Ceasornicar.ro

Totul despre ceasuri !
Acum este 29 Mar 2024, 11:00

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Reguli forum


Aceasta sectiune este dedicata exclusiv prezentarilor unor companii, ceasuri de referinta, mecanisme care au facut istorie.
Orice post nou trebuie sa aduca informatii noi sau completari la un articol deja creat. Orice alt tip de post va fi sters fara avertisment.



Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: BASELWORLD 2015 - impresii live
MesajScris: 29 Mar 2015, 21:38 
Neconectat

Membru din: 16 Mar 2014, 19:48
Mesaje: 80
Localitate: Arad
BASELWORLD 2015 - privit live dintr-o dublă perspectivă

Ne-am propus în rândurile următoare să prezentăm experienţa avută cu ocazia BASELWORLD 2015 dintr-o perspectivă oarecum inedită. În concret, să redactăm un unic articol, dar în care cititorul să regăsească atât punctul de vedere pur tehnic al specialistului (evident Claudiu), cât şi cel al pasionatului (Bogdan), pentru care istoria şi latura estetică a ceasului (atât exterior cât şi interior) reprezintă totul.

Fără a descuraja cititorul, dar ni se pare corect să subliniem din start că această ediţie a fost „umbrită” de lipsa unor veritabili giganţi ai industriei orologere mondiale. Am sesizat imediat absenţa unui VACHERON CONSTANTIN, JAEGER LECOULTRE, AUDEMARS PIGUET, A. LANGE & SÖHNE, IWC, CARTIER, H. MOSER & CIE sau PIAGET. De asemenea, ni s-a părut cel puţin ciudată absenţa legendarei manufacturi ANGELUS în contextul în care „Ghidul” expoziţiei atesta prezenţa acesteia, oferindu-ne chiar şi imaginea noii creaţii botezate U10 Tourbillon Lumière.

În opinia noastră, şi nu neapărat urmare a absenţelor mai sus evocate, BASELWORLD 2015 a fost dominat net de către PATEK PHILIPPE. Următoarea referinţă, peste care a trecut mai bine de un secol, ne apare la fel de vie şi de actuală, astfel încât nu ne rămâne decât a o reproduce, inclusiv pentru frumuseţea sa: „vom cita aici casa Patek, Philippe et Cie, a cărei produse au captivat atenţia, au forţat admiraţia; ea singură a rezumat tot ceea ce arta noastră are mai frumos, mai minunat, toate complicaţiile pe care le vom putea obţine, tot ceea ce reglajul poate oferi preciziei. Într-un cuvânt, este o fabrică care, în sfera orologeriei, este arătată ca un astru de cea mai mare grandoare.”

PATEK PHILIPPE este într-adevăr un nume colosal, o legendă fără de moarte a orologeriei, şi nu o afirmăm luând lucrurile de-a gata, din comoditate, sau de dragul de a fi în tendinţe. La BASELWORLD 2015 manufactura geneveză a prezentat piese admirabile din punct de vedere tehnic (inclusiv fabulosul Grandmaster Chime, Calatrava Pilot Travel Time Ref. 5524 sau Split-Seconds Chronograph Ref. 5370), dar şi estetic (colecţiile Calatrava sau Golden Ellipse). Clasa şi rafinamentul creaţiilor PATEK PHILIPPE te fascineză şi (poate mai greu de înţeles) descurajează deopotrivă. Sunt opere de artă care, ca într-o pinacotecă, te aşezi înaintea lor, le analizezi, le admiri, şi la fiecare revenire descoperi un nou detaliu, o nouă nuanţă, un nou amănunt subtil.
Ne-a plăcut foarte mult şi conceptul prezentării mecanismelor PATEK PHILIPPE, acestea fiind expuse într-o vitrină, iar în dreptul fiecăruia se regăsea un număr, număr care putea fi tastat, iar pe un ecran (o consolă) apăreau datele tehnice aferente respectivului mecanism.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Ca şi spaţiu de prezentare (booth) am apreciat în mod deosebit cele aparţinând GIRARD PERREGAUX, ZENITH, ETERNA, BREGUET şi ERNEST BOREL. Într-adevăr, în termeni de brizbrizuri aceste spaţii „pierdeau” detaşat (să vedeţi cum arăta bunăoară cel aparţinând companiei BULGARI), dar acest lucru pentru noi este absolut irelevant.

Manufacturile mai sus evocate au încercat (şi au şi reuşit) să ofere o mică lecţie de istorie, de cultură orologeră, prezentând anumite ceasuri şi/sau mecanisme emblematice. Am avut astfel ocazia să admirăm, de pildă, calibre legendare ale manufacturii ZENITH, Tourbillonul cu Trei Punţi de Aur (ceasul de buzunar) de la GIRARD PERREGAUX, creaţia BREGUET denumită în registrele de vânzări ca Souscription, primele ceasuri (1859) semnate BOREL, dar şi gama Cocktail (sau Kaleidoscope), atât de apreciată de către sexul frumos, ceasuri miniaturale montate în varii obiecte, ceasurile brichetă din anii ’20 care se armau odată cu acţionarea rotiţei pentru scântei, cel mai subţire (plat) ceas cu mecanism quartz creat vreodată, faimosul Golden Heart purtat de către Gina Lollobrigida, toate purtând semnătura ETERNA.

Interesantă a fost şi ideea BLANCPAIN, anume care a adus un maestru gravor, munca acestuia putând fi văzută atât live (stând efectiv lângă acesta) cât şi „transpusă” în timp real pe un ecran.

De asemenea, am apreciat ideea GLASHÜTTE ORIGINAL, care şi-a desfăcut mai multe mecanisme cu complicaţii, etalându-le apoi piesă cu piesă. O idee aparent banală ar spune unii, dar ea încearcă să explice într-un mod accesibil oricui cât de deosebit este un ceas mecanic şi câtă muncă şi pricepere implică conceperea sa.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Şi pentru că tot vorbim de idei frumoase, am apreciat-o în special şi pe cea venită din partea nou lansatului brand HENRY LONDON. Cu multă amabilitate o persoană din staff ne-a povestit cum în cadrul unui târg de antichităţi un designer al PEERS HARDY (cel mai mare distribuitor independent de ceasuri din UK, dar având şi mărci proprii) a găsit şi achiziţionat un ceas vintage din anii ’60 (un ceas elegant, automatic, cu cadran rotund şi de mici dimensiuni raportat la standardele actuale, având şi o patină frumoasă) pe a cărui carcasă (verso) era gravat numele „Henry”. Astfel a luat naştere ideea brandului HENRY LONDON, din păcate realizarea practică (transpunerea modelului original în contemporaneitate) fiind mai mult decât deficitară, în concret prin slaba calitate a materialelor şi a finisării combinate cu uzitarea mecanismelor Miyota.

În sfârşit, şi trebuie să o afirmăm foarte franc, deranjant la BASELWORLD 2015 a fost imposibilitatea de a vizita efectiv anumite standuri, înseosebi ale manufacturilor de top. Mai concret, existau spaţii la care simplul vizitator nu avea acces. Nimic nefiresc până aici, fiind natural să existe atare spaţii private în care să se discute bunăoară cu retailerii. Dar realmente absurd a fost că în aceste spaţii private erau expuse o multitudine de ceasuri, creaţii total inaccesibile pentru simplul vizitator. Mai mult, unele mărci şi-au expus în aceste spaţii private noile modele (de care noi am aflat doar din alte surse, tot întrebându-ne cum de ne-au scăpat). Sau (bunăoară în cazul manufacturii BALL) au prezentat la intrare câteva modele, iar când am încercat să intrăm pentru a le vedea şi pe celelalte (mult mai multe la număr) am fost întrebaţi dacă avem „appointment”, în caz contrar refuzându-ni-se accesul deoarece era „private space”.

O altă dezamăgire a reprezentat-o manufactura REVUE THOMMEN, venită la BASELWORLD 2015 cu noi proprietari. Chiar am avut ocazia să-i cunoaştem pe aceştia, un cuplu soţ-soţie extrem de amabil, politicos şi plăcut, pe care foarte departe de noi gândul de a-i jigni cu ceva prin următoarea părere. Noile ceasuri REVUE THOMMEN (lansate acum) sunt net inferioare celor vechi în termeni de mecanism, de decorare, de calitatea materialelor şi a atenţiei pentru detalii.

De asemenea, ţinem a remarca publicitatea extrem de agresivă a unor mărci ca STUHRLING şi INGERSOLL (mărci care în termeni de orologerie veritabilă nu există), companii care efectiv te agasau cu afiseşele şi plasele lor omniprezente. Fără a rămâne deloc uimiţi, aceste standuri aveau un public foarte mare.

Dorim să prezentăm mai departe, în câteva rânduri, impresiile noastre vizavi de mecanismele şi politica companiilor orologere care şi-au expus produsele la BASELWORLD 2015. Astfel, companiile mai mici au mers îndeosebi pe mâna mecanismelor RONDA, puţine dintre acestea (şi vorbim aici despre cele exterioare „Swatch Group”) mai apelând la calibrele ETA – cu siguranţă, inclusiv datorită politicii „Swatch Group” de a opri din ce în ce mai mult „exportul” acestor mecanisme către companiile terţe faţă de grup.

Acest aspect credem că va reprezenta totuşi un imbold pozitiv în industria orologeră. Se vor căuta astfel alternative, va fi antrenată cercetarea, experimentarea, ceea ce în mod normal nu poate duce decât la progres. Deloc întâmplător, au apărut deja pe piaţă jucători a căror prezenţă nu mai poate fi ignorată. Un exemplu mai mult decât concludent este TECHNOTIME SA. Aceştia au prezentat la BASELWORLD 2015 mecanisme deosebit de complexe tehnic, inclusiv superb decorate. Admirându-le, am observat unul identic cu celebrul „Golden Bridge” de la CORUM. Un membru al staffului ne-a spus că într-adevăr este un „Golden Bridge”, dar furnizat de către TECHNOTIME SA companiei CORUM. De asemenea, acesta şi-a dat jos de pe încheietură ceasul PARMIGIANI FLEURIER pentru a-i putea observa mecanismul, spunându-ne că mecanismul acestuia este aidoma produs de către TECHNOTIME SA. În sfârşit, am mai fost informaţi că mecanismele TECHNOTIME SA permit şi ataşarea de varii module de la DUBOIS-DEPRAZ, de asemenea că TECHNOTIME SA vinde mecanisme către orice companie, comanda minimă fiind de 250 de exemplare.

Imagine

Mecanisme complexe din punct de vedere tehnic şi frumos decorate a prezentat inclusiv compania SOPROD. Realizând o paralelă, ne-au impresionat mult mai mult aceste mecanisme (SOPROD, TECHNOTIME SA) faţă de cele ale ETA, care în esenţă nu au venit cu nimic nou la BASELWORLD 2015. Nu mai discutăm de marile nume independente, care îşi produc mecanisme in house de o complexitate şi o frumuseţe răvăşitoare. Nu ne-a plăcut însă HOROLOGERIE SCHILD S.A., datorită mecanismelor brute, nefinisate corespunzător, şi care, din ce am observat noi, echipează acum noile modele REVUE THOMMEN. Aceasta în contextul în care REVUE THOMMEN (înainte de actuala achiziţie) folosea într-adevăr mecanisme produse in house, botezate GT.

Imagine

Imagine

Imagine

Astfel, apreciem că în viitorul deloc îndepărtat, producători de mecanisme ca TECHNOTIME SA, SOPROD sau SELLITA vor fi din ce în ce mai prezenţi şi mai competitivi, hegemonia ETA apropiindu-se de sfârşit.

O realizare excepţională tehnică (dar şi artistică) ne-a părut cea de la ZENITH, respectiv modelul Academy Georges Favre-Jacot. Mecanismul piesei este inspirat din cel al marilor cronometre marine, în concret folosind calibrul mecanic cu armare manuală şi forţă constantă El Primero 4810, dar la care s-a adăugat un fusée şi o transmisie pe lanţ conectată de barilet. Încheiem aici nu fără a mai sublina că până şi o creaţie de o atare complexitate tehnică (realmente excepţională) are abateri +/- câteva secunde zilnic. Inclusiv atât de ovaţionatul constant escapement de la GIRARD PERREGAUX (pe care de asemenea l-am văzut prezentat la BASELWORLD 2015) are o variaţie zilnică de +/- 2 secunde pe zi.

Imagine

Imagine

În sfârşit, înaintea de prezentarea unui set important de poze (acompaniate şi de explicaţii) ţin a mulţumi şi aici domnului Marzio Villa (CEO CUERVO Y SOBRINOS) şi doamnei Mara Galzignato (Director de Marketing CUERVO Y SOBRINOS), pentru invitaţia la Mojito Party, la care am participat împreună în data de 20 martie 2015, şi unde ne-am simţit foarte bine în ritmuri de muzică cubaneză interpretată live.

Nu o ascund deloc (Bogdan), sunt un mare admirator al acestei mărci căreia din pură pasiune îi voi dedica şi un articol distinct vizavi de noile modele lansate cu ocazia BASELWORLD 2015, modele dintre care se remarcă îndeosebi Historiador Vuelvo şi Historiador Tropicana.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Compania EPOS a prezentat piese foarte frumos lucrate, cu un design original şi cu aplecare spre detaliu. Preferatul meu (Bogdan) a fost un model mai vechi al brandului (premiat încă din anul 2004), respectiv cel echipat cu mecanism hebdomas de 8 zile în Edition Antiquité, cu superbul decupaj în cadran şi expunerea inversă a balansului.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Ne-a impresionat în mod deosebit independentul ARNOLD & SON, care cu fiecare an îşi croieşte drum spre zona rarefiată a zeilor orologeriei. Un maestru desăvârşit al marilor complicaţii, totuşi ARNOLD & SON caută a păstra pentru ceasurile sale liniile şi frumuseţea clasică, dând astfel naştere la opere de artă nepieritoare. O complicaţie foarte dragă manufacturii o reprezintă cea a secundelor moarte (secondes morte ; dead seconds ; dead beat seconds ; true beat seconds). Uzitată în creaţii mai vechi ca bunăoară East India Company (şi unde secundarul era amplasat central) la BASELWORLD 2015, pentru aniversarea de 250 de ani, ARNOLD & SON ne oferă un DSTB (Dial Side True Beat), în care secundele moarte sunt superb indicate via unui cadran din safir poziţionat în dreptul orei „11”. Sunt minunaţi paşii treptaţi ai secundarului care bat din inima unui ceas mecanic, la fel cum la polul opus apare minunată complicaţia foudroyante. Oricum, ARNOLD & SON a făurit aici un ceas magnific, o creaţie iconică.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Ne-a plăcut ERNEST BOREL care pe lângă expoziţia istorică deja evocată a prezentat şi creaţii noi deosebit de plăcute ochiului, realizate cu foarte mult bun gust şi rafinament. Creaţiile companiei au o notă de romantism, deloc întâmplător ERNEST BOREL excelând în segmentul ceasurilor de damă (dar fără a neglija ceasurile masculine, un exemplu deosebit fiind bunăoară colecţia Retro). Piesa emblematică a mărcii a rămas Cocktail, şi mai fascinantă în noile variante prin culorile, delicateţea tehnicii şi a materialelor uzitate şi evident prin caleidoscopul din centrul cadranului.

DOXA a insistat foarte mult (natural de altfel) pe cea mai bine vândută colecţia din portofoliul său, anume diverele SUB recunoscute imediat prin portocaliul intens. Personal (Bogdan) am apreciat modelul aniversar (125 de ani) Blue Planet, un automatic GMT având un cadran din aventurin care dădea impresia unui superb cer înstelat.

Imagine

NOMOS, în ciuda „vârstei” sale relativ tinere îşi croieşte sigur drumul spre granzii orologeriei germane. Cu un design minimalist, dar de o eleganţă desăvârşită, am avut ocazia să admirăm îndeosebi colecţia LUX cu modelele Ermine, Cicada şi Sable şi nu în ultimul rând impecabilul Lambda deep blue.

Imagine

Imagine

Imagine

JAQUET DROZ este incontestabil unii dintre marii maestrii ai artisticului în orologerie. Picturile sale magnifice, folosirea tehnicii antice de emailare „Grand Feu”, sau a paillonné, miniaturi fantastice sau variile aplicaţii pe cadranul pieselor sub formă de insecte, păsări (pentru a aminti doar câteva), concură toate înspre făurirea unor creaţii briliante, regale.
http://www.jaquet-droz.com/en/collectio ... y-8-flower (regretăm că nu am avut ocazia să vedem live – din considerentele deja evocate – creaţia din link, de o frumuseţe absolut răpitoare).

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

LONGINES a venit la BASELWORLD 2015 cu două colecţii noi care ne demonstrează (de mai era nevoie) de ce este socotit un veritabil arbitru al eleganţei. Este vorba despre colecţia Symphonette, cu superba sa carcasă ovală alungită şi Equestrian, care se remarcă îndeosebi prin ineditul sistem de prindere al curelei.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

BREGUET a lansat o creaţie specială pentru BASELWORLD 2015 respectiv Breguet Tradition Automatique Seconde Rétrograde 7097. Aşa cum îi indică şi numele creaţia prezintă o inedită scală a secundelor (în dreptul orei „10”), iar după fiecare parcurgere a celor 60 de secunde indicatorul revine înapoi (funcţia retrogradă) la poziţia 0 şi tot aşa mai departe. Minunat este şi sistemul pare-chute (în esenţă un sistem antişoc), care înnobilează acestă piesă, sistemul fiind vizibil deasupra roţii balansier. Mai mult decât atât, creaţia a fost prezentată în mod admirabil, BREGUET oferindu-ne o minunată pagină de istorie pentru a explica sursa inspiraţiei pentru colecţia Tradition, colecţie din care modelul mai sus nominalizat face parte.
Nenumăratele poze ale modelelor din colecţia Reine de Naples mi le asum deplin (Bogdan), aşa cum am afirmat-o şi cu alte ocazii, pentru mine aceasta este cea mai frumoasă colecţie orologeră dedicată eternului feminin.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Impecabile ni s-au părut piesele semnate LAURENT FERRIER, veritabilă manufactură orologeră, cu mecanisme in house deosebite, frecvent premiată, şi care reuşeşte să esenţializeze şi să transmită în mod admirabil conceptele care îi inspiră creaţia : simplicity, precision and pure, uncluttered beauty.

Imagine

Imagine

Imagine

Pe aceleaşi coordonate a fost şi manufactura MORITZ GROSSMANN, care duce mai departe la cel mai înalt nivel tradiţia şi clasicul pur în orologerie. Am admirat mecanismele in house ale acestei case, remarcând minunata gravură cu motive florale de pe puntea balansierului, mai regăsind aici inserat şi un inedit şurub micrometric. De asemenea, roata de cuplare este decorată cu o nouă tehnică, anume un snailing în „3-band” care dă naştere la un remarcabil efect tridimensional. Platoul mecanismului este decorat manual cu un motiv complicat brevetat de către companie, de subliniat fiind şi că MORITZ GROSSMANN este singura manufactură din Glashütte care îşi fabrică manual, in integrum, indicatoarele, şi printre puţinele mărci din lume care apelează la o atare metodă.

Imagine

Imagine

Imagine

CHRISTIAAN VAN DER KLAAUW a prezentat piese extraordinare, dovedind încă o dată că este cel mai mai mare specialist în proiectarea şi manufacturarea ceasurilor de mână astronomice. Nici un alt nume al orologeriei, indiferent de grandoarea sa, nu va putea să-i stea înainte pe acest segment. Un exemplu mai mult decât revelator este acela că CHRISTIAAN VAN DER KLAAUW a creat o complicaţie a fazelor lunii (sub forma unui lunii 3D în miniatură) a cărei abatere este de doar o singură zi în 11.000 (unusprezecemii) ani. Prin comparaţie, la un AUDEMARS PIGUET (un mare maestru al acestei complicaţii) ajustarea trebuie făcută la 122 de ani şi 44 de zile.

Imagine

Imagine

Imagine

La OMEGA am remarcat îndeosebi magnificul De Ville Trésor Tourbillon, socotit de către companie ca singurul ceas de mână cu tourbillon central făurit vreodată. De asemenea, cu totul special este noul membru al familiei Seamaster, un Aqua Terra „James Bond”, să-i spunem în ediţie limitată de 15007 exemplare. Numărul de exemplare reflectă rezistenţa ceasului la câmpurile magnetice, respectiv o rezistenţă extraordinară de peste 15000 gauss. Mai remarcăm aici şi aspectul rotorului care a fost sculptat astfel încât să evoce interiorul unei ţevi de armă.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Deşi nu sunt (Bogdan) un mare fan al companiei BELL & ROSS, am remarcat totuşi frumuseţea şi bunul gust al ceasurilor de mână în stil clasic (ne bucurăm că produc şi alte piese decât colecţia de aviaţie BR), dar şi ceasurile de buzunar.

Imagine

Imagine

De la RADO ne-a plăcut DiaMaster Grande Seconde, cu un design minimalist superb şi o carcasă monobloc din ceramică high-tech.

Imagine

Ne-a plăcut şi gama de modele de la SINN, remarcându-se îndeosebi colecţia clasică, cu totul deosebite (şi nu întâmplător premiate) fiind cele regulator, cât şi seria 1746, cu a lor cadran de porţelan Höchst pictat manual.

Imagine

Imagine

Imagine

BLANCPAIN, în nota caracteristică, a prezentat piese de înaltă clasă. Ca nouătăţi, printre altele, manufactura din Le Brassus şi-a echipat cel mai clasic model al său (anume Villeret) cu o complicaţie „big date”, a creat un nou mecanism în colecţia dedicată sexului frumos, având complicaţia regulator, sau a reunit încă o dată complicaţia tourbillon cu cea carusel, dar într-o nouă formă, într-o nouă aşezare.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Am dorit să încheiem cu o selecţie de poze neacompaniate de niciun comentariu, dar dată fiind lungimea prezentului articol am hotărât în final să le postăm într-un topic distinct. Mai ţinem a mai sublinia aici că ne-am străduit (în limite rezonabile) să obţinem imagini cât mai clare, ceea ce a fost foarte dificil în contextul în care toate au fost realizate prin sticlă (vitrină) şi cu o multitudine de lumini necontrolabile care veneau din toate părţile.

Sperăm că v-a plăcut prezentarea noastră şi că pentru câteva clipe am reuşit să vă transpunem în mijlocul BASELWORLD ediţia 2015.

_________________
Ştiu că nu ştiu nimic, dar ştiu că pot şti mai mult decât ştiu...


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 29 Mar 2015, 21:58 
Neconectat

Membru din: 20 Aug 2012, 20:57
Mesaje: 3133
Localitate: Dublin
Bogdan, Claudiu, e minunata prezentarea!

Mii de multumiri pentru ca ati gasit timp si rabdare sa povestiti :D

_________________
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 29 Mar 2015, 22:07 
Neconectat
Moderator
Avatar utilizator

Membru din: 08 Ian 2009, 21:55
Mesaje: 6392
Localitate: petrosani
Mulțumim pentru că v-ați gândit și la noi.
Vă invidiez.

_________________
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 29 Mar 2015, 22:34 
Neconectat

Membru din: 27 Sep 2009, 19:51
Mesaje: 2348
Localitate: Sibiu Transilvania
un mare MULTUMESC si din partea mea !

_________________
Imagine


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 30 Mar 2015, 00:18 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 04 Oct 2008, 14:21
Mesaje: 3019
Localitate: Pitesti
Multumim pentru prezentare, este un real deliciu !

_________________
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 30 Mar 2015, 01:30 
Neconectat

Membru din: 15 Feb 2012, 11:36
Mesaje: 189
Localitate: Bucuresti
Mulțumim! Nu pot decât sa va invidiez!

_________________
Numai bine,
Marian


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 30 Mar 2015, 01:43 
Neconectat

Membru din: 08 Dec 2013, 14:09
Mesaje: 520
Localitate: Bucharest
Multumiri pentru prezentare!


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 30 Mar 2015, 09:55 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 10 Iun 2012, 00:32
Mesaje: 1967
Localitate: Bucuresti
Multumiri si din partea mea.


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 30 Mar 2015, 10:12 
Neconectat

Membru din: 18 Dec 2010, 20:36
Mesaje: 1557
Localitate: Ro
Interesanta scriitura, reverbereaza pasiunea autorului.
Un mare "Multumesc!" si de la mine.


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 30 Mar 2015, 12:29 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 30 Oct 2012, 23:08
Mesaje: 1066
Localitate: Bucuresti
Multumim pentru prezentare!

Adaug o critica totusi: imi doream pozele sa fie mai bune si sa surprinda pe langa ceasuri si atmosfera generala (oameni, evenimente, standuri, etc.).


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 30 Mar 2015, 15:27 
Neconectat

Membru din: 12 Mar 2015, 18:00
Mesaje: 1473
Merci de poze.
Vreau sa ajung si eu la anul, insa mereu ma gandesc ca o sa ma intorc bolnav de acolo

Unele ceasuri sunt superbe, altele iti iau rasuflarea, pe cand altele sunt de-a dreptul grotesti. PP alea cu diamante si butoane push de crono........ce combinatie aiurea! Ori e ceas elegant cu diamante, ori e ceas sa cronometrezi cu el......in fine, mai toti greii au modele d-astea grotesti.

Ptr mine cea mai interesanta chestie de la Basel e noul mecanism Rolex cu 70 de ore power reserve. Incet-incet o sa devina un trend ca toti sa produca ceasuri cu 3 zile de power reserve. Asta da pas inainte, prea mult timp s-a mers pe 48 de ore...


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 30 Mar 2015, 16:00 
Neconectat

Membru din: 16 Mar 2014, 19:48
Mesaje: 80
Localitate: Arad
Ne bucurăm foarte mult că ați lecturat articolul și că v-a plăcut.

CristiT - bineînțeles că vom ține cont și de critici :D

Mircea - 70 de ore power reserve nu cred că ar trebui să ne impresioneze în mod deosebit. HAMILTON, TISSOT, sau RADO au relativ demult timp mecanisme automatice cu rezervă de putere de 80 (optzeci) de ore. Rezerva de putere clasică a unui mecanism automatic este de 38-42 ore, și nu 48.
Îți multimim asemenea de lectură :)

_________________
Ştiu că nu ştiu nimic, dar ştiu că pot şti mai mult decât ştiu...


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 30 Mar 2015, 16:13 
Neconectat

Membru din: 12 Mar 2015, 18:00
Mesaje: 1473
Bogdan_Ionescu scrie:

Mircea - 70 de ore power reserve nu cred că ar trebui să ne impresioneze în mod deosebit. HAMILTON, TISSOT, sau RADO au relativ demult timp mecanisme automatice cu rezervă de putere de 80 (optzeci) de ore. Rezerva de putere clasică a unui mecanism automatic este de 38-42 ore, și nu 48.
Îți multimim asemenea de lectură :)


M-a impresionat pe mine....ce sa fac?!..Totul depinde de perspectiva din care privesti. Pe mine ma intereseaza stirea cu Rolex ptr ca as vrea eventual sa-mi iau un Rolex care sa fie ceasul meu de zi cu zi. In perspectiva asta, ma bucur daca ar avea 70 de ore power reserve.
In alta ordine de idei, sper ca si Omega si alte marci sa iasa cu ceva de genul asa spre beneficiul nostru. Pana la urma, vrem nu vrem, Rolex da tonul in multe aspecte si daca lanseaza ei ceva ii vor urma si altii.

Eu nu spun ca Rolex vine cu nu stiu ce inovatie, nu asta era ideea.. sunt ceasuri si cu 8 zile power reserve, vezi Panerai si altele.
Cat despre Rado, Tissot si Hamilton bravo lor! Numai ca nu sunt pe wish-list-ul meu, ca sa le am in vedere.
Numai bine! :D


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 31 Mar 2015, 10:48 
Neconectat

Membru din: 08 Noi 2009, 15:39
Mesaje: 2067
Localitate: Bucuresti
Păcat că au lipsit atâtea nume mari. Nu știu de ce, dar eu aveam impresia că la Baselworld nimeni dintre cei care contează n-are cum să nu fie prezent.

Felicitări și mulțumiri pentru prezentare!


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 31 Mar 2015, 16:31 
Neconectat

Membru din: 22 Dec 2014, 11:29
Mesaje: 86
Localitate: Bucuresti
Foarte frumoasa prezentare! Multumim.Din pacate au lipsit nume mari!


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România