ceasuri bord avion / colectia Dan Antoniu

Ceasuri Militare
Scrie răspuns
montana

ceasuri bord avion / colectia Dan Antoniu

Mesaj de montana »

CEASURI BORD DE AVION (colectia Dan Antoniu):
001 - Junghans, a echipat toate avioanele germane aproximativ din 1939-1945.
002 - METRON italian a echipat hidroavioanele Savoia Marcheti SM-59 si SM-62 – 1933.
003 - ARENA Paris nu am date de referinta.
004 - KINZLE a echipat avioanele germane aproximativ 1932-1938 cele de scoala.
005 - KINZLE a echipat avioanele Ju-52
006 - Ceas sovietic DVRM 1972 a echipat avioanele sovietice de scoala.
007.1 - Cronograf sovietic serie 6768 mi s-a spus ca a fost recuperat de pe un bombardier sovietic TB-3 doborat.
007.2 - Fotografie dintr-o carte care confirma provenienta.
008 - Cronograf sovietic serie 21844 a echipat un Mig 19
009 - Cronograf sovietic serie 35815 a echipat un Mig 21
010 - Cronograf sovietic serie 14323 a echipat un Mig 15. Ceasul a fost montat de mine pe o macheta de motor IAR-7K. Casele constructoare de motoare pentru avioane construiau asemenea machete echipate cu ceasuri pentru protocol. Am primit macheta fara ceas, a avut montat un Longines.
- - - - - - - - - -
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
- - - - - - - - - -
important: utilizarea fotografiilor se poate face doar cu acceptul lui Dan Antoniu.
montana

Mesaj de montana »

Pentru cei intertesati de ceasurile de bord avion (URSS) pun doua pagini din Juri LEVENBERG - "Russian Wristwatches" unde sunt prezentate si 3 dintre ceasurile lui Dan A. (478, 480, 481).
Cum precizeaza notita in chenar ceasurile respective au fost fabricate pentru Fortele Aeriene Ruse in orasul din Siberia - Tschelabinsk unde se fabricau si ceasurile de buzunar Molnija. La originea designului si fabricatiei au fost ceasuri LeCoultre.
- - - - - - - - - -
Imagine
Imagine
sursa: Juri LEVENBERG - "Russian Wristwatches", 1995, pag.74-75
mihai33

Mesaj de mihai33 »

Superba colectie. Felicitari si la mai multe :)

Care este rezerva de mers la cronografele sovietice? 48h sau mai mult?
montana

Mesaj de montana »

Salut mihai33!
Daca intrebarea ta se refera la cronografele de mana specificatiile zic: 42/43 ore fara functia chrono si 37 ore chrono!
Pentru variantele de bord chrono de mai sus sunt specificate in descrieri 5 si 8 zile.
Alfie

Mesaj de Alfie »

Fantastic,uluitoare colectie.
Multumim mult
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Intradevar minunata colectie (si o spune unul care nu prea are tangente cu militarele :twisted: ) si in aceeasi masura impresionanta !

Felicitari Dan Antoniu si multumiri montana (ca l-ai adus pe om in mijlocul nebunilor 8) )
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
constantin14

Mesaj de constantin14 »

Bun venit si felicitari pentru superba colectie tematica "Ceasuri de bord de avion".
Din acest post am aflat mai multe despre ceasul meu Cronograf de aviatie model 481 (dupa LeCoultre - Wow!!!)
Probabil cunoasteti bine modelele de ceasuri utilizate pe diverse tipuri de avioane in Romania,asa ca am si eu o rugaminte de a arunca o privire la ceasul meu Zenith "Ceas de aeronava" postat la: http://ceasornicar.ro/forum/viewtopic.p ... sc&start=0
si daca aveti ceva informatii sa mi le comunicati si mie (recunosc ca nu am "sapat" prea mult dupa informatii si inca nu am reusit sa-l desfac!).
Va multumesc anticipat.
montana

Mesaj de montana »

Salutare Constantin14!
Am tot sapat eu dupa modelul de ceas de bord Zenith. Spre rusinea mea n-am aflat inca nimic si presupun o utilizare civila.
Avand in vedere marcajul cadranului ceasul este calificat pentru Ceasuri pentru Romania.
In masura in care reusesti ceva fotografii ale mecanismului mi-as permite sa fac o intrebare la Zenith. Cred ca e un ceas important si merita toata atentia!
N-am stiut ca ai un "481" - AchC-1/old version! E pe forum?
Cu multumiri!
constantin14

Mesaj de constantin14 »

Salut montana si multumesc pentru eforturi si raspuns. Am incercat si eu sa aflu ceva despre Zenith de aeronava dar nu am reusit, insa cautarile mele au fost cam subtirele, nu sunt prea perseverent.
Am sa ma duc la un ceasornicar sa imi desfaca ceasul sa fac fotografii, dar nu prea am timp si nu am la cine merge!
Saracu cronograf de bord 481 nu a apucat nici o sedinta foto!
Si cum nu stiam mai nimic despre el nici nu m-am prea grabit.
Dar acum, odata cu venirea domnului Dan Antoniu si postarea colectiei sale cu ceasuri de aeronava, nici nu mai prezinta prea mare intereres. Cel mult poate dupa seria ceasului poate sa aflam pe ce avion a fost si vreo mica istorie, Eu nu am o istorie, l-am luat din talcioc acum doi ani de la un domn care il folosea drept ceas de masa, fiind montata intro cutie de lemn tip artizanat.
Scrie răspuns