Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
bogdan1

Re: Reparatii

Mesaj de bogdan1 »

Marius tic-tac scrie:The Picker, daca ai drum prin Pitesti, te rog sa i-ai cu tine toate ceasurile de care te poti dispensa, caci iti garantez ca le rup pe toate. :)
Salve
...daca stii pe cineva care este dispus sa se dispenseze de motorul unui tractor, vin la Pitesti si il calez in 15 minute. :D

"Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine".
Marius tic-tac

Mesaj de Marius tic-tac »

...daca stii pe cineva care este dispus sa se dispenseze de motorul unui tractor, vin la Pitesti si il calez in 15 minute. :D[/quote]

Asta as vrea si eu sa fac, cu tractorul altuia desigur.
Marius tic-tac

ThePicker nici eu nu rup arcuri din curiozitate :o , dar am devenit prevazator, de cand cu Slava de masa, prin extrapolare, consider ca este la indemana ruperea si la cele de mana (mai ales la cei tari in "deste"), fiind mai mici/fragile. Totusi cele de masa au cheita mare, lucru care permite aplicarea unui efort superior. Asa ca atentia la operatiunea le armare/intoarcere nu strica, aducand doar beneficii ceasului.
bogdan1

Mesaj de bogdan1 »

ThePicker nici eu nu rup arcuri din curiozitate :o
Mai taie din steroizi ca ne panichezi. :) :lol:

"Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine".
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Despre ruperea arcului am mai scris. Dar am sa mai scriu cateva cuvinte in adaugire la ce a scris ThePicker, care a avut dreptate. Rar se rupe arcul din cauza fortarii la armare. Se rupe datorita invechirii, aparitiei microfisurilor la nivel de material, la schimbari bruste de temperatura. La armare nu prea se rupe, deoarece arcul este prevazut-ma refer la cele moderne-cu un sitem elastic la capat. Acel sistem mai cedeaza, dar nu este regula, este exceptie.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Claudiu
Forum Owner

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de Claudiu »

Normal ca stie sa scurteze o curea. La Bega la parter stiu eu ca este o ceasornicarie.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Marius tic-tac

Ceea ce spun eu este ca pt. orice ceas este bine sa nu fie strans la maxim/fortat, pt. ca in obiceiul asta isi are originea ruperea arcului, cu cat se strange mai tare, in mod constant, cu atat este sporita probabilitatea de a ceda in viitor materialul/aparitia microfisurilor. Iar daca eu sunt...Buffalo, pot rupe si instant un arc, la fel si altcineva.
Marius tic-tac

NIO orice ceasornicar iti poate scurta o bratara, cu mare usurinta, chiar daca este orb,are febra si ii este somn. Sau daca ai un prieten mai indemanatic.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Arcul este facut sa fie tras. Ca sa mearga ceasul.......
Imagine
Ceasornicar,FBHI
undan

Mesaj de undan »

Buna ziua,

Vin si eu cu o nedumerire. Am un ceas automatic Swatch Irony, cca. 8ani de zile, timp in care a fost purtat aproape zilnic, cu mici pauze. Nu a fost niciodata dus in service pana de curand, cand am observat mici probleme. Port ceasul pe timp de zi, iar noaptea il dau jos evident, spre dimineata am observat ca ceasul s-a oprit in timpul noptii, ceea ce clar nu era normal. Apoi coronita se misca destul de greu, mi-am zis clar trebuie curatat.

Ei bine l-am dus la un ceasornicar aici in Cluj, care s-a uitat la el si a zis ca trebuie curatat ca este mizerie prin el si apoi uns. Uitandu-se mai atent a spus ca are doua rotite uzate care trebuiesc schimbate. Am zis ok, si am lasat ceasul la el.

Astazi am fost dupa ceas, mi-a spus ca l-a curatat, i-a schimbat acele rotite apoi pe capacul din spate a lipit un silicon special pentru ca a vazut urme de apa in interiorul ceasului cand l-a desfacut. Nu stiu ce sa spun, intrucat ceasul ala n-a fost niciodata introdus in apa, si sincer ma indoiesc ca acei stropi de la ploaie sa intre intr-un ceas care ar trebui sa reziste si daca faci dus cu el...in fine.

Vreau sa va spun ca dupa ce am iesit din ceasornicarie, indreptandu-ma spre casa l-am scos din buzunar sa mai dau o geana....spre stupoarea mea, acel silicon special s-a desprins bucatica cu bucatica din jurul capacului transparent....iar ce m-a socat cel mai tare a fost faptul ca acel capac parea "polizat" pe margini, oarecum decupat cu margini neregulate si muchii ascutite, taioase la atingere ! Repet, la ceasul asta nu s-a umblat niciodata pana acum, capacul din spate era perfect neted si nu atat de inaltat cum este acum.

Daca nu va ajuta descrierea am sa postez cateva poze, sper sa se inteleaga din ele:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Intrebarea mea este:
E normal sa arate capacul ala asa dupa o lucrare de mentenanta ?

Costul lucrarii 50 lei + 16lei rotitele respective. Nu-mi dau seama daca este un pret corect sau nu.

Va rog frumos tineti cont de faptul ca nu am cunostiinte in acest domeniu de aceea apelez la cunostiintele dvs. pentru a ma lamuri.

Va multumesc anticipat.
Marius tic-tac

Cred ca ai nimerit la un cizmar, in loc de ceasornicar. Nu avea ce sa caute cu silicon pe exteriorul capacului, la nici un ceas, mai ales aici, asta fiind un ceas neumblat. Cat despre capac, fie l-a polizat pt. aderenta... manca-t-as :twisted: (ai fost de fapt la cizmar, precum spuneam)sau ti l-a schimbat :(
undan

Mesaj de undan »

De asta ma temeam si eu :) nu tre sa fii ceasornicar frate sa-ti dai seama ca nu asa se face o lucrare profi...adica duc ceasul cu capacul perfect, neumblat fin la muchii si mi-l returneaza efectiv distrus pe margini.

Are site baiatul, i s-a facut publicitate pe un canal TV, ca e tanar si face asta din pasiune. Asa l-am gasit, pe net si am zis ca merg la sigur, ca e pasionat omul. VAAAAAAAAAAAAAAI.

Mai astept cateva pareri, pana mai dupa-amiaza, sa fiu sigur daca fac scandal sau nu :)

Multumesc.
undan

Mesaj de undan »

M-am intors de la ceasornicar, n-am mai avut rabdare. Problema este in felul urmator:

I-am aratat din nou ceasul, s-a uitat la el si a zis: "Dar ce s-a intamplat aici, asta nu e capacul lui"

Mi-a venit sa rad, in acelasi timp fierbeam de nervi (dar...mi-am pastrat calmul). I-am reamintit ca acest ceas nu a fost desfacut niciodata pana sa-l aduc la el, capacul era in stare perfecta (cu mici zgarieturi fine de purtare).

Apoi imi spune: "Se poate sa se fi crapat capacul cand l-am desfacut".

I-am reamintit ca l-a desfacut chiar el in fata mea cand am dus prima data ceasul si s-a desfacut normal, fara probleme.

A zis: "Pai atunci cand l-am montat la loc dupa ce am schimbat rotitele si l-am curatat"

Am zis ok,cum facem in cazul asta ?

A zis ca o sa-mi dea comanda de un capac nou pe sapt viitoare.

Legat de siliconul pe care il pune el pe fiecare ceas, sa va mai zic ? :) N-are rost...

Deci ... stupoare, cand vad cazuri deastea imi vine sa plang. Este atat mai trist,cu cat ti se intampla chiar tie. Eu sunt un tip care tine extrem de mult la lucrurile sale, mai ales ca nimic nu a fost luat cu usurinta. Mai mult, tot ce detin, masina, ceasuri, etc...trebuie sa functioneze perfect, orice imperfectiune legata de mecanism, motor s.a.m.d trebuie sa functioneze bine, daca nu perfect.

Ma calmez, de fiecare data cu aceeasi expresie: "Traiesc in Romania!".
otsdr

Mesaj de otsdr »

Păi dacă ai dat jos siliconul special nu și-a dat seama că e opera lui, a fost nevoit să spună adevărul :) .
E posibil să facă outsourcing la reparații? Dacă l-a "reparat" altcineva și i-a vândut lui gogoașa cu siliconul, a fost nevoit să o dea mai departe.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Capacul la Swatch este cu un inel metalic pe interor, fapt care-l face sa iasa si sa intre destul de greu. Capacul pe care-l aveti pe ceas, asa cum ati spus, nu este capacul original, este de fapt un plexic, rolul acelui silicon "special" este de fapt sa tina plexicul la locul lui.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Scrie răspuns