Ceasuri WR30

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
digisurf

Ceasuri WR30

Mesaj de digisurf »

Tot uitandu-ma pe diverse situri dupa urmatorul meu ceas, care de data asta va fi unul "dress", am ajuns la concluzia ca mai toate ceasurile de marca de genul asta, cu foarte mici exceptii, au WR30. Destul de ciudat, as spune eu, pentru un ceas al carui pret poate fi cel putin 1000$. Este ca si cum ti-ai cumpara o masina decapotabila si ai tine-o neacoperita tot timpul anului. Probabil ca chestia asta nu deranjeaza prea multa lume. Pe mine ma deranjeaza, si consider ca este ca o bataie de joc in ceea ce priveste clientul si chiar ceasul in sine avand in vedere ca vorbim de ceasuri scumpe cu mecanisme pe masura.
Inchei aici pledoaria mea si va intreb in acelasi timp, care este parerea voastra despre producatorii care inca mai fac ceasuri WR30?
Si inca o intrebare. Este etanseitatea, adica acel WR, unul dintre criteriile pe care le luati in considerare cand cumparati un ceas si mai ales unul de marca?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Pe de o parte iti inteleg frustrarea vis-a-vis de WR 30.Pe de alta parte consider ca ceasul nu este un obiect cu care trebuie sa te imbaiezi sau sa faci dus.Cum arati gol sub dus si cu ceasul la mana? :lol: Ca la .....cu sosete in picioare! 8)
Glumesc....
Adevarul e ca ceasul nu se baga in apa.Daca vrei ceas rezistent la apa,ia-ti unul dedicat acestei activitati-un Monster ..ceva.. :wink:
Din punctul meu dvdr sunt ok WR30.
Iar acest criteriu de selectie este unul obligatoriu la cumpararea unui ceas.
La un ceas elegant nu ai nevoie de prea mult WR,dar daca esti genul sportiv,atunci obligatoriu te uiti la WR.
http://www.ceasornicar.ro/rezistenta_la ... urilor.htm
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
iEdi
Membru Special

Re: Ceasuri WR30

Mesaj de iEdi »

digisurf scrie:Tot uitandu-ma pe diverse situri dupa urmatorul meu ceas, care de data asta va fi unul "dress", am ajuns la concluzia ca mai toate ceasurile de marca de genul asta, cu foarte mici exceptii, au WR30. Destul de ciudat, as spune eu, pentru un ceas al carui pret poate fi cel putin 1000$. Este ca si cum ti-ai cumpara o masina decapotabila si ai tine-o neacoperita tot timpul anului. Probabil ca chestia asta nu deranjeaza prea multa lume. Pe mine ma deranjeaza, si consider ca este ca o bataie de joc in ceea ce priveste clientul si chiar ceasul in sine avand in vedere ca vorbim de ceasuri scumpe cu mecanisme pe masura.
Inchei aici pledoaria mea si va intreb in acelasi timp, care este parerea voastra despre producatorii care inca mai fac ceasuri WR30?
Si inca o intrebare. Este etanseitatea, adica acel WR, unul dintre criteriile pe care le luati in considerare cand cumparati un ceas si mai ales unul de marca?
Ia un Rolex Oyster perpetual 8)
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
Hayabusa

Mesaj de Hayabusa »

Ai vrut sa spui un Submariner sau Seadweller (oricum, sunt singurele modele care imi plac de la Rolex) :)
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Sub si Dweller nu sunt dressy ... omul a zis ca vrea dressy si cu WR si i-am indicat singura varianta pe care am vazut-o eu :roll:

digisurf

Mesaj de digisurf »

Multumesc la toata lumea pentru raspunsuri dar, se pare ca nu ati inteles punctul meu de vedere sau nu am fost eu prea explicit.
Nici prin cap nu-mi trece sa fac dus sau sa inot in mare cu ceasul la mana si mai ales cu unul dressy. Ma intereseaza ca ceasul sa fie etans, de genul WR100, pentru a rezista cat mai bine in timp. Adica cadranul sa ramana daca se poate fara prea multe puncte pe el, mecanismul deasemenea mai ales datorita capacului transparent.
Daca ar fi un ceas de cativa euro, sigur nu mi-as face nici un fel de probleme, dar fiind vorba de un ceas mai scump as vrea sa-mi protejez achizitia cat mai bine. Asta nu pentru ca vreau sa-l las mostenire peste ani, ci pur si simplu pentru ca-mi plac lucrurile care sunt ca si noi.
Probabil ca nu la fel gandes si producatorii de ceasuri. Cu cat mai bun si mai rezistent cu atat mai putine vanzari pentru ei.
Nu prea am inteles din posturile voastre daca etan?eitatea este un factor luat in calcul la alegerea unui ceas.
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Etanseitatea este un factor important pentru unii si mai putin important pentru altii. Daca esti o persoana dinamica si putin neglijenta - ia-ti un ceas etans.

Pentru ca eu am inteles ca ai vrea sa iti cumperi un ceas "dressy" care sa fie si etans ti-am propus sa iti iei un Rolex Oyster perpetual, care este rezistent la apa 100m - adica se poate face baie, piscina - cam tot ce nu e scufundare cu el.

iona

Mesaj de iona »

WR poate fi un criteriu in alegerea unui ceas doar daca activitatile tale dese (nu spun zilnice sau periodice ci ceva ce obisnuiesti sa faci aproape instinctual - de ex. cum te speli pe maini) implica neaparat un contact cu apa. Daca esti genul care este foarte atent cu lucrurile tale, atunci ceasul de o asemenea valoare va fi ferit de orice i-ar dauna, chiar daca ar avea o rezistenta la apa foarte mare.
Oricat de buna ar fi etanseitatea aceasta se degradeaza in timp astfel ca tot trebuie verificata si inlocuite garniturile. La ce bun o rezistenta la apa de 100m daca dupa 2-3 ani aceasta nu mai corespunde datelor initiale? Prin urmare vizita la nenea ceasornicarul este obligatorie! Pe aceasta se bazeaza si producatorii de ceasuri.
Pe de alta parte acesta nu e singurul paradox la producatori. Si as da doar doua exemple. Omega Seamaster PO se fabrica si in carcasa de aur dar asta nu inseamna ca va fi folosit la scufundari desi are aceeasi etanseitate de 600m ca si ceasul faricat din otel. Zenith Defy Extreme Tourbillon cu valoare de peste 100.000 euroi are rezistenta la socuri, la 1000m si cate si mai cate: crezi ca cine il are il va folosi in astfel de conditii extreme???
digisurf

Mesaj de digisurf »

iEdi scrie: Pentru ca eu am inteles ca ai vrea sa iti cumperi un ceas "dressy" care sa fie si etans ti-am propus sa iti iei un Rolex Oyster perpetual, care este rezistent la apa 100m - adica se poate face baie, piscina - cam tot ce nu e scufundare cu el.

Multumesc iEdi pentru sugestia facuta dar rolexul respectiv chiar nu-mi place, cadranul nu este pe gustul meu.
digisurf

Mesaj de digisurf »

iona scrie: Omega Seamaster PO se fabrica si in carcasa de aur dar asta nu inseamna ca va fi folosit la scufundari desi are aceeasi etanseitate de 600m ca si ceasul faricat din otel. Zenith Defy Extreme Tourbillon cu valoare de peste 100.000 euroi are rezistenta la socuri, la 1000m si cate si mai cate: crezi ca cine il are il va folosi in astfel de conditii extreme???
Nici ca se putea sa dai niste exemple mai concludente.
Producatorii respectivi nu au pus un WR asa mare pentru a face dus cu ceasurile respectice, ci pentru a rezista cat mai bine in timp la diversi factori cum ar fi umezeala si praful. Pentru ca ar fi de rasul lumii sa vezi un Zenith Defy Extreme Tourbillon dupa 2-3 ani cu cadrul prafuit si sticla aburita prin interior. :wink:
Iar un ceas cu WR100 sigur isi va pierde calitatile dupa o perioada mult mai lunga decat unul cu WR30. Parerea mea! :wink:
Cog

Mesaj de Cog »

ma raliez la parerea lui digisurf: nu inteleg in ruptul capului de ce WR100 nu e standard minim pentru ceasuri. Din start exclud ceasurile care au WR<100 si care nu sunt facute din materiale rezistente (e.g. geam safir) - poate sa para o prostie pentru un colectionar serios insa eu nu sunt asa ceva si parerea mea trebuie privita in acest sens.

Chiar daca e un ceas "dressy", daca esti foarte grijuliu cu el se cam strica imaginea de eleganta. Cum sa arati nonsalant in timp ce iti feresti ceasul ca nu cumva sa verse careva pe el apa? Sigur ca daca esti la costum e putin probabil sa trebuiasca sa te scufunzi insa, prefer ca lucrurile sa fie frumoase si rezistente.

Exista o frumusete si in faptul ca lucrurile sunt efemere, nu e cazul ceasurilor, cred.
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

digisurf scrie: Nu prea am inteles din posturile voastre daca etan?eitatea este un factor luat in calcul la alegerea unui ceas.
Intotdeauna. Conteaza enorm!
Dar as purta si un ceas cu wr30 daca eticheta ar cere. Sunt ocazii si ocazii, iar un pasionat trebuie sa aiba alternative pentru toate.
SATELLITE WAVE
Seiko

Mesaj de Seiko »

Pe acelasi principiu eu pot sa spun ca de ce nu un telefon mobil macar WR. Si chiar mi s-ar parea util. Ploua si suna telefonul, trebuie sa raspund. Sunt pe plaja ies din apa si vreau sa vb la tel. Deci exista o utilitate si totusi sunt putine modele WR.

La fel si in cazul aparatelor foto de genul point'n'shoot. Si la mare ai mainile ude, mai sar stropi, la munte e zapada, etc. Macar WR. Si totusi sunt putine modele care sa stie WR.

La laptopuri nu mai zic. Unii au copii mici si vor tastatura care sa reziste la cafea sau lapte. :) Iarasi sunt putine modele care rezista...

Poate ca mi-as dori ca sa fiu chiar eu WR30m. Poate o sa vi sa para tuturor ciudat, chiar am visat intr-o noapte ca inotam pe sub apa si respiram fara probleme sub apa!!! O senzatie foarte foarte placuta. Dar na, realitatea se impune. :)

Eu nu cred ca WR e problema. Sunt ceasuri cu cadran negru care nu sunt foarte bine construite si au probleme daca sunt expuse in soare mai mult timp. ;)
Nimic pe lumea asta nu este perfect insa noi cautam mereu pefectiunea sau rezistenta maxima. Cel mai bine e sa intelegi ca nu exista nimic perfect si sa iei in calcul amortizarea. :)
Scrie răspuns