Va multumesc anticipat!
Asta e pozitia in care aud eu sunetul care mi se pare ciudat

I-auzi! si cand te gandesti ca sunt multi colegi care spun ca este anormal ca unii dintre noi au teama de ceasornicari care nu-si fac meseria cum trebe', ca pot sa mai umble la piese (si la urma urmei, de ce n-ar putea s-o faca? sa schimbe un ax care se presupune ca este indoit si n-ar ma da aceeasi precizie, poate o garnitura sau altele) spunand ca vremea cand meseriasii deschideau ceasul cu tarnacopul a trecut...Razvyy19 scrie:... Oricum sunt cam nemultumit, l-au adus zgariat pe pe carcasa cum l-au desfacut, pe cadran are cateva particule de praf care sunt vizibile cu ochiul liber. am promis ca nu mai cumpar ceasuri din cadrul bbcollection dar nu m-am tinut de cuvant. am o mare dezamagire si retinere cand vine vorba de service-ul lor.

Imi place din cand in cand..in liniste sa ascult ticaitul ceasului. Si..am ascultat ticaitul multora tinandu-l nemiscat in palma,langa ticaitul tipic se distinge la anumite intervale de timp o anumita rezonanta a ticaitului-isi schimba ticaitul sunetul-dupa care revine la tic-tac-ul limpede-iar se repeta acea usoara rezonanta si tot asa. Sunetul de tic-tac asociat cu acea "rezonanta" imi place cu toate ca m-am intrebat ce mister mecanic se petrece in miscarea respectiva. Asa fac toate ceasurile mecanice in tic-tacul lor indiferent ca sunt japoneze, elvetiene.alin-stefan scrie:Pacat ! Zgomotul acela era unul normal,eu cred ca sunetul ticaitului era mai slab iar apoi dintr-o data era de intensitate mai mare si mai amplificat(ca de metal) dupa care iar era mai slab, la mine toate ceasurile ticae in acest fel.

Dl. Claudiu, nu stiu daca Iosip de pe forum este acelasi cu ceasornicarul Iosip de la service BB Colection. Stiu doar ca dupa asa zisa servisare, ceasul se oprea. Dl. Iosip de la BB, de altfel un domn foarte amabil, nu i-a dat de cap in cele 5 interventii facute. Intr-un final am fost in alta parte si ceasul s-a remediat si functiona perfect. S-a refacut servisarea. Era o mica problema cu arcul la armare si surubul de la rotor era se pare prea strans si acesta se rotea greu chiar cand ceasul era slab armat sau deloc pe parcurs. Ceasul acesta a avut peste 20 de interventii la BB colection in service din cauza ca, dupa 1 an si ceva se oprea, cu toate ca ceasul a fost utilizat corespunzator si cu bun simt. In cele din urma l-am dat unui tip care facea antrenamente la box cu el la mana. Dupa sase luni ceasul arata jalnic si nu mai functiona. O soarta nefericita a avut acel ceas.Claudiu scrie:Incubus...te referi la iosiP moderatorul de aici de pe Forum??![]()