Ceasuri de buzunar facute pentru Romania

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
montana

Mesaj de montana »

Foarte interesante! Multumiri! Ai aflat cumva mai multe informatii despre cine sunt G.C. Nicolau (furnizor al Casei Regale) si Lazar Josef (bijutier din Iasi)?
Le-am adaugat si am facut si o mica nota avand in vedere caracterul oarecum privat sau local al acestor ceasuri. Sincer initial m-am ganadit la aceasta lista doar pentru ceasuri sa fi avut legatura cu autoritatile acelor vremuri. Ar fi insa pacat si complet nedrept sa nu le avem in vedere!
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Si eu am ROSKOPF PATENT G.C.N. (George Constantin Nicolau) dar e la un prieten (tot pt. o sedinta foto) si o sa fac poze in seara asta la OBSERVATORUL CFR.

CONSTANTIN ROCIU era unul dintre importatorii mari de "furnituri" pentru ceasornicarie, optica si bijuterie din Bucuresti. Am cateva plicuri originale, am sa postez unul scanat sau foto.
Dus cu CEASUL!
montana

Mesaj de montana »

In continuare OMEGA CFR (colectia montana) inainte sa plece spre Claudiu pentru reconditionare, revizie si conservare!
Seria carcasei cu prea multi de 6(sase) dupa 'gustul' meu! :shock:

OMEGA CFR / cca 1920:
- - - - - - - - - -
Imagine
Imagine
Imagine
- - - - - - - - - -
NOTA: utilizarea fotografiilor se poate face doar cu acordul explicit <montana>.
montana

Mesaj de montana »

Am primit astazi identificarea ceasului LONGINES CFR 1922 de la Muzeul Longines! Am completat mai sus, in prezentarea ceasului, informatiile primite. Voi incerca o identificare si pentru ceasul OMEGA CFR!
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Vin si eu cu cateva completari:

OBSERVATORUL CFR PATENT - ceasul bunicului meu, fara de care nu cred ca ma apuca "boala" ceasurilor. :mrgreen:
Imagine

Imagine

Imagine

ROSKOPF PATENT G.C.N. (George Constantin Nicolau - Bucuresti) - primul ceas achizitionat de mine, luat in toamna anului 1997 din targul de la OBOR - Bucuresti. Serie mecanism: 683970
Imagine

Imagine

SYSTEME ROSKOPF GARANTAT achizitionat in VITAN in 1998. Mecanismul este nesemnat, dar are rama interioara cu geam(original, fisurat :( ) peste mecanism:
Imagine

Imagine

Imagine

[up-date]
Dus cu CEASUL!
montana

Mesaj de montana »

Pentru OMEGA CFR prezentat mai sus am primit de la Muzeul Omega o identificare si un scurt mesaj:
- - - - - - - - - -
Dear Sir,

We have noted the following details from our archives :
* OMEGA – gents pocket watch
* Case # 6’616’666
* Mvt # 5’590’644
* Manual winding pocket watch movement of cal. 20’’’ LO – quality B – 15 jewels
* Watch reference: MA 131 VV – case made in white metal nickel alloy
* White enamel dial with special “13-24” hours printed in red
* C.F.R. print on upper dial part (Caile Ferate Romane) = Romanian Railway Company
* Manufactured in December 1921
* Unfortunately, we have no information made available for the final destination of the shipment.

For your information, we have under the same watch reference a note confirming the delivery of 2’000 identical watches delivered to the “Chemins de Fer Roumains - Economat”, Bucarest in February and March 1922 – strange enough, our photo of the dial does not have the markings of 13-24 hours, nor the C.F.R. print – perhaps then the photo was not made as per the exact watch delivered. It might be, that your watch was a sort of “model” sent in December 1921 to Bucarest and then the order was placed for the above 2’000 units…hopefully then delivered with the 13-24 hours and C.F.R. print !

Best regards,
John R. Diethelm
OMEGA MUSEUM - Vintage Information

- - - - - - - - - -
Ceasul este la Claudiu pentru revizie si reparatii! La intoarcere voi mai adauga cateva fotografii la prezentul post!
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Super tare ! Deci ceasul tau se pare ca este un prototip ... mi se pare extraordinar !

Oricum, felicitari pentru ceas !
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
montana

Mesaj de montana »

Multumesc iEdi!
Asa s-ar parea! Mai mult ceasul are un traseu interesant caci se pare ca a ajuns in Romania, la Selimbar-Sibiu de unde l-am cumparat (via okazii.ro) in niste saci cu lucruri vechi venind din Germania.
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Montana parerea mea este ca ceasul face parte din lotul de 2000, la fel ca si cel al lui Constantin14(vezi prima pagina a topicului) si al meu pe care ti l-am aratat la Sofitel. Practic avem 3 ceasuri identice.
Al meu are seria carcasei #6616133 si mecanismul #5564395
E bine ca stim numarul de bucati comandate.
Chiar daca au fost produse in 1921, livrarea s-a facut in Februarie-Martie 1922. Eu asa cred... :D
Dus cu CEASUL!
montana

Mesaj de montana »

Uitasem ca avem seria ceasului OMEGA CFR a lui constantin14!
Fiind serii "mai mici" decat a mea e corect ceea ce spui! Sunt toate din lotul 2000!
Oricum am sa-i rog pe cei de la Muzeul Omega sa-mi trimita intervalul seriilor (mecanism si carcase) pentru ceasurile CFR. Comanda CFR s-a lucrat probabil cateva luni bune inainte de februarie-martie 1922!
* * *
Voi trece seriile in lista inceputa! Sunt si alte ceasuri din cele prezentate de tine de adaugat! Impresionant cat de frumos a crescut aceasta lista!
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Era o sansa ca lotul de 2000 sa aiba seriile carcaselor consecutive....
Credeam acest lucru pana am vazut seria carcasei lui Constantin14 ... :D
Diferenta intre numerele carcaselor ceasurilor pe care le detinem eu si cu tine este de 533 pe cand la mecanisme este de 26249!!! :D
O alta scadere si observ ca diferenta intre numarul mecanismului ceasului tau si al lui Constantin14 este de 1348 pe cand la carcase e de 378994!!!

Ce sa mai cred???

Tinandu-l pe al tau ca si reper (e in marja de 2000 fata de nr. carcasei la al meu si fata de nr. mecanismul lui Constantin14) pot sa emit 2 ipoteze:
- Omega a livrat pt CFR un lot compact de 2000 de ceasuri cu serii de carcasa/ mecanism apropiate de ale tale, si deci mecanismul la al meu nu mai e original, la fel cum nu mai e carcasa lui Constantin14.
- Dupa cum ai vazut, ceasul meu e identic cu al tau, (pana si forma aratatoarelor si secundarului) si eu cred ca e putin probabil sa fi fost schimbat mecanismul dar cadranul, carcasa si aratatoarele sa fi ramas cele originale. Deci a doua varianta ar fi ca Omega a livrat si mecanismele/carcasele pe care le-a avut disponibile, chiar daca erau mai indepartate ca numar.

Ramane de vazut ce spun "actele". La sapaturi dupa facturi ai dovedit ca te pricepi! :shock: :twisted: :shock:
Dus cu CEASUL!
montana

Mesaj de montana »

S-a facut vorbire in topic de ...

ROSKOPF "CRONOMETRUL CFR", iata-l:
- - - - - - - - - -
Imagine Imagine
- - - - - - - - - -
NOTA: utilizarea fotografiilor se poate face doar cu acordul explicit <montana>.
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Vin si eu cu seriile si dimensiunile celor 3 ceasuri ZENITH STB BUCURESTI pe care le am. Toate sunt marcate pe capacul interior CHRONOMETRE ZENITH GRAND PRIX 1900 si pe mecanism ZENITH 17 JEWELS (cu microregulator)
1. Diametrul carcasa: 54,5mm; grosime:17.4mm (geamul de sticla se pare ca nu e original)
Serie mecanism: 2726501; serie carcasa: 8009929; nr. STB: 352
2. Diametrul carcasa: 50mm; grosime:8mm (doar carcasa, fara geam - lipsa)
Serie mecanism: 2971324; serie carcasa: 8080974; nr. STB: 599
3. Diametrul carcasa: 50mm; grosime:11,8mm (geamul este de plexiglas, nu stiu daca e original)
Serie mecanism: 2971329; serie carcasa: 8080979; nr. STB: 604
O sa mai vin cu niste completari si la ZENITH CFR :D
[up-date]
Dus cu CEASUL!
iona

Mesaj de iona »

Am remarcat astazi in targ la Palatul Sutu un ceas de buzunar: "Gloria Romaniei patent Omega". N-am avut cum sa-l fotografiez. Ce stiti despre el?

[up-date]
montana

Mesaj de montana »

Daca-mi amintesc bine am vazut si eu unul la Sofitel! S-ar putea sa fie acelasi (galaxy sigur stie!) care avea mecanismul intr-o stare jalnica.
Din pacate nu stiu nimic despre acest ceas si banuiesc ca este un ceas omagial, comemorativ, "nascut" pentru a marca vreun eveniment.
E un ceas care trebuie adaugat in lista in momentul in care vom avea o fotografie si eventual ceva mai multe date.
Multumiri pentru semnalare!
Scrie răspuns