Pot gasi un ceas bun cu maxim 300-400 $?
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
- fastback03
Pot gasi un ceas bun cu maxim 300-400 $?
salutare si bine v-am gasit.
de cateva zile bune ma tot gandesc ca vreau un ceas nou. mi-am luat acum ceva timp un casio wave ceptor. dupa parerea mea si pot zice ca sunt aproape un profan, cred ca pana acum a mers destul de bine.
cum spuneam mai sus ma gandesc serios la un al doilea. imi plac ceasurile sport. imi plac si ceasurile tissot, asadar tot caut un model tissot sport. si cum deja port la mana zilnic un ceas cu mecanism pe quartz, am zis ca daca vreau sa ma orientez spre tissot poate gasesc si un model cu mecanism clasic sau automatic. se intampla insa ca dupa ce am rasfoit catalogul tissot sa imi placa, din segmentul mai jos pana la mediu de pret, ca pana acolo am pot intinde, tocmai un tissot t-touch, cu mecanism quartz. mi-ati putea spune mai multe despre acest ceas, va rog, cei care se mai pricep? mentionez ca nu touch screenul m-a impresionat, asa cum se inatampla la cei mai multi, ci faptul ca are barometru, termometru si busola.
intre timp am dat si de forumul de aici si am vazut cateva modele deosebite la sectiunea "Ceasuri Moderne", mai cu seamna Monster-ul de la Seiko. asadar, ce ati recomanda: un t-touch, un Monster sau aveti si alte sugestii din segmentul de pret jos pana la mediu, dintre modelele care se afla acum pe piata?
de cateva zile bune ma tot gandesc ca vreau un ceas nou. mi-am luat acum ceva timp un casio wave ceptor. dupa parerea mea si pot zice ca sunt aproape un profan, cred ca pana acum a mers destul de bine.
cum spuneam mai sus ma gandesc serios la un al doilea. imi plac ceasurile sport. imi plac si ceasurile tissot, asadar tot caut un model tissot sport. si cum deja port la mana zilnic un ceas cu mecanism pe quartz, am zis ca daca vreau sa ma orientez spre tissot poate gasesc si un model cu mecanism clasic sau automatic. se intampla insa ca dupa ce am rasfoit catalogul tissot sa imi placa, din segmentul mai jos pana la mediu de pret, ca pana acolo am pot intinde, tocmai un tissot t-touch, cu mecanism quartz. mi-ati putea spune mai multe despre acest ceas, va rog, cei care se mai pricep? mentionez ca nu touch screenul m-a impresionat, asa cum se inatampla la cei mai multi, ci faptul ca are barometru, termometru si busola.
intre timp am dat si de forumul de aici si am vazut cateva modele deosebite la sectiunea "Ceasuri Moderne", mai cu seamna Monster-ul de la Seiko. asadar, ce ati recomanda: un t-touch, un Monster sau aveti si alte sugestii din segmentul de pret jos pana la mediu, dintre modelele care se afla acum pe piata?
Bine ai venit !
Ca un impatimit iti raspund : pune ceasul pe mana si daca iti place - ia-l !
Ca un iubitor de mecanice iti spun : ia un "monstru" ...
Iar ca un forum-ist ce ma aflu te invit sa citesti aici niste sfaturi utile in alegerea unui ceas.
Orice ti-ai cumpara - pune si niste poze ca sa ne clatim si noi ochii injectati
Ca un impatimit iti raspund : pune ceasul pe mana si daca iti place - ia-l !
Ca un iubitor de mecanice iti spun : ia un "monstru" ...
Iar ca un forum-ist ce ma aflu te invit sa citesti aici niste sfaturi utile in alegerea unui ceas.
Orice ti-ai cumpara - pune si niste poze ca sa ne clatim si noi ochii injectati
the path of the true warrior is peace
Status : every sound is magic ... just listen ...
Status : every sound is magic ... just listen ...
Personal ,imi place T-touch-ul.Este un model de la Tissot mai deosebit.Nu a avut succesul scontat,si asta probabil pentru ca este destul de greoi de folosit.
Din pacate si intretinerea lui este destul de pretentioasa.
Este un ceas sport,cu care nu-ti recomand sa faci sport.
Dar ca imagine este super.
Din pacate si intretinerea lui este destul de pretentioasa.
Este un ceas sport,cu care nu-ti recomand sa faci sport.
Dar ca imagine este super.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
- fastback03
multumesc iEdi pentru raspuns. deoacamdata n-as avea poza decat cu wave ceptorul de la casio pe care il am si despre care stiu ca e un ceas ieftin si nu prea spectaculos. mie imi place si tin la el pentru ca merge bine, arata binisor si e primul ceas pe care mi l-am cumparat din copilarie incoace, de cand plangeam in pumni mamei sa imi ia tot felul de imitatii chinezesti de g-shock. tata radea si spunea ca Atlantic e singurul ceas bun din cate stia el si ca sa imi iau cand ma fac mare. m-am facut si am vazut cu cateva milioane in cora. poate intr-o buna zi o sa imi iau unul, dar nu acum.
ca si alegere, ma tot gandesc la monster din ce in ce mai mult in defavoarea t-touchului. totusi, mie nu mi se pare deloc greu de folosit, ba din contra mi-a placut ca are niste functii deosebite pentru un ceas (termo, chrono, barometru, busola) si care se activeaza si se citesc foarte usor. problema mea este ca nu stiu nimic despre acest sistem de tip touch screen prin care se activeaza aceste functii si nu stiu cat este de durabil/rezistent in timp.
ca si alegere, ma tot gandesc la monster din ce in ce mai mult in defavoarea t-touchului. totusi, mie nu mi se pare deloc greu de folosit, ba din contra mi-a placut ca are niste functii deosebite pentru un ceas (termo, chrono, barometru, busola) si care se activeaza si se citesc foarte usor. problema mea este ca nu stiu nimic despre acest sistem de tip touch screen prin care se activeaza aceste functii si nu stiu cat este de durabil/rezistent in timp.
- fastback03
repet, is profan in domeniu. pana acum ceva vreme judecam dupa firma, nu dupa model. eram convins ca un casio nu va fi niciodata mai mult decat un ceas electronic japonez. la fel si despre seiko. si ca tissot, orice ar face nu poate fi mai putin decat un ceas elegant elvetian. si cum in conceptia de balta orice ceas elevetian e mai bun decat un ceas electronic japonez, mi-a fi luat mai repede un tissot simplu, decat casio sau seiko mai speciale, daca se invarteau pe acelasi pret.
- fastback03
Iti recomand Seiko 
Nu-ti recomand unul cu mecanism automatic pentru ca va fi un pic cam scump ceva de calitate de la Seiko insa iti recomand ceva diver cu quartz (seiko se pricep foarte bine la ceasurile cu quartz, poate cei mai buni).
Sfat: as merge pe un model diver care are si perpetual calendar ca sa scapi de bataia de cap de a seta mereu data o data la 2 luni.
Sunt niste diver-uri 200m care clar merg la piscina sau la mare cu perpetual calendar si care merg si vreo 8-10 ani fara sa le schimbi bateria.
Spre deosebire de cele mecanice acestea au inima!
Le pui pe mana, si le uiti acolo. Le mai potriveste o data la vreo 1-2 ani si asta e.
Ceasurile mecanice de 100-150 ($ sau €) nu se merita. Sunt mai slab calitative decat cele cu quartz de buna calitate. Pentru un automatic cat de cat trebuie sa sari de 400. O varianta cat de cat ar fi un model vintage insa na, un ceas nou e un ceas nou. Plus ca daca il cumperi de afara, il platesti azi si deschizi cutia peste 2 saptamani ceea ce mie unul nu imi place.
Vezi ca mai sunt unele, Citizen cu perpetual calendar. Alea de obicei vin cu o chestie numita eco-drive. Mie nu prea imi place eco-drive. Daca e un pic mai intuneric (te plimbi cu prietena pe malul marii noaptea) limbile se opresc ca sa economiseasca acumulatorul.
Pe scurt cauta un Seiko cu perpetual calendar si quartz. Sa aiba minim 100m water resistant si e o alegere foarte buna.
Nu-ti recomand unul cu mecanism automatic pentru ca va fi un pic cam scump ceva de calitate de la Seiko insa iti recomand ceva diver cu quartz (seiko se pricep foarte bine la ceasurile cu quartz, poate cei mai buni).
Sfat: as merge pe un model diver care are si perpetual calendar ca sa scapi de bataia de cap de a seta mereu data o data la 2 luni.
Sunt niste diver-uri 200m care clar merg la piscina sau la mare cu perpetual calendar si care merg si vreo 8-10 ani fara sa le schimbi bateria.
Spre deosebire de cele mecanice acestea au inima!
Le pui pe mana, si le uiti acolo. Le mai potriveste o data la vreo 1-2 ani si asta e.
Ceasurile mecanice de 100-150 ($ sau €) nu se merita. Sunt mai slab calitative decat cele cu quartz de buna calitate. Pentru un automatic cat de cat trebuie sa sari de 400. O varianta cat de cat ar fi un model vintage insa na, un ceas nou e un ceas nou. Plus ca daca il cumperi de afara, il platesti azi si deschizi cutia peste 2 saptamani ceea ce mie unul nu imi place.
Vezi ca mai sunt unele, Citizen cu perpetual calendar. Alea de obicei vin cu o chestie numita eco-drive. Mie nu prea imi place eco-drive. Daca e un pic mai intuneric (te plimbi cu prietena pe malul marii noaptea) limbile se opresc ca sa economiseasca acumulatorul.
Pe scurt cauta un Seiko cu perpetual calendar si quartz. Sa aiba minim 100m water resistant si e o alegere foarte buna.
- fastback03
Seiko, multumesc de sfat. recunosc ca pana acum am avut mereu o retinere de cate ori a venit vorba de Seiko sau Citizen. nu stiu de ce, pur si simplu. poate vine de undeva din conceptia aceea "de balta" pe care am avut-o despre ceasuri. acum insa, multumita voua, celor de aici, sa zicem ca mi-am mai schimbat un pic perspectiva.
am gasit seiko black monster automatic pana in 200 de dolari pe net (pret la reduceri). am vazut tot aici pe forum ca modelul a primit numai cuvinte de lauda si ca e foarte bine facut pentru pretul la care poate fi cumparat. stiu ca astazi un mecanism qartz pe care il poti lua cu pana in 200 de $ sau EU e mult mai exact decat orice mecanism clasic care il poti gasi nou la acelasi pret. daca as gasi totusi un ceas mecanic, automatic sau nu, cat de cat bun la banii astia, mi-as lua. nu ma deranjeaza daca trebuie sa potrivesc un ceas o data la cateva saptamani, sau daca o ia cu doua sau noua secunde inainte sau inapoi pe luna. e o marja cu care pot trai, daca stiu ca am un ceas bun la mana. oricum, o sa caut si diver-ele despre care mi-ai zis, sa vad ce gasesc.
am gasit seiko black monster automatic pana in 200 de dolari pe net (pret la reduceri). am vazut tot aici pe forum ca modelul a primit numai cuvinte de lauda si ca e foarte bine facut pentru pretul la care poate fi cumparat. stiu ca astazi un mecanism qartz pe care il poti lua cu pana in 200 de $ sau EU e mult mai exact decat orice mecanism clasic care il poti gasi nou la acelasi pret. daca as gasi totusi un ceas mecanic, automatic sau nu, cat de cat bun la banii astia, mi-as lua. nu ma deranjeaza daca trebuie sa potrivesc un ceas o data la cateva saptamani, sau daca o ia cu doua sau noua secunde inainte sau inapoi pe luna. e o marja cu care pot trai, daca stiu ca am un ceas bun la mana. oricum, o sa caut si diver-ele despre care mi-ai zis, sa vad ce gasesc.
Am sa-l contrazic un pic pe Seiko.
Modelele Seiko quartz folosesc mecanisme in house,dar care -din experienta- sunt slabe.Totul este plastic in mecanism,de la schelet la roti,si este suficienta o lovire usoara ca aceste roti sa nu mai faca fata.
DA,Seiko quartz din anii 80 e cu totul altceva!
Dar cele moderne..
Asa si cu Citizen,care foloseste Miyota.Nu ca ar fi rele,dar ca si Seiko,sunt facute pe principiul "cu cit mai ieftin,cu atit scoatem bani mai multi".
Modelele Seiko quartz folosesc mecanisme in house,dar care -din experienta- sunt slabe.Totul este plastic in mecanism,de la schelet la roti,si este suficienta o lovire usoara ca aceste roti sa nu mai faca fata.
DA,Seiko quartz din anii 80 e cu totul altceva!
Dar cele moderne..
Asa si cu Citizen,care foloseste Miyota.Nu ca ar fi rele,dar ca si Seiko,sunt facute pe principiul "cu cit mai ieftin,cu atit scoatem bani mai multi".

Ceasornicar,FBHI
- fastback03
sunt sigur ca discutiile comparative despre diverse mecanisme, modele si branduri pot continua indelung si as ruga chiar ca cei care se mai pricep si m-au ajutat pana acum cu sfaturi pe acest topic sa isi continue aici, daca doresc, argumentatiile spre deliciul, dar si spre beneficiul viitorilor cumparatori. as sugera chiar moderatorului sectiunii sa schimbe titlul topicului in "ceasuri bune la preturi medii" sau " pot gasi un ceas bun cu maxim 300-400 $?".
pana una alta insa, am luat o decizie in privinta urmatoarei mele achizitii. a fost deja comandat si il astept sa soseasca in doua-trei zile: tissot prs 516.

pana una alta insa, am luat o decizie in privinta urmatoarei mele achizitii. a fost deja comandat si il astept sa soseasca in doua-trei zile: tissot prs 516.

Tissot-ul ala are un mecanism ok. Insa e urat ceasul. E mult prea incarcat.
Daca vrei iti pot recomanda un Benrus militar in jur la 350 daca tot vrei ceva frumos si cat de cat traditional. De asemenea, mai sunt si niste modele Hamilton si niste Jughans-uri frumoase.
Personal decat Tissot mai bine merg pe Certina.
Insa la $400, la categoria asta de pret, Seiko este imbatabil.
Uite un Prospex cu mecanism 6R:
http://www.youtube.com/watch?v=nB6Q18wgAv4
Greu sa il bata ceva elvetian la acelasi pret.
pentru Claudiu
Habar nu aveam despre ceea ce spui tu.
Eu am desfacut un Prospex diver cu quartz si parea ok.
Nu vrei sa stii cum arata pe dinauntru un Certina cu quartz.
Oricum daca vorbim de rezistenta ceasurile cu lcd din seria G-Shock detin suprematia.
Arata-mi un elvetian mecanic care rezista la toate astea:
http://www.youtube.com/watch?v=VSaciL-tNg8
Daca vrei iti pot recomanda un Benrus militar in jur la 350 daca tot vrei ceva frumos si cat de cat traditional. De asemenea, mai sunt si niste modele Hamilton si niste Jughans-uri frumoase.
Personal decat Tissot mai bine merg pe Certina.
Insa la $400, la categoria asta de pret, Seiko este imbatabil.
Uite un Prospex cu mecanism 6R:
http://www.youtube.com/watch?v=nB6Q18wgAv4
Greu sa il bata ceva elvetian la acelasi pret.
pentru Claudiu
Habar nu aveam despre ceea ce spui tu.
Eu am desfacut un Prospex diver cu quartz si parea ok.
Nu vrei sa stii cum arata pe dinauntru un Certina cu quartz.
Oricum daca vorbim de rezistenta ceasurile cu lcd din seria G-Shock detin suprematia.
Arata-mi un elvetian mecanic care rezista la toate astea:
http://www.youtube.com/watch?v=VSaciL-tNg8
Ii dau dreptate lui Claudiu, eu am un Casio cu mecanism quartz Miyota si a fost reparat de 3 ori pana acum (il am doar din 2002). De 2 ori la un ceasornicar locar si o data la Claudiu. De atunci merge dar nu-mi mai pun baza in el daca am nevoie de un ceas de incredere, care sa nu ma lase in pana cand am mai mare nevoie.
Pentru Seiko,
"Culmea" e ca stiu si cum arata mecanismul de Certina,care are mai multe tipuri de mecanisme,de la F006 la 256...,functie de pret.
Mecanismele Seiko,din pacate nu prea se apropie de ETA.
Dar trebuie sa recunosc ca nici nu sunt pe acelasi palier de pret,un Certina fiind dublu unui Seiko.Si am recunoscut ca Seiko are preturi bune,tocmai datorita "calitatii"mecanismelor!Dar in segmentul lor sunt imbatabile!
Cit despre G-Shock,este alta categorie.
Daca facem amalgam,atunci nu rezolvam nimic
Habar nu aveam despre ceea ce spui tu
Eu am habar,caci au trecut o multime pe la mine,si la prima vedere toate par Ok.Eu am desfacut un Prospex diver cu quartz si parea ok
"Culmea" e ca stiu si cum arata mecanismul de Certina,care are mai multe tipuri de mecanisme,de la F006 la 256...,functie de pret.
Mecanismele Seiko,din pacate nu prea se apropie de ETA.
Dar trebuie sa recunosc ca nici nu sunt pe acelasi palier de pret,un Certina fiind dublu unui Seiko.Si am recunoscut ca Seiko are preturi bune,tocmai datorita "calitatii"mecanismelor!Dar in segmentul lor sunt imbatabile!
Cit despre G-Shock,este alta categorie.
Daca facem amalgam,atunci nu rezolvam nimic

Ceasornicar,FBHI