Zgomot ciudat

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Razvyy19

Zgomot ciudat

Mesaj de Razvyy19 »

Buna ziua. Am achizitionat zilele trecute un Mido, mecanism ETA Peseux 7001. astazi dimineata dupa ce l-am armat, aprox 11-12 rotatii, din curiozitate l-am pus la ureche sa-l ascult, imi place sunetul. si din intamplare l-am pus la ureche cu cheita orientata in jos, in acest moment pe langa ticaitul normal al ceasului aus un zgomot finut, e ca si cum 2 tablite s-ar lovi intre ele. daca-i schimb pozitia zgomotul ciudat dispare. Cam ce problema ar putea fi? E normal acest zgomot? Sa stiu ce sa fac, il duc la garantie, il las asa. Sper sa ma fi facut inteles.
Va multumesc anticipat!

Asta e pozitia in care aud eu sunetul care mi se pare ciudat
Imagine

Imagine
Claudiu
Forum Owner

Re: Zgomot ciudat

Mesaj de Claudiu »

Daca ceasul se incadreaza in parametri atunci este ok.
daca nu....sunt mai multe variante.Cea mai probabil este un joc usor mare in compas,iar in pozitia mentionata gravitatia combinata cu acel joc fac ca spiralul sa sprijine mai zgomotos pe compas.Aceasta ar fi cea mai mica problema.
Sunt si alte posibilitati,dar acelea implica putin mai multa cautare...
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Razvyy19

Mesaj de Razvyy19 »

Multumesc domnul Claudiu. Totusi ceasul il tin sub observatie. cand spuneti daca functioneaza in parametrii normali probabil va referiti la abateri, nu? Momentan are o abatere de pana in 15s/24h, ceea ce cred eu ca-i bine. Dar totusi sunetul ala care mie inca mi se pare ciudat persista. Si inca o chestie pe care am observat-o, daca il port la mana o perioada dupa ce-l dau jos si-l pun la ureche, sunetul nu se aude, il aud dimineata inainte sa-l pun la mana. Oricum o sa-l monitorizez si sa vad cum se comporta, sper sa nu fie ceva prea grav. Daca nu oricum abia e luat, asa ca o sa ma duc cu el la garantie.
Aaa si inca o chestie, ieri am fost in magazinul de unde am cumparat ceasul sa vad alt model daca tot asa se aude, mai aveau unul pe stoc, ceas identic. La ala nu am auzit niciun zgomot ciudat, dar nici la al meu nu se mai auzea nimic in magazin, oricum era cam greu de auzit, era muzica pe fundal si nu am reusit sa-mi dau seama.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

De ce nu incerci sa le explici celor de la magazin problema, poate ti-l schimba.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
RudolfF

Mesaj de RudolfF »

Zgomotul se amplifica cand este tras la maxim, sau cand este la maxim si mai fortezi putin armarea din remontor ?
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Salut Razvyy19, tare as vrea sa ma intilnesc cu tine sa-mi arati ceasul si sa aud si eu acel zgomot,cred ca stiu despre ce e vorba, dar as vrea sa vad pe viu. Ce zici?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Hai sa ma fac mai bine inteles.....
Acel zgomot este indeosebi asociat cu fenomenul "bataie peste cap" adica amplitudinea balansului ajunge undeva la 330-340 grade si bate pe partea exterioara a furcii.Dar daca se intampla acest lucru,ceasul de obicei o si ia inainte destul de binisor,de ordinul a 2-5 minute sau mai mult.De aceea am spus ca daca ceasul se incadreaza in parametri normali atunci este ok.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Razvyy19

Mesaj de Razvyy19 »

Buna seara. Am dus ceasul in cele din urma la garantie, am explicat doamnelor de la magazin problema, adica ceea ce eu auzeam, l-au trimis in service. Raspunsul a fost urmatorul: ceasul nu are niciun defect, niciun viciu de fabricatie. Oricum sunt cam nemultumit, l-au adus zgariat pe pe carcasa cum l-au desfacut, pe cadran are cateva particule de praf care sunt vizibile cu ochiul liber. am promis ca nu mai cumpar ceasuri din cadrul bbcollection dar nu m-am tinut de cuvant. am o mare dezamagire si retinere cand vine vorba de service-ul lor.
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Pacat ! Zgomotul acela era unul normal,eu cred ca sunetul ticaitului era mai slab iar apoi dintr-o data era de intensitate mai mare si mai amplificat(ca de metal) dupa care iar era mai slab, la mine toate ceasurile ticae in acest fel.
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Razvyy19 scrie:... Oricum sunt cam nemultumit, l-au adus zgariat pe pe carcasa cum l-au desfacut, pe cadran are cateva particule de praf care sunt vizibile cu ochiul liber. am promis ca nu mai cumpar ceasuri din cadrul bbcollection dar nu m-am tinut de cuvant. am o mare dezamagire si retinere cand vine vorba de service-ul lor.
I-auzi! si cand te gandesti ca sunt multi colegi care spun ca este anormal ca unii dintre noi au teama de ceasornicari care nu-si fac meseria cum trebe', ca pot sa mai umble la piese (si la urma urmei, de ce n-ar putea s-o faca? sa schimbe un ax care se presupune ca este indoit si n-ar ma da aceeasi precizie, poate o garnitura sau altele) spunand ca vremea cand meseriasii deschideau ceasul cu tarnacopul a trecut...
Cate carcase zdrelite am vazut si cate-or sa mai fie!
Da' de mesteri care nu pun indicatoarele orar cum trebe' ati auzit? ca eu de vazut, am vazut pe ceasuri cum au zgariat cadranul facand cercuri de toata frumusetea in jurul axului.

Cutume? la fel ca si la masini, nu? cand lasi masina in service sa-ti faca revizia, sa-ti schimbe filtrele. Cineva mi-a zis ca si-a semnat filtrul de polen, dupa ce si-a luat masina l-a pus pe om sa ii arate filtrul care a zis ca i l-a schimbat; surprinzator, producatorul facea filtre cu semnatura sa :lol: :twisted: ! a facut un scandal omul de numa-numa!
Iaca d-aia mi-am pierdut garantia la masina, dupa ce-am intrat pe net si am citit parerile unora despre meseriasii de la Golden Platin, am zis ca mai bine merg in alta parte, unde omul mi-a facut treaba cu mine alaturi, de ma uitam si eu pentru prima data sub o masina, itindu-ma sub fusta ei :wink: .
Cutume, hai?!
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

As scrie si eu ceva...dar nu prea am ce....Oricum ideea este-lasand la o parte anumite greseli ale reparatorilor-ca de reprosat oricand se poate reprosa ceva unui meserias,indiferent de meserie,si oricat de atent ar lucra.pana la urma este o munca manuala iar stilurile de lucru pot fi diferite.
Nu stiu ce am scris...sau daca este macar putin disculpator...mai bine tac! :|
Imagine
Ceasornicar,FBHI
incubus

Zgomot ciudat

Mesaj de incubus »

alin-stefan scrie:Pacat ! Zgomotul acela era unul normal,eu cred ca sunetul ticaitului era mai slab iar apoi dintr-o data era de intensitate mai mare si mai amplificat(ca de metal) dupa care iar era mai slab, la mine toate ceasurile ticae in acest fel.
Imi place din cand in cand..in liniste sa ascult ticaitul ceasului. Si..am ascultat ticaitul multora tinandu-l nemiscat in palma,langa ticaitul tipic se distinge la anumite intervale de timp o anumita rezonanta a ticaitului-isi schimba ticaitul sunetul-dupa care revine la tic-tac-ul limpede-iar se repeta acea usoara rezonanta si tot asa. Sunetul de tic-tac asociat cu acea "rezonanta" imi place cu toate ca m-am intrebat ce mister mecanic se petrece in miscarea respectiva. Asa fac toate ceasurile mecanice in tic-tacul lor indiferent ca sunt japoneze, elvetiene.

In legatura cu servisul BB Colection s-a mai discutat aici in legatura cu experiente neplacute ale unor useri de forum cat si a mea. Cu mizerie pe mecanism am patit si eu dupa ce mi-a curatat ceasul Iosip. Mai am un coleg care si-a dat ceasul la ei pentru servisare si mergea apoi mai prost ca inainte. Chiar nu inteleg cum au angajat astfel de meseriasi. Dar asta este o alta discutie.
...calatorule, de vei ajunge odata pe muntele Cassino, opreste-te o clipa.Poate vei auzi si acum suierul gloantelor, vuietul obuzelor si gemetele ranitilor....(Sven Hassel-Montecassino)
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Incubus...te referi la iosiP moderatorul de aici de pe Forum?? :roll: :roll:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
incubus

Raspuns D-lui Claudiu

Mesaj de incubus »

Claudiu scrie:Incubus...te referi la iosiP moderatorul de aici de pe Forum?? :roll: :roll:
Dl. Claudiu, nu stiu daca Iosip de pe forum este acelasi cu ceasornicarul Iosip de la service BB Colection. Stiu doar ca dupa asa zisa servisare, ceasul se oprea. Dl. Iosip de la BB, de altfel un domn foarte amabil, nu i-a dat de cap in cele 5 interventii facute. Intr-un final am fost in alta parte si ceasul s-a remediat si functiona perfect. S-a refacut servisarea. Era o mica problema cu arcul la armare si surubul de la rotor era se pare prea strans si acesta se rotea greu chiar cand ceasul era slab armat sau deloc pe parcurs. Ceasul acesta a avut peste 20 de interventii la BB colection in service din cauza ca, dupa 1 an si ceva se oprea, cu toate ca ceasul a fost utilizat corespunzator si cu bun simt. In cele din urma l-am dat unui tip care facea antrenamente la box cu el la mana. Dupa sase luni ceasul arata jalnic si nu mai functiona. O soarta nefericita a avut acel ceas.
Ultima oară modificat 22 Noi 2013, 10:55 de către incubus, modificat 1 dată în total.
...calatorule, de vei ajunge odata pe muntele Cassino, opreste-te o clipa.Poate vei auzi si acum suierul gloantelor, vuietul obuzelor si gemetele ranitilor....(Sven Hassel-Montecassino)
incubus

Nu are legatura cu topicul

Mesaj de incubus »

Am facut o confuzie. Pe ceasornicarul de la Service BB Colection de care vorbeam mai inainte se numeste IOSEP. Imi cer scuze , nu am facut aluzie la nimeni sau acuzat pe cineva aici.
Scrie răspuns