Citizen CA0313-07E - a picat cheita

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
alexblajan

Citizen CA0313-07E - a picat cheita

Mesaj de alexblajan »

Salutari !

Nu ma prea pricep la ceasuri, asta o spun cu mana pe inima.
Am cumparat ceasul de la cineva de pe OKAZII, vine cu garantie si cica l-a cumparat de pe vapor. Nimic de reprosat dupa cateva luni, insa azi cand am iesit in oras, am zis sa imi potrivesc ceasul ca de..s-au dat ceasurile cu o ora inainte.
Cand sa trag de cheita, a iesit cu totul (sincer, nu am tras tare), am incercat eu sa o pun la loc dar nimic. Va pun niste poze..poate reusiti sa ma lamuriti daca s-a rupt sau ce sa ii fac.
Atasez si poza cu garantia, poate e "Valabila" si la noi.

Va rog, ajutati-ma, ori garantie ori sa platesc sa-l repar..si cam cat m-ar costa.
Aveti link-urile cu pozele mai jos:

https://www.dropbox.com/s/wn90ajes2tixk ... .50.27.jpg
https://www.dropbox.com/s/lgmg3lvik0glm ... .50.40.jpg
https://www.dropbox.com/s/wz2emsrirfbe0 ... .51.17.jpg
https://www.dropbox.com/s/blltb9xvigk3c ... .51.25.jpg
https://www.dropbox.com/s/vafth9bcjiq2p ... .51.46.jpg
https://www.dropbox.com/s/rxxyef7kv5ez9 ... .51.58.jpg
Claudiu
Forum Owner

Re: Citizen CA0313-07E - a picat cheita

Mesaj de Claudiu »

Salut.Se pare,din cat vad eu in poze,ca ati rupt cheita.Nu pare desfiletata doar,pentru ca vad ca este infundat filetul de la coroana,si imi mai pare ca este si strabba cheita.Asa ca prima varianta pe care ar trebui sa o incercati ar fi sa mergeti la un dealer autorizat sa vedeti daca garantia este valabila-si ar trebui sa fie.In caz ca nu,tot acolo ar trebui sa incercati si reparatia contra cost.Iar in ultima instanta sa apelati la un ceasornicar independent,deoarece procurarea unei cheita originale in cazul unui independent,dureaza.....Se poate aduce,dar timpul de asteptare este destul de mare.
Care este codul de referinta a ceasului?? Sa vedem daca se gaseste coroana repede!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
alexblajan

Mesaj de alexblajan »

Salut Claudiu,

Multumesc mult pentru raspunsul prompt. O sa incerc sa ma duc in Unirii la B&B ca vad ca ei se ocupa de Citizen (pe altcineva nu stiu).
Ca cod de referinta (ce scrie pe spate): GN-4W-S si B612-S078211
Te ajuta ?
alexblajan

Mesaj de alexblajan »

Ok, se pare ca B&B nu vor sa imi schimbe pe garantie, cica doar mecanismul are garantie.
O cotatie pentru reparatie/schimbare ?
Gasisem un ceasornicar prin Bucuresti si ma tot batea la cap ca poate sa sudeze. Cum sa sudeze daca e rupt si bagat in filet.
Anyway, trebuie sa-l repar, e ceasul meu de inima si momentan singurul meu ceas, va rog, un ajutor mic..

Va multumesc !
Waisler

Mesaj de Waisler »

Ciudat raspunsul celor de la B&B! Coronita si stanga care s-a rupt, fac parte din mecanismul ceasului!
Intr-adevar, sudura este o metoda de rezolvare, dar tehnic, in acest caz se poate si altfel:se gaureste pe strung capatul ramas in coronita, se corecteaza filetul si se monteaza un prelungitor la stanga.
Insa fiind un ceas contemporan, cea mai corecta rezolvare este inlocuirea cu o piesa noua!
alexblajan

Mesaj de alexblajan »

Mda. asta este acum, de sudat nu as vrea, insa sper acum sa nu ma coste o avere sa il repar.
D0RY

Mesaj de D0RY »

m-am uitat pe o garanție de-a mea la un ceas. luat din rețeaua b&b. și scrie undeva pe spatele garanției.

"garanția se acorda doar pentru mecanismul ceasului ... bla bla . Prin urmare garanția nu acoperă componentele ceasului : ...... , remontoar, axul remontoarului,.... ".

Chiar dacă nu sunt ceasornicar, sau priceput în ale orologiei, și eu am impresia ca remontoarul face parte din mecanism.

deci ? face parte sau nu din mecanism ?
Daca da, exista vreun act oficial, sau .. un manual de ceasornicar, în care sunt trecute componentele mecanismului ?
alexblajan

Mesaj de alexblajan »

Eu am dat preventiv un email si celor de la Citizen customer support, sunt curios daca mi se raspunde.
Nu stiu, nu stau sa rascolesc acum tot internetul, daca domnul Claudiu ma poate ajuta, la el va ajunge ceasul si eu..ca client.
Vreau doar sa fie ca nou ceasul..si asa vroiam sa il curat, sa il polisez un pic..practic sa-l fac nou :)
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Ok,sa vedem raspunsul de la Citizen,si dupa aceea vedem ce rezolvare gasim! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
alexblajan

Mesaj de alexblajan »

super. abia astept..sper sa se rezolve.
alexblajan

Mesaj de alexblajan »

Deci, dupa ce am fost la B&B si am fost pus sa dau email cu poze (desi puteau ei sa vada pe live), si dupa ce mi s-a explicat ca o sa mi se dea cotatie de pret la componenta..tot pe email, primesc urmatorul mail

"Buna Ziua,
Din pacate garantia nu acopera reparatia axului remontoar.
Va asteptam in centru l nostru Service din Unirea Shopping Center, Aripa Splai, parter ( program luni- vineri 10.00-18.00 ), pentru a lasa ceasul in vederea reparatiei.
Cu stima,

Madalina Tomescu
Service Ceasuri B&B Collection Srl"

Deci ma duc iar ca sa mi se zica sa trimit mail ?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nu,lasi ceasul sa-l repare,dar contra cost.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
alexblajan

Mesaj de alexblajan »

Daca este astept sa-ti raspunda si tie cei de la Citizen sa vedem ce zic, sunt curios.
Scrie răspuns