Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
gherghin nicolae
Moderator

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de gherghin nicolae »

Orice legenda are la baza fapte /intimplari reale . Nu cred ca cineva doreste sa denigreze Claro ...daca nu ar fi real .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
AdrianH

Mesaj de AdrianH »

Poate uneori faptele reale generatoare sunt atat de sublimate ca nu mai au legatura cu legenda. Dar nu e aici cazul.

Nu am spus ca cineva doreste sa-l denigreze in mod contient, rational. Dar o fac inconstient, emotional. Si asta e un fapt real ca si aprecierea superioara a aceleiasi mancari atunci cand este in ambalaj "de marca" fata de ambalaj neutru. Presupun ca fenomenul are loc si in sens invers, adica cea din ambalaj neutru e mai rea ca aia in ambalaj "de marca" desi e exact aceiasi mancare. Asa si in acest caz.

Ca o concluzie: "Dovada Coane Mitica, dovada!"

Numai bine la toata lumea!
andrei12345

Mesaj de andrei12345 »

[quote="AdrianH"]@andrei12345
Nu stiu ce sa zic. Modul de prindere e un criteriu al fiabilitatii? Aspectul finisajului? Cotes de Geneve ca la mai toate cu pretentii cat de cat. Deci?

De ce nu merita comparat?

De ce preferati unul fata de altul? Pret? Calitate (adica acuratete) la aceiasi bani cheltuiti pe el?[quote="AdrianH"]

Cand vorbeam de aspect nu ma refeream la niste cote du geneve sau alte briz briz-uri.Ma refeream la aspectul General al puntilor.Punti din alea sunt pe mecanismele chinezesti de proasta calitate ba chiar si pe unele miyota mai slabute,surubul taranesc de prindere este de asemenea prezent pe mecanismele China si miyota mai slabe.
Nu merita comparat pentru ca termenii de comparatie sunt Eta:mecanisme fiabile,rezistente in timp,mult mai bune calitativ.Sellita:patent de eta,de asemenea finisate mai bine decat Claro si lista ar continua daca as mai sti producatori in masa de mecanisme :oops:
Prefer un Miyota,Seiko din doua Motive:
1.Mecanisme produse de firme cu istorie si de foarte buna calitate,horse-movements majoritatea
2.Daca se strica.Claudiu nu il repara :oops: :lol:
Detin un Invicta cu un mecanism S11(subfiliala Seiko) care arata si merge(10 s\25h) mai bine decat un Claro(probabil)
Numai bine
AdrianH

Mesaj de AdrianH »

Domnule andrei12345 cred ca va contraziceti singur: "nu ma refeream la niste cote du geneve sau alte briz briz-uri" versus "Ma refeream la aspectul general al puntilor"... adica nu va refereati la cum arata ci la cum arata? Nu inteleg, sorry, asa functionez eu, logic.Si continuarea e la fel...impresii.

Ca o nota nu conteaza unde si cum mai sunt folosite anumite solutii tehnice ci calitatea rezultata (in cazul unui mecanism de ceas pt mine asta inseamna fiabilitate si precizie si bineinteles aceste proprietati comparate cu alte mecanisme costand la fel!). Din cate vad eu nu exista date precise referitoare la acest aspect nu numai la Claro888 dar nici la altele... deci vorbim "discutii".

Numai bine inca odata tuturor, ma retrag.
andrei12345

Mesaj de andrei12345 »

Pai daca vorbim discutii de ce ati mai deschis subiectul?Statistici si alte numere gaseati si pe Google iar aici ati cerut pareri(edit:nu ati cerut defapt aici nimic,ba cred ca ati vrut sa ridicati nitel parerea pe forum despre Claro)
De, se pare ca parerea personala este intodeauna mai importanta decat a altora :wink: .
Numai bine
AdrianH

Mesaj de AdrianH »

Am deschis subiectul pentru ca ma interesa, logic nu? De altfel am spus asta si mai sus. Faptul ca el nu poate fi dezbtut cu informatii certe statistice face sa vorbim discutii atunci cand ne dam inversunat cu "parerea personala" despre el. Asa cum ati facut dumneavoastra adica. Si acum vad ca va cam suparati degeaba. Eu v-am vorbit politicos si nu v-am jignit in nici un fel cred. Si nici nu am incercat sa-mi consider/prezint impresia formata dupa ce am cautat un pic despre acest Claro 888 ca mai importanta decat a altora. Am spus doar ce am observat din ce am citit pe alte forumuri si pe niste bloguri unde se vorbea despre mecanism - atat am gasit pe Google. Asa ca am cerut aceste date ca baza de plecare a discutiei despre Claro 888. Credeam in posibilitatea ca alti colegi sa le aiba. De unde ati tras concluzia cu parerea personala nu inteleg. Dar pot sa observ ca fraza prin care spuneti asta se potriveste perfect reactiei dumneavoastra :lol: Nu ati dovedit cu nimic ceea ce sustineti dar ati devenit chiar vindicativ ca nu subscriu la parerea dumneavoastra personala.
Parerea pe forum despre acest mecanism nu am vrut "sa o ridic", practic nici nu-mi pasa de el, nu-l am si nici nu intentionez sa-l cumpar ba mai mult nu stiam de el pana ieri dimineata! Deci nu inteleg ce v-a facut sa "emanati" nici aceasta a doua mica rautate gratuita. Poate tine tot de fenomenele psihologice, emotionale, de care vorbeam mai sus cand spuneam ce s-a constatat intr-un studiu despre felul in care facem alegeri. Poate ne-ar ajuta sa punem mai multa rationalitate in tot ceea ce facem, de exemplu am parerea personala ca emotiile fara egida ratiunii ne-au facut sa aducem tara in halul care este acum.
Va multumesc si va doresc si eu o saptamana cat mai buna.
andrei12345

Mesaj de andrei12345 »

Ok.Am inteles ca ati aflat de mecanism recent si de aceea ma iritat oarecum faptul ca bagati in discutie sentimente si reactii emotionale(nu ale dumneavoastra) fata de mecanism\ceasul care il echipeaza.Nu am vrut sa sune a rautate insa la mine ,,fraza,, nu se aplica deoarece parerea mea este impartita de majoritate.
O lasam suspendata pana la dovezi legate de acest mecanism(daca vorbele lui Claudiu nu au ajuns) altfel o sa incep sa cred ca sunteti AD de Claro :lol: .De asemenea toate afirmatile facute in posturile precendente sunt foarte rationale dar ratiunea este o cu totul alta discutie.
O saptamana placuta si dumneavoastra
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Adrian,
Am sa incerc sa dau eu cateva raspunsuri la intrebarile tale.
Prima si cea mai nasoala problema la Claro este faptul ca au tendinta sa "bata peste cap" si asta din cauza ca au folosit un arc mai puternic decat era necesar pentru a compensa deficientele constructiva la nivelul finisarilor de danturi si de elemente de frictiune.
O alta problema este subdimensionarea si executia destul de precara a filetelor suruburilor,cat si executia bucselor filetate,ceea ce duce de multe ori la desprinderea suruburilor din filete datorita vibratiilor automatului,sau si mai rau depresarea bucselor filetate din locasurile lor.
Asa cum am mentionat,calitatea materialelor este deasemenea destul de scazuta,cat si finisarile suprefetelor,mai ales in zona esapamentului.
Una peste alta,este un mecanism de factura ieftina,dar care nici nu are pretentia de a fi altceva decat este.
Ca sunt unii care au ceas cu acest mecanism si functioneaza de cativa ani nu este neaparat relevant.Si copiile de cea mai slaba factura a diverselor branduri cu mecanisme clar de cea mai slaba calitate se intampla sa functioneze.Asta nu inseamna ca sunt si bune. :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
AdrianH

Mesaj de AdrianH »

Multumesc Claudiu. Inteleg acum mai bine problemele acestui mecanism.

Eu insa vedeti ca pun intotdeauna si un alt aspect in discutie: cat a costat. Comparatia la performanta tehnica egala a pretului platit pe aceasta. Daca aceste ceasuri cu Claro 888 costa (cifre arbitare) 280 de euro si se strica unul din 10 in primele luni iar pe termen de 10 ani 5 au o precizie <30 sec/zi +/- iar 4 <10 sec/zi +/- iar altul facut integral in Swiss costa 3500 euro si se strica unul in 10 ani care e investitia mai inteligenta?

La pretul de vanzare al ceasurilor trebuie luat in considerare si tendinta cumparatorilor de a plati un premium pentru numele marcii (orgoliu? vor sa se laude celor cu care vin in contact sau sa-si auto/afirme social realizarea personala?) si tot cu aceiasi cauza probabil si factorul raritatii lor. Cred ca asa cu problemele expuse de tine mai sus daca s-ar fi facut numai 12 si se vorbea destul despre ele pretul ar fi fost foarte mare.

Eu doar am vrut sa combat emotia cvasigenerala ca daca ceva e facut in China automat e privit depreciativ. Am vazut prea multe ceasuri de 1 jewel sau de tabla cu 17 rubine Made in Swiss ca sa nu inteleg ca toti suntem oameni. Ma rog, opinia mea e ca atunci cand pretul e corect merita banii. Si cei unde ai invatat tu stiu si ei asta: Imagine

:)
andrei12345

Mesaj de andrei12345 »

Cred ca am inteles punctul dumneavoastra de vedere insa pentru a-l demonstra nu va mai ramane decat sa achizitionati un ceas ''swiss made'' cu claro 888 ca mecanism.Imi permit si o sugestie http://www.amazon.ca/Swiss-Legend-1006A ... 977&sr=1-1 .
E drept ca este cat capul meu de mare dar daca are un pret ''bun'' ce mai conteaza ?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Da,sunt deacord cu varianta pret calitate.Dar cand din 10 se strica 6 parca ma mai gandesc daca nu e cazul sa mai strang niste banuti! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
AdrianH

Mesaj de AdrianH »

Domnu coleg andrei12345 nu e evident ca eu am raspuns postului lui Claudiu? Credeam ca discutia cu dvs s-a incheiat, v-am lasat sa aveti ultimul cuvant. :wink:
Acum daca tot ati intervenit pot sa va spun ca nu e nevoie de alta demonstratie decat fotografia aceea pe care am postat-o. Stiti de ce nu? Si nu mai introduceti criterii relative (ca va displace dvs dpdv estetic fiind mare) in comparatii tehnice bazate pe date absolute asa cum am cerut eu. Multumesc.

Sincer domnu Claudiu ma faceti sa cred ca poate s-or fi stricat pe la noi, pe forumurile alea cate pagini am citit nu prea aparea acest fenomen. Desi, fara sa vreau sa va supar, ma intreb cate Claro 888 sunt in Romania si dintre ele cate bucati au ajuns la dvs ca sa puteti spune asa precis ca 6 din 10 se strica...

Nu vreau sa prinda nimeni "boala" pe mine pt ca nu merg cu "curentul general" sau nu-i impartasesc automat opiniile desi de obicei asa se intampla :D dar adevarul mi-e mai prieten decat Platon. Si daca nu s-a inteles ideea prezentarii acelei fotografii in postul meu de mai sus o sa pun si un raspuns oficial dat cu ocazia unei discutii asemanatoare:

"This discussions and rumors we have had already since we have made the style years ago.
Fact is that the movement is Swiss made and not china made.
Correct is also that some parts of the movement are prefabricated in China (same what other Swiss made movement brands are doing si probabil si germane, franceze, americane, etc - nota mea) and then assembled here in Switzerland.
Fact is also that the most important parts of the movements are made here in Switzerland and the assembly (one of the most important part) is made exclusively in Switzerland.
For example, the balance spring, rotor and other important parts are all made in Switzerland.
Now we could talk and talk and talk whatever we like but by Swiss watch federation and law the movement is Swiss made and nothing else.
Before you get an ok for a Swiss made movement you need to pass several Swiss watch federations test and only if you pass them you get the Swiss made approval."

In concluzie perntru mine e un mecanism cinstit pt ca nu cere bani pt marca si costa rezonabil in comparatie cu altele ce ofera acelasi lucru.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Eu nu ma supar deloc! :wink: O discutie este o discutie!

Bun,punctul de vedere al dvs este relativ corect.Numarul de ceasuri care au ajuns la mine nu este relevant fata de numarul de mecanisme produse.Ceea ce am relatat eu este doar o experienta proprie,care se limiteaza la un esantion de cateva zeci de ceasuri.
Bine inteles,in aceste conditii nu pot contra argumenta la nivelul productiei totale la care faceti dvs referire.
Dar dati-mi voie, ca asa cum Dvs ramaneti la convingerea ca mecanismele sunt bune sa raman si eu la ideea ca aceste mecanisme inca mai au nevoie de timp si munca din partea producatorului pentru a se ridica la un nivel macar cat al altor producatori de pe acelasi palier de pret.
Si repet,aceste mecanisme,ca si multe altele,sunt bune in masura in care stii sigur ce platesti.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
AdrianH

Mesaj de AdrianH »

Corect!
D0RY

Mesaj de D0RY »

acesta este mecanismul ultimei discuții ?
dacă este scris 888 este acel claro 888 ? sau ... exista și eta 888 ? , pt ca vad la descripție ca scrie ETA C01.211.
:?:
Imagine
Scrie răspuns