mai merita cumparat Longines ?

Discutii intre pasionati.
Zar

Re: mai merita cumparat Longines ?

Mesaj de Zar »

Personal nu am nimic cu Longines doar ca vinde scump pt. ce ofera.
Si eu as lua un HydroConquest alt model (vezi link) dar nu la 6000 lei - pret in magazin.
Cel vizat de tine e mult mai scump.

http://www.longines.com/watches/longine ... 643.4.96.6 :arrow:
Ultima oară modificat 13 Mai 2009, 12:27 de către Zar, modificat de 2 ori în total.
AR1070-56E
T-man

Mesaj de T-man »

Dap...era 82.000RON la Cellini! :D ...cred ca am stat 1/2h langa el cu nasul lipit de geam! :D
Ador ceasurile imense! :mrgreen:
Zar

Mesaj de Zar »

Cadranul alb/argintiu la un chronograph in general si functie de model are un mare dezavantaj : il face foarte greu de ''citit'', ma refer in special la contoarele mici. Parerea mea e ca un ceas crono... trebuie sa fie conceput practic din design, adica cu contrast mare/diferenta de nuanta intre ace indicatoare si cadran/e. :wink:
Ultima oară modificat 13 Mai 2009, 13:18 de către Zar, modificat de 4 ori în total.
AR1070-56E
Gilu

Mesaj de Gilu »

Odata ce vezi pretul de pe eBay sa zic....sau pretul second hand, normal ca pretul de magazin ti se pare nejustificat.Eu l-am

luat pe asta cu 3300ron...

Imagine
T-man

Mesaj de T-man »

Corect ,si acesta!Dar cel argintiu are 47mm carcasa!... :mrgreen:
Arata imens printre celelalte Longines-uri din acea vitrina!...Am probat si MIDO,dar sunt atat de mici pentru mine....
(De aceia, pentru moment, am achizitionat acest ceas:http://www.hamiltonwatch.com/webapp/en- ... =100&p=316 ...)
zach

Mesaj de zach »

E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca.
A.De Saint-Exupery
Zar

Mesaj de Zar »

Primul (DeepSea) e copiat partial la design dupa Rolex - Submariner.
Sa fim realisti : Nu e ceas conceput pt. 1000M cum il lauda producatorul. :!:
Ultima oară modificat 13 Mai 2009, 16:03 de către Zar, modificat de 4 ori în total.
AR1070-56E
dandsoo
Membru Special

Mesaj de dandsoo »

Eu cred ca merita
Imagine
Si astept sa apara acest model( al treilea ceas) http://forums.timezone.com/index.php?t= ... 8712&rid=0
Imagine Imagine
Imagine
montana

Mesaj de montana »

Interesant ca de cele mai multe ori punctele de vedere fie sunt extrem de generoase cu ceasurile vintage fie se pozitioneza categoric pentru cele new.
Ar parea ca nu exista cale de mijloc, ca a pune langa, vechi si nou, nu se poate!
Un prieten, nicidecum pasionat/colectionar, dar care urmareste atent "fenomenul", a hotarat cu ceva vreme in urma ca-si va mai lua doar Longines sa puna la mana.
Nu oricum ci intr-o forumula de perechi - vintage si new.
A inceput deja si are o lista clar pentru ani ce vor veni!
- Longines Flagship, ref. 302, cal. 30L (apropo stiati site-ul - asta?) langa Flagship cal. L609
- Longines Divers, cal. 290 langa Longines Legend Divers, cal. L633
E un tip intelept! Mi-a placut cat de detasat vede chestiunea!
...
Oricat fan de vintage, de istorie, de ...povesti a-si fi nu pot sa nu recunosc atractia de avea din cand in cand un ceas nou la mana.
Bucuria de a deschide o cutie, a fi confortabil cu o garantie, de a avea un model nou!
Sunt constient ca in momentul in care am iesit pe usa magazinului, cu un ceas nou in mana, pot uita de min.30% din pretul de achizitie!
Asa ca am si eu, relaxat, lista mea (...si cred ca merita 100%) de Longines "nou":
1. Longines Lindberg Replica;
2. Longine Legend Divers si bineinteles viitorul ...
3. Longines WWW Replica (multam' dan ca l-ai adus in atentie) ce-l voi pune cu siguranta alaturi de unul "Original" din seria "duzinei insangerate"!
* * *
Se discuta deseori despre preturile unor ceasuri noi.
Daca ne este clar ca a cumpara din Romania e o jecmaneala, daca suntem confortabili cu a lua via eBay (sau similar) la preturi jumate' din pretul corect sau acum, din ce in ce mai mult, de pe magazinele on-line ale producatorilor atunci putem discuta relaxati si despre pretul romanesc al unui ceas nou, complet aberat.
Sper insa sa nu cadem in greseala de a ne gandi, cand vorbim de preturi, doar la un presupus cost de fabricatie.
Nu poate fi numai atat! O companie are si alte costuri, face cercetare, breveteaza, scolarizeaza, merge la expozitii, plateste taxe (nu putine fiind vorba de o industrie a luxului), face un marketing, deseori special, isi creste industria pe orizontala, face editii limitate interferand cu "fanii" si peste toate, bineinteles, isi propune sa faca profit.
Eu nu cred in profituri aberante atat vreme cat vorbim de producatori; daca e o problema atunci probabil ca e mai departe, pe circuitul, uneori mai simplu, alteori complicat, prin care ceasul ajunge la ...mana noastra!

PS - nu ma pot abtine sa nu salut revinirea pe forum pentru iosiP si dan! ...de la un pacatos!
dandsoo
Membru Special

Mesaj de dandsoo »

Nu am fost plecat, doar ca nu prea am avut timp sa mai postez ceva pe aici.
Iata un ceas care impaca capra si varza-vintage vs modern: Longines Istituto Idrografico R Marina.
Am stat ceva in cumpana sa aleg intre el si SMP 300, pacat ca are luminozitatea slaba in comparatie cu SMP.
Vazut in realitate arata mai frumos ca in poze.
http://forumamontres.forumactif.com/rev ... gines+2894
Imagine Imagine
Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

Longines - Flagship (cal. L609) e un ceas superb pt. purtat la tinuta eleganta - costum, totusi are ceva lipsa pt. mine : nu are data. :|
AR1070-56E
alexandrubog

Mesaj de alexandrubog »

trecand de la una la alta in loc de un longines cu ETA nu merita mai mult un Nomos cu mecanism in-house? mie mi se par superbe
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Zar scrie:
iEdi scrie:Exista un singur Longines contemporan care merita cumparat.
Care anume ? Personal consider ca merita mai multe modele cumparate - functie de gustul fiecaruia - dar repet : NU la pretul din magazin (dealer autorizat) - nejustificat. Pretul ramane oricum la aprecierea fiecaruia, spre ex. daca castigi mult si zilnic nu mai ti se pare scump, dar totusi trebuie sa ai ratiunea banului si sa fii constient ca in magazin platesti mai mult decat merita. :wink:
Corect, e si in functie de gustul fiecaruia.

Acesta este modelul de care vorbesc, care e ok daca il mai gasesti la pret de magazin :)

Nu ma pot abtine sa salut si eu revenirea lui iosiP si dan !
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
T-man

Mesaj de T-man »

Apropos' de ce a disparut cronograph-ul LONGINES LINDBERG?... :roll:
digisurf

Mesaj de digisurf »

Pretul uni ceas in magazin este aproape dublu fata de pretul producatorului. Zic aproape
fiindca adaosul variaza in functie de cat de scump este ceasul. Cu cat este mai scump cu
atat adaosul este mai mic, dar nu mai mic de 45-50% si poate sa ajunga si pana la 100% la ceasurile care sunt in jur de cateva sute de euro.

Care ar fi avantajele de a cumpara un ceas din magazin?
Sa zicem in primul rand placerea de a simti si de a purta un lucru nou (pacat ca ceasurile fiind din otel nu pot mirosi a nou), siguranta ca ce ai cumparat este original si de ce nu si faptul ca ai o garantie de 1, 2 sau chiar 3 ani.

Un ceas Longines poate sa fie prea scump sau nu in functie de bugetul fiecaruia. Spun asta pentru ca aceeasi intrebare ti-o pui si atunci cand te uiti la un Tissot care in general este cam la jumate din pretul unui Longines.

Stiu ca multi useri vor fi oripilati de aceasta comparatie "hidoasa" dar din pacate, sau poate sa zic din fericire, diferentele la finisaje nu sunt asa mari, mecanismele sunt aceleasi chiar daca cele de la Longines sunt numie Lxxx si au mici modificari nu sunt mai precise decat cele de la Tissot, parerea mea. :mrgreen:
Scrie răspuns