Demontare capac carcasa pt schimbat bateria

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
maximus

Demontare capac carcasa pt schimbat bateria

Mesaj de maximus »

Buna ziua,

As dori sa schimb bateria la acest ceas: totusi nu-mi este clar cum trebuie sa procedez. Eu vad doua posibilitati de demontare a capacului:
1. capacul rotund este de tip snap, caz in care nu trebuie sa desurubez cele 4 sururi. Desi nu vad acel lacas tipic pentru capacele snap.
2. trebuie sa demontez suruburile, dar dupa cum vedeti capacul carcasei este imbinat cu bratara.

Imi poate spune cineva va rog cum se procedeaza?
Multumesc frumos,
Marius

Imagine
Gabi1

Re: Demontare capac carcasa pt schimbat bateria

Mesaj de Gabi1 »

Dupa cum se vede in poza logic ar fi sa scoti bratara si apoi desfaci suruburile si ajungi la baterie, daca capacul spui ca nu are nici o fanta pentru deschidere inseamna ca face corp comun cu cel rectangular.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Goldman

Mesaj de Goldman »

Salut,
Intradevar modelul asta de la Rado nu prea are lacas,dar se deschide de acolo...daca umblii la suruburi se desprinde si geamul..aici ar trebuii o presa "calumea" din aceea cu lama :wink: deci atentie sa nu faci urme.Spor!
Dealer:Appella,Tissot,Orient,Casio(Baraka,Furrer Jacot,Breguet,Breitling,Bulova,Corum,Hublot,Longines,Omega)
maximus

Mesaj de maximus »

Goldman,

Scuze daca ma repet: deci se poate demonta acel capac circular? Fara a fi nevoie sa demontez cele 4 suruburi?
Aveti idee daca se poate demonta cu clasicul cutit pentru capace snap? Intreb pentru ca nu am presa...

Multumes frumos
Marius
Goldman

Mesaj de Goldman »

Da,se desface de la capacul propriu-zis.V-am zis,cu grija(dar hotarat)se poate incerca si cu cutit,si cu o surubelnita lata dar bine ascutita,sau la cel mai apropiat ceasornicar..."tre' sa manince si ei ceva"
spor.
Dealer:Appella,Tissot,Orient,Casio(Baraka,Furrer Jacot,Breguet,Breitling,Bulova,Corum,Hublot,Longines,Omega)
Zar

Mesaj de Zar »

maximus scrie:Aveti idee daca se poate demonta cu clasicul cutit pentru capace snap? Intreb pentru ca nu am presa...
Presa se foloseste numai pt. montarea capacului la loc, nu ai nevoie de ea la scoatere. Nu toate ceasurile cu capac presat au si fanta specifica. Ia in calcul ca la unele ceasuri (la al tau - nu stiu exact) capacul nu se poate pune la loc cu ''mana libera'' iar in acest caz va trebui sa apelezi la un ceasornicar. :wink:

Imagine
AR1070-56E
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Capacul circular se da jos,dar cu grija caci este cu garnitura rosie-sau verde-iar la montare se poate presa cu mana.
Aveti grija deasemenea sa tineti cont de pozitia garniturii pe capac,caci daca o veti pune invers decat a fost se strica si nu mai sta capacul.
Suruburile nu se dau jos,lasati-le acolo!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Goldman

Mesaj de Goldman »

Salut,

Ati reusit...sa ajungeti la garnitura verde? :)

Pacat ca nu aveti presa cu lama :wink:

presa=scula,dispozitiv,aparat,instrument,etc
maximus

Mesaj de maximus »

Buna dimineata,

Nu inca. Voi incerca asta seara. :)
Presa cu lama despre care vorbiti Dvs...presupun ca este o altfel de presa decit cea prezentata de Zar. Imi puteti da va rog un link cu o astfel de presa? Care este rolul acelei lame?

Multumesc,
Marius
maximus

Mesaj de maximus »

Mama lui de capac!
Nici o sansa sa-l deschid.
Asa ca merge inapoi la sertar, unde ii e locul - oricum nu sint fan quart :)

Ramin totusi cu marea curiozitate de a vedea cum naiba l-ar deschide Dl. Claudiu si cu ce instrument.
Ca eu eram aproape de a rupe surubelnitele si nici macar nu s-a clintit.

Numai bine
Marius
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Cred ca am un Rado de genul in sertar! daca nu uit am sa filmez cum se desface! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Goldman

Mesaj de Goldman »

Salut,
Imi pare rau sa aud,cine stie ce urme ai lasat pe carcasa:(
Rolul lamei(cutitului)este de a intra sub capac si de a deschide fin dar sigur :wink:

http://www.romchrono.ro/detalii.php?id=431&tip=41
http://carrusexpert.ro/index.php?route= ... uct_id=841

Edit Ps.scuze Claudiu,ma bag o data la doua zile,si atunci chiar deodata cu dv.
Asteptam cu nerabdare filmuletul.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Sai linistit! :wink:

Am pus camera chiar acum in geanta,soer sa nu fie alt model ce am eu la atelier.
In mod normal capacul are totusi un mic degaj,greu sesizabil e drept asta.... :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Goldman

Mesaj de Goldman »

Ps.oricum in putinele cazuri folosesc asa ceva ceasornicarii..pur si simplu nu au nevoie!au o mana atat de sigura si puternica,obisnuita cu asaceva,chiar daca sunt unii dintre ei de 50kg!Spun asta din experienta,rar mai imi bag si eu cutitele si presele in ceasuri,insa uneori abandonez rupand scule,maini,degete :D ,tot,si astept sa-mi vina ceasornicarul sa ma scoata din belea,cu o simpla dar ferma miscare desface orice cu un cutit! La 65 de ani si 55 de kg :lol:

:D Iar scriem deodata...
Da au acolo o mica,mica adincitura ,doar in capac.
Dar sunt ceasurile din aur italienesti,chiar n-au deloc :(
Dar le rezolv,tai putin cu o panza de bijutier 1/0 :D si dupa asta intra deja si o surubelnita pt mecanic auto:)
Ultima oară modificat 22 Noi 2012, 20:37 de către Goldman, modificat 1 dată în total.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Da,cam asa se intampla! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Scrie răspuns