii saptamana viitoare!
PS - mihai33, ai reusit sa ai ceva detalii suplimentare pentru Roskopf "Cronometrul Maritim"?
Pe cadran are marcat "Observatorul National". In dreptul fiecarei ore are cate o stema in total fiind 12 judete/tinuturi din Moldova, Dobrogea si Tara Romaneasca. L-a mai vazut cineva?
Sper sa am ceva fotografii saptamana viitoare!
PS - mihai33, ai reusit sa ai ceva detalii suplimentare pentru Roskopf "Cronometrul Maritim"?
TELLUS / Corpul Granicerilor / 1931
N-am apucat, desi il am de ceva vreme, sa pun cateva poze cu - TELLUS Chronometre / Corpul Granicerilor / 1931, mecanism Cortebert 540(526), 15j, regulator, capac marcat 1219264, carcasa marcata "Corpul Granicerilor 1931 Apartine Granicerului - Sold. Garleanu C.":
- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -
Inainte sa pun review-urile restante pentru cateva ceasuri CFR de buzunar pun cateva fotografii de grup. Initial am vrut sa raspund provocarii d-aici!
Fotografiile de fundal (dar atat de actuale): Cosmin BUMBUT - "Transit"!
In prim-plan vremuri de mult apuse!
- - - - - - - - - -

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

Fotografiile de fundal (dar atat de actuale): Cosmin BUMBUT - "Transit"!
In prim-plan vremuri de mult apuse!
- - - - - - - - - -

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

Extrem de frumoase ceasurile, sunt sigur ca au trecut pe la Claudiu!
Cateva detalii legate de fiecare, o scurta prezetare?
PS "Transit"-un album de fotografie adevarata, il gasiti aici
http://www.carti-cheie.ro/katalog_detai ... orien=1228
Cateva detalii legate de fiecare, o scurta prezetare?
PS "Transit"-un album de fotografie adevarata, il gasiti aici
http://www.carti-cheie.ro/katalog_detai ... orien=1228
everything around me, but me, is changing
Asa este, priam! Toate ceasurile mele au trecut sau vor trece pe la Claudiu!
Longinesul l-am prezentat deja mai sus.
Omega, la fel dar voi mai adauga fotografii acum dupa ce si el a fost la Claudiu.
Roskopf-urile vor avea prezentari cat mai curand cu putinta.
Multumiri si pentru completarea la detaliile albumului "Transit" (Cosmin Bumbut)!
Longinesul l-am prezentat deja mai sus.
Omega, la fel dar voi mai adauga fotografii acum dupa ce si el a fost la Claudiu.
Roskopf-urile vor avea prezentari cat mai curand cu putinta.
Multumiri si pentru completarea la detaliile albumului "Transit" (Cosmin Bumbut)!
Stiam eu ca am puse bine cateva cadrane HEBDOMAS 8 ZILE... Le-am grupat pentru o poza...

Cate o bere pt. fiecare cadran?!?
Oricum eu cand trec prin Brasov sunt sofer...
Scuzati calitatea cadranelor, eu asa le-am luat, dar sunt dovada clara ca au existat Hebdomas cu "8 ZILE" scris in romana. Spor la cautari!
montana scrie:Ce sa zic; dau si ceva beri (Guinness) pentru o eventuala fotografie!

Cate o bere pt. fiecare cadran?!?
Scuzati calitatea cadranelor, eu asa le-am luat, dar sunt dovada clara ca au existat Hebdomas cu "8 ZILE" scris in romana. Spor la cautari!
Dus cu CEASUL!
Am fost azi pe la Sofitel, si am dat este un Optima - Corpul Granicerilor 1930. I-am facut cateva poze, scuzati calitatea (lumina proasta, aparat vechi) dar nu l-am luat din cauza ca nu avea cadranul original (nici aratatoarele) si mecanismul era destul de "mesterit".

.
Se pare ca in 1930 granicerii romani au folosit ceasuri Optima(se confirma teoria), si din 1931 Tavannes...

.Se pare ca in 1930 granicerii romani au folosit ceasuri Optima(se confirma teoria), si din 1931 Tavannes...
Dus cu CEASUL!
A "aparut" si primul "mixaj" care incearca sa se revendice la "Ceasuri pentru Romania".
Un mix:
- cadran Roskopf marcat "CHRONOMETRE C.F.R. SUPERIOR";
- carcasa Longines marcata - 4809883 (cca. 1928);
- mecanism Longines cal. 18.49 (in productie 1889 - cca.1915) maltratat prin eliminarea secundarului.
* * *
(cu multumiri galaxy pentru suport!):
- - - - - - - - - -

Un mix:
- cadran Roskopf marcat "CHRONOMETRE C.F.R. SUPERIOR";
- carcasa Longines marcata - 4809883 (cca. 1928);
- mecanism Longines cal. 18.49 (in productie 1889 - cca.1915) maltratat prin eliminarea secundarului.
* * *
(cu multumiri galaxy pentru suport!):
- - - - - - - - - -

Muzeul Longines (foarte amabilul Raymond KREBS) mi-a trimis urmatoarul mesaj cu referire la ceasul de mai sus - LONGINES cal.18.49 / serial no. 4809883:
- - - - - - - - - - -
Serial number 4’809’883
Pocket watch in metal
Invoiced on 25th November 1929 to Messrs. Weissblüth
Movement calibre 18.49
- - - - - - - - - - -
Acest mesaj infirma o concluzie initiala cum ca intre mecanism (la care nu avem confirmarea serial no.) si carcasa ar exista o neconcoranta! Cadranul este insa in mod evident un mixaj de la un Roskopf si chiar daca ceasul a fost expediat celebrului Messrs. Weissblüth nu poate fi acceptat inca "comanda pentru Romania"! Din identificarile de pana acum in evidentele Longines ceasurile CFR au fost livrate direct "Romanian Railway Company".
- - - - - - - - - - -
Serial number 4’809’883
Pocket watch in metal
Invoiced on 25th November 1929 to Messrs. Weissblüth
Movement calibre 18.49
- - - - - - - - - - -
Acest mesaj infirma o concluzie initiala cum ca intre mecanism (la care nu avem confirmarea serial no.) si carcasa ar exista o neconcoranta! Cadranul este insa in mod evident un mixaj de la un Roskopf si chiar daca ceasul a fost expediat celebrului Messrs. Weissblüth nu poate fi acceptat inca "comanda pentru Romania"! Din identificarile de pana acum in evidentele Longines ceasurile CFR au fost livrate direct "Romanian Railway Company".