Polish la bijutier ?

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
stef29

Re: Polish la bijutier ?

Mesaj de stef29 »

Eu lustruiesc de cel putin 3 ani de zile carcase de otel-inox cu rezultate foarte bune cu acea pasta xerapol+dremel cu turatie reglabila. Am un citizen titanium insa si nu reusesc sa-l lustruiesc cu pasta asta. Probabil trebuiesc materiale dedicate pentru titanium.
FlorinTR

Mesaj de FlorinTR »

Salut,
Am si eu de polisat un ceas cu tot cu bratara si alte doua ceasuri (doar carcasele) si am vazut ca vorbeati de Xerapol.
Am gasit pe site la Dedeman dar scrie ca este doar pentru plexigas si suprafete acrilice.
Merge si pe inox? Imi ajunge pentru ce am eu de facut? Daca nu e bun asta va rog sa imi spuneti ce sa iau si de unde.
http://www.dedeman.ro/bucuresti1/auto/a ... iglas.html
dumcatalin

Mesaj de dumcatalin »

eu am folosit pana acum (cu rezultate destul de bune) tipul asta de pasta: http://www.bestautovest.ro/pasta-lustruit-prevent.html
gasesti prin targul auto vitan, e mai scumpa decat pe site-ul ala dar nu cu mult, parca e 26ron in vitan.

poti incerca si http://www.capecodpolish.com/ daca vrei mirror finish.

atentie:
daca faci polish cu dremelul cam trebuie sa scoti mecanismul din ceas.
ceasul trebuie spalat(preferabil chiar si la ultrasunete) dupa polish pt ca ramane f mult reziduu prin diverse locuri.
Petre Tutea: Am dorit întotdeauna să fac o teză de doctorat cu tema "Aflarea în treabă ca metodă de lucru la Români”.
FlorinTR

Mesaj de FlorinTR »

Multumesc pt sfat. Polishul il voi face manual, nu detin unelte speciale (doar bormasina, flex, polizor, dar nu are rost). Am cumparat tot ce imi trebuie din Dedeman. Colile sunt de 1000, 1200, 2000. Cobaiul este un Casio Oceanus care pana luni-marti este la ceasornicar pentru schimbarea cristalului. Orice alt sfat e binevenit.
Imagine
Imagine
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Nu poti face polish manual cu rezultate bune,ai sa freci degeaba de iti sar degetele, cauta macar un dremel mai ieftin tot pe la Dedeman.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
FlorinTR

Mesaj de FlorinTR »

Nu vreau sa arunc bani aiurea, nu am ce face cu dremelul. O sa ma straduiesc sa iasa cat mai bine. Daca nu iese bine voi prinde o bucata de smirghel pe bormasina/polizor si incerc si asa.
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Eu te sfatuiesc sa vizionezi niste filmulete pe youtube despre cum se poliseaza, sa-ti faci o imagine, nu este asa simplu.
FlorinTR

Mesaj de FlorinTR »

De dimineata l-am luat de la ceasornicarie si pe la orele 16 mi-am facut curaj si am purces la treaba. M-am inarmat cu o cafea si cu nitica rabdare. L-am frecat pe toate partile, in toate pozitiile, si cu apa si cu cafea. Dupa ce l-am terminat de frecat l-am spalat cu Axion, l-am sters de apa si apoi am inceput sa il frec cu o carpa si cu Prevent timp de 10-15 minute. Pozele le-am facut in soare sa se vada mai bine zgarieturile, la umbra nu e chiar asa rau. Gata cu vorba, uitati ce a iesit ( se putea si mai bine):
INAINTE:
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

DUPA:
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine ImagineImagine

Sunt constient ca se putea mai bine dar oricum sunt foarte multumit de cum a iesit.
Astept si parerile dumneavoastra, stima!
ZeelandsRoem

Mesaj de ZeelandsRoem »

De ce l-ați frecat cu apă și cu cafea?
"Breguet makes a watch which for twenty years never goes wrong, while the pitiful machine by which we live runs amiss and produces pain at least once a week."
Stendhal
FlorinTR

Mesaj de FlorinTR »

De la frecat s-a miscat masa si s-a varsat putina cafea, si incepusem sa ma plictisesc si inmuiam smirghelul si in apa, si in cafea.. :D
Am inteles din alte posturi de mai sus ca prinde mai bine daca este frecat cu ceva lichid (apa).

Am uitat sa mentionez ca ceasul l-am cumparat din targ cu 20 de lei la care se mai adauga 30 de la schimbarea geamului.
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Asta nu este polishare, sa nu iti fie cu suparare, acest procedeu se face mecanic, intr-un singur sens in lungul bratarii sa aibe o uniformitate, nu ai reusit decat o putina cosmetizare, nu e rau, dar e departe de ceea ce ar trebui sa iasa.
FlorinTR

Mesaj de FlorinTR »

Am inteles de la inceput ce ati vrut sa spuneti domnule Calin. Si da, cuvantul potrivit este cosmetizare. Oricum nu merita sa fac o polisare intr-un atelier specializat pentru ca ceasul prezentat nu merita investitia. O polisare ar costa (cred eu) de 2-3 ori valoarea ceasului. Si in plus, singurul ceasornicar de la mine din oras nu se ocupa de polisari.
MihaiCiocinta

Mesaj de MihaiCiocinta »

Buna ziua!
As dori si eu o lamurire in cazul polisarii unui Raketa care nu este din inox. Se poate aplica procedeul normal (pasta polish + smirglu 1000/1500/2000) sau risc sa stric stratul de la suprafata carcasei? Multumesc
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

MihaiCiocinta scrie:... risc sa stric stratul de la suprafata carcasei?
Ati ghicit.
MihaiCiocinta

Mesaj de MihaiCiocinta »

Alexvintage scrie:
MihaiCiocinta scrie:... risc sa stric stratul de la suprafata carcasei?
Ati ghicit.
Multumesc. In acest caz, am vreo alternativa de a-l cosmetiza macar putin?
Scrie răspuns