Timex - T2M5186K

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
forest-wolf

cum ne simtim cumparand un timex sau un fossil

Mesaj de forest-wolf »

S-au spus multe dar eu cred ca nu suntem mai nestiutori decat altii ce fac discutii despre ceasuri pe forumuri de masini.
Este important sa ne placa un ceas dar nu trebuie sa facem o cheltuiala cat de mica pe un ceas ce in 2-4 ani va deveni un gunoi.
Daca totusi facem aceste gesturi inseamna, in opinia mea ,ca nu ne putem numi pasionati de ceasuri.
Trebuie sa apreciem si sa cautam acele ceasuri de minima calitate si pe care ni le putem permite.
Pana si producatorii cunoscuti fac economie la mecanisme, daramite cei ca Timex sau Fossil......

CALITATEA TREBUIE AFIRMATA; CUNOSCUTA ?I APRECIATA

Pentru mine Un ceas adevarat este cel care este produs integral de catre o firma.

Azi, in timp ce eram la ceasornicar a venit o doamna cu 2 ceasuri un TISSOT (cronograf mecanism modest ETA cu 4 rubine ca cel de la Swatch - adica un ceas facut cu multa economie si pe care unii dau lejer peste 900 ron - ma refer la Tissot ) si un Ceas cum ar cumpara SORIN7[i,] un EMPORIO ARMANI, mare cat un PANERAI si cu un mecanism Miota minuscul- caricatura curata.

Poate ca asta este viitorul luminos al omenirii - sa cumpere chinezarii ieftine pe motiv ca sunt si ele frumoase !!! Bravos natiune - ar spune nenea Iancu.

Mai bine un rusesc ieftin dar integral decat o chinezarie ce costa mult si apoi rade de noi pentru ca am cumparat-o.

P.S.
Multumesc iEDI pentru apreciere dar un lucru foarte bun este sa invatam din greseli si sa ii ferim si pe altii sa cada in ele pe banii lor.[/i]
sorin7

Re: cum ne simtim cumparand un timex sau un fossil

Mesaj de sorin7 »

forest-wolf scrie:S
Azi, in timp ce eram la ceasornicar a venit o doamna cu 2 ceasuri un TISSOT (cronograf mecanism modest ETA cu 4 rubine ca cel de la Swatch - adica un ceas facut cu multa economie si pe care unii dau lejer peste 900 ron - ma refer la Tissot ) si un Ceas cum ar cumpara SORIN7[i,] un EMPORIO ARMANI, mare cat un PANERAI si cu un mecanism Miota minuscul- caricatura curata.

.[/i]
Nu cred ca am afirmat pe undeva ca as cumpara un Emporio Armani iar faptul ca, fara sa ma cunosti, consideri ca as fi atras de o "caricatura" ma jigneste la fel de mult ca si afirmatia ta ca cine cumpara Timex nu stie multe despre ceasuri sau ca nu are respect fata de sine.

Prin urmare te rog sa-ti pastrezi astfel de consideratii pentru cei care te cunosc si ti le permit.

Consider ca un pasionat de caesuri este acela care iubeste toate caesurile, doar ca pe unele le poarta mai mult, si nu le considera pe unele gunoi.

Aaa, sa nu uit: Timexul pe care-l am are exact 10 ani vechime si e precis ca in prima zi, deci, nu-i gunoi. :roll:
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Ok. Multumesc tuturor pentru pareri !

Sa continuam cu parerile si sa nu ne jignim - e ultimul lucru pe care il dorim.

Fiecare cumpara si iubeste ce ceasuri vrea si as dori sa nu ne mai comentam unul altuia gusturile. Sper ca toti sunt in asentimentul meu.

Sper ca dupa acest post al meu sa nu se continue vreo disputa. Sa continuam in spiritul topicului ... Multumesc mult !

Si ca sa mai detensionam atmosfera iata un banc : Moderatorul in pat cu iubita :
M. - Iubito vreau sa facem dragoste ...
Iub. - Draga, ma doare capul
M., dupa ce ii da o palma - Warning pentru OFF-TOPIC !
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
catalinnc

Mesaj de catalinnc »

ok, hai sa facem un mic test, am 500 ron care ar fi cea mai buna alegere ?.. nu ma intereseaza, model, design, ci marca !

Sa nu aberam totusi si sa nu devenim snobi, cum imi spunea cineva, degeaba aia ceas de 3 mii de euro cand mergi cu tramvaiau :)
mihai33

Mesaj de mihai33 »

Slow down everybody, flame-uri despre Timex nu ne trebuie :)
Sa ne ambalam pe seama ceasurilor serioase :D

Pe de alta parte, ceasul Timex pe care il am eu, un cronograf cu alarma, are un mecanism pe care nu l-am mai vazut la alte firme, facut de Timex (spun asta datorita asezarii specifice a butoanelor), astfel incat cred ca se califica in categoria "ceasuri adevarate" ;)
Este o unealta foarte buna, care m-a ajutat sa nu transform in gunoaie ceasurile care intr-adevar conteaza pentru mine. Il port de fiecare data cand nu vreau sa "expun" un alt ceas si nici nu arata chiar rau :)

In plus, imi place sa cred ca, desi am dat bani pe el, sunt totusi pasionat de ceasuri.
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

catalinnc scrie:ok, hai sa facem un mic test, am 500 ron care ar fi cea mai buna alegere ?.. nu ma intereseaza, model, design, ci marca !
Seiko 5 Sport automatic.
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
mihai33

Mesaj de mihai33 »

Am vazut si cateva modele interesante de Orient, cu mecanism automatic, care se incadreaza in pretul specificat. Sunt de aproximativ aceeasi calitate ca si Seiko, doar ca notorietatea firmei este mai mica.

E doar o chestie de gust pana la urma :)
Zar

Mesaj de Zar »

iEdi scrie:
catalinnc scrie:ok, hai sa facem un mic test, am 500 ron care ar fi cea mai buna alegere ?.. nu ma intereseaza, model, design, ci marca !
Seiko 5 Sport automatic.
Sau Orient - automat. :)
AR1070-56E
bograd

Mesaj de bograd »

Vostok-Europe N1 Rocket :)
Ventura

Mesaj de Ventura »

sorin7 scrie:Si eu am Timex si nu ma simt deloc "altfel" pentru asta. Si voi mai cumpara, daca gasesc ceva ce-mi place.
Eu am adunat de-a lungul timpului doua Timex si 3 Fossil. Ceasuri care mie-mi plac foarte mult.
Si nu ma intereseaza ca probabil nu vor ajunge sa le mosteneasca nepotii mei. Le-am cumparat pentru placerea mea.
Scrie răspuns