data productie: 2010
mecanism: ETA 2892-A2
durata functionare aproximativa: 44h
precizie: +5sec / 24h (adica 33sec / 7 zile)
carcasa: otel + Black PVD
cristal: safir tratat anti-reflex (ei spun tripluantireflex); cristal mineral spate
curea / bratara: cauciuc
greutatea (inclusiv curea/bratara): 130g
diametru: 43/47mm fara/cu coronita
inaltime: 14mm
rezistenta la apa: diver 500m fara supapa de He
Eu am o veche dragoste pentru marca Victorinox. Prin anul 2001 primul ceas elvetian cumparat de mine a fost pentru sotia mea si a fost un Victorinox Swiss Army Ladies Sportline 4.5677. Un mic diver de dama foarte frumos si deosebit de bine lucrat (carcasa, bratara, cadran). De atunci mi-am propus sa-mi cumpar si eu odata cu ceas de aceeasi marca.
Si iata ca a sosit momentul. Am asteptat Dive Master automatic.
Impresii:
- arata deosebit de bine (subiectiv) si este foarte bine lucrat calitativ (carcasa, coronita, bezel, curea);
- black PVD arata foarte interesant.
- forma deosebita a bezelului: se alterneaza zonele mate cu cele lucioase, zona 0-20 superluminova;
- bezelul se misca intr-un mod deosebit, click-urile sunt foarte distincte, senzatie de calitate deosebita a mecanismului, personal: net superior fata de Seiko OM si "doar" superior fata de Omega Seamaster Professional. Dupa ce ai rotit bezelul, cand ai terminat miscarea, bezelul se intoarte 1/2 click si se fixeaza singur. Da senzatia ca are un arc care il trage inapoi.
- cadran foarte fin decorat cu diverse zone in relief foarte fine. Dpdv calitativ cadranul si limbile mi se par la fel de bine facute ca la Omega;
- mecanism ETA 2892-A2, precis ,+5sec constant din prima zi, presupun ca un bun ceasornicar il poate regla mult mai bine, dar nu vreau sa-l desfac acum, data cu schimbare rapida un pic inainte de ora 0:00, frumos decorat.
- da senzatie de soliditate;
- cureaua de cauciuc bine realizata, dar probabil ca voi cauta si un zulu negru (cu red stripe) de 22;
- are hack si incarcare manuala (ETA 2892-A2)
- este dintre putinele divere la care poti vedea mecanismul pe spate;
- catarama marcata discret
- culoarea deosebita. Acest model se produce pe culorile: negru, portocaliu, albastru si rosu. Parerea mea este ca pe rosu arata bine si este ... altfel.
- forma traditionala de diver, limbile foarte frumoase ca forma, cateva mici individualitati de design il fac sa nu fie o banala copie de submariner sau seamaster;
- superluminova generos aplicata pe limbi si pe bezel. Usor citibil dupa 10 ore de intuneric. Mai putin intens decat la Seiko OM la inceput, dar mai constant in timp fata de Seiko.
- cristal safir drept, tratat antireflex, 1/2 mm sub bezel.
- ticaie foarte placut;
Calitati discutabile:
- curea cu catarama. Preferam un sistem de inchidere ca la SinnU1
- diver de 500m fara supapa de He
- superluminova in 2 trepte de luminozitate: puternic limbile si 0-20 pe bezel, jumatate intensitate indexi orari de pe cadran. personal preferam totul la aceeasi intensitate.

Concluzii:
- din punctul meu de vedere "o gramada de ceas pentru banii platiti".
- cand l-am tinut in mana prima data am fost surprins de calitatea finisajelor si cat de bine arata in realitate fata de poze.
Spuneti-mi impresiile voastre. Eu il iubesc deja (sper sa nu se supere OM-ul si Seamaster-ul