Ceas de dama automatic - sfaturi alegere

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
valentin1234

Re: Ceas de dama automatic - sfaturi alegere

Mesaj de valentin1234 »

Acum nu știu cine trebuie dus la service: eu sau ceasul :?
Mihai, sunt totusi putine sanse ca ceasul sa fie defect.

Poate ca ar fi potrivit sa-l armezi la maxim manual cateva zile si sa vezi ce se intampla.
Purtat sau nu, ceasul nu ar trebui sa se opreasca si nici sa intarzie prea mult.....

Cele 73 de secunde pot fi mai degraba explicate printr-o oprire accidentala, zic.

Succes!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

valentin1234 scrie:
Acum nu știu cine trebuie dus la service: eu sau ceasul :?
Mihai, sunt totusi putine sanse ca ceasul sa fie defect.

Poate ca ar fi potrivit sa-l armezi la maxim manual cateva zile si sa vezi ce se intampla.
Purtat sau nu, ceasul nu ar trebui sa se opreasca si nici sa intarzie prea mult.....

Cele 73 de secunde pot fi mai degraba explicate printr-o oprire accidentala, zic.

Succes!
Nu este recomandata armarea manuala la maxim, 5-6 rotatii sunt suficiente si nu in mod frecvent.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Acu...daca-l armeaza manual 2-3 zile cu..40 de rotatii, te asigur ca ceasul nu pateste nimica nimicutza!
Mihai insa va exclude o cauza/suspiciune :)

Ceea ce spui tu este insa in principiu corect, modulul de armare manuala la automatice e proiectat
sa functioneze asa cum ai descries!
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

valentin1234 scrie:Acu...daca-l armeaza manual 2-3 zile cu..40 de rotatii, te asigur ca ceasul nu pateste nimica nimicutza!
Mihai insa va exclude o cauza/suspiciune :)

Ceea ce spui tu este insa in principiu corect, modulul de armare manuala la automatice e proiectat
sa functioneze asa cum ai descries!
Nu te contrazic, chiar daca nu m-ai convins, ce revelatie poate sa aiba dupa 2-3 zile de armat manual un ceas automatic, pentru asa ceva exista Watch Winder sau service-garantie fara experimente nerecomandate.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Clipper

Mesaj de Clipper »

Mihai, armeaza ceasul de mana pana scapa arcul si tine ceasul sub observatie atat pe mana cat si in diverse pozitii. La un ceasornicar masurarea amplitudinii balansierului raportat la tipul mecanismului ar fi o dovada buna daca ceasul merge sau nu in parametri, nu sunt excluse chiar la acest nivel erori de fabricatie sau montaj.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Nu te contrazic, chiar daca nu m-ai convins, ce revelatie poate sa aiba dupa 2-3 zile de armat manual un ceas automatic, pentru asa ceva exista Watch Winder sau service-garantie fara experimente nerecomandate
Sa-ti explic:

Daca ceasul nu se opreste dupa 2-3 zile de armare manuala - sau ideal pe uaciuaindar - cine are, inseamna ca
mecanismul e ok, mai putin modulul de armare automata.

Apoi ceasul este purtat 12 ore pe zi/2-3 zile si daca tot nu se opreste, inseamna ca e ok si modulul de armare
automata......si ca se tot oprea pentru ca nu a fost purtat suficient pana acum si asta a creat problemele descrise
de Mihai.

Eu cel putin asa as proceda, alternativa de a-l duce direct la garantie fiind una hazardata fara a urma mai intai acesti
pasi simpli. In plus, la garantie poti da si peste Dorel.... :evil:
(C. Brancusi)
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

valentin1234 scrie:
Nu te contrazic, chiar daca nu m-ai convins, ce revelatie poate sa aiba dupa 2-3 zile de armat manual un ceas automatic, pentru asa ceva exista Watch Winder sau service-garantie fara experimente nerecomandate
Sa-ti explic:

Daca ceasul nu se opreste dupa 2-3 zile de armare manuala - sau ideal pe uaciuaindar - cine are, inseamna ca
mecanismul e ok, mai putin modulul de armare automata.

Apoi ceasul este purtat 12 ore pe zi/2-3 zile si daca tot nu se opreste, inseamna ca e ok si modulul de armare
automata......si ca se tot oprea pentru ca nu a fost purtat suficient pana acum si asta a creat problemele descrise
de Mihai.

Eu cel putin asa as proceda, alternativa de a-l duce direct la garantie fiind una hazardata fara a urma mai intai acesti
pasi simpli. In plus, la garantie poti da si peste Dorel.... :evil:
Plecand de la suspiciunea ca la service/garantie toti sunt Dorei, atunci solicitam doar bon fiscal si ne bazam pe "ciocul si norocul", la ce ne mai foloseste certificatul de garantie :roll:
Livia

Mesaj de Livia »

Bună seara,

Mă rog...pentru mine şi al meu Mido nu-i chiar bună.

S-au ridicat aici o serie de probleme:
-da, stau la birou, dar mâinile totuşi mi le mişc, iar aceste ceasuri sunt purtate în general de oameni care stau la birou...
-nu l-am purtat 12 ore pe zi, recunosc, dar 7-8 ore l-am purtat
-îmi vine să cred că e şi Mido de părere ca femeile nu merită ceas automatic...dar el e un ceas de damă...sper sa revină la sentimente mai bune!
-discuţia despre service şi Dorel mă sperie, dar încerc să fiu optimistă
-cât despre armarea lui mai des sau mai puţin des, aici îi las pe cunoscători să se pronunţe.

Sper să ajungeţi la un consens cât mai repede.

Mulţumesc pentru sfaturi.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Rugati-l pe Mihai sa-l poarte cateva zile daca-i permite cureaua/bratara si va edificati. :idea:
mihai_omega

Mesaj de mihai_omega »

Rugati-l pe Mihai sa-l poarte cateva zile daca-i permite cureaua/bratara si va edificati. :idea:
Gabi1, revin cu poze, nici nu-mi stă atât de rău... :wink:

Mulțumesc tuturor, apreciez părerile voastre.

În 13 iulie dimineața la ora 9 l-am armat manual de 40 de ori. A fost prima lui armare manuala de când e purtat. În 14 iulie la ora 23 mi s-a oprit în mână, după 38 de ore (adică fix rezerva de mers). În aceste 38 de ore a mai fost purtat 3-4 ore la o plimbare ușoară. Pot presupune că cele 3-4 ore de plimbare nu l-au armat deloc și el a mers numai din armarea manuală timp de 38 de ore. Concluzia ar fi că modulul de armare automată are probleme, pentru că în câteva ore ar fi trebuit să se armeze automat și să funcționeze mai mult decât cele 38 de ore rezerva de mers.

Acum mi-a picat fisa! Am descoperit un pattern real de comportament!

În fapt, ceasul a fost armat manual astfel:
- în 8 iulie de vânzătoarea de la magazin, a mers 5 zile, până 13 iulie
- în 13 iulie de mine, a mers 5 zile, până în 18 iulie

În mod sigur, o parte din cele 5 zile de mers se datorează armării manuale și o parte armării automate. Cred că e ineficientă armarea automată, pentru că 7-8 ore de purtare pe zi nu reușesc să-l împingă dincolo de limita celor 5 zile de mers.

Chiar mi s-a părut că la armarea manuală, coronița opune rezistență destul de mare încă de la început (comparat cu un Nomos și un Tavannes de buzunar) și nu detectez când ajung la punctul maxim de armare. E posibil ca modulul de armare automată să nu aibă forța necesară să învingă această rezistență.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

mihai_omega scrie:
Gabi1, revin cu poze, nici nu-mi stă atât de rău... :wink:

Mulțumesc tuturor, apreciez părerile voastre.

În mod sigur, o parte din cele 5 zile de mers se datorează armării manuale și o parte armării automate. Cred că e ineficientă armarea automată, pentru că 7-8 ore de purtare pe zi nu reușesc să-l împingă dincolo de limita celor 5 zile de mers.
:idea: QED. :wink: (parerea mea).
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Asa cum povestesti, pare intr-adevar o problema cu modulul de
armare automata. Cele 3-4 ore de plimbare, de exemplu, sunt
mai mult decat suficiente pentru a arma complet ceasul :(

Deci, la Dorel cu el...... :)
(C. Brancusi)
mihai_omega

Mesaj de mihai_omega »

Gabi1 scrie:În mod sigur, o parte din cele 5 zile de mers se datorează armării manuale și o parte armării automate. Cred că e ineficientă armarea automată, pentru că 7-8 ore de purtare pe zi nu reușesc să-l împingă dincolo de limita celor 5 zile de mers.
Gabi1, vrei să spui (sau eu am vrut să spun de fapt?) că trebuie purtat mai multe ore pe zi? Sau că modulul de armare automată are o problemă (nu are randament)?
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

mihai_omega scrie:
Gabi1 scrie:În mod sigur, o parte din cele 5 zile de mers se datorează armării manuale și o parte armării automate. Cred că e ineficientă armarea automată, pentru că 7-8 ore de purtare pe zi nu reușesc să-l împingă dincolo de limita celor 5 zile de mers.
Gabi1, vrei să spui (sau eu am vrut să spun de fapt?) că trebuie purtat mai multe ore pe zi? Sau că modulul de armare automată are o problemă (nu are randament)?
Exista doua variante: persoana care-l poarta nu este suficient de "activa" sau ceasul are o problema cu sistemul de armare automata, nu am intentionat sa fiu malitios cand am sugerat sa-l porti cateva zile .
mihai_omega

Mesaj de mihai_omega »

Gabi1 scrie:Exista doua variante: persoana care-l poarta nu este suficient de "activa" sau ceasul are o problema cu sistemul de armare automata, nu am intentionat sa fiu malitios cand am sugerat sa-l porti cateva zile .
Gabi1, stai liniștit, m-am amuzat bine de cum devenea situația tot mai "kinky".

Ceasul este la "Dorel" (cum a zis valentin1234) :). L-am dus chiar azi la B&B împreună cu o foaie A4 în care am descris detaliat simptomele. Să vedem ce se întâmplă mai departe. Până atunci aștept.
Mulțumesc încă o dată tuturor pentru toate sfaturile.
Scrie răspuns