Ceasuri rusesti vintage

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
Bogdan11

Re: Ceasuri rusesti vintage

Mesaj de Bogdan11 »

Deci:
1. Am prea putine.
2. Am nevoie de un aparat digital si cursuri de fotografiat.
3. + un Orex si un Prim.
Imagine
Urmatorii ! :D
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
mihaib

Mesaj de mihaib »

Frumoasă colecție! Vă doresc să se „crească” repede. Îmi place Pobeda cu cadran albastru, e modelul pe care îl caut de ceva vreme.
zvonacfirst

Mesaj de zvonacfirst »

Ce inseamna lenea, dar dupa o zi de munca si o ora si un sfert in traficul din Bucurestiul lu' suspendatu', n-am chef sa scot Nikonul din ghiozdan si "trag" cu telefonul.
Cele 7 rusoaice, al 8-lea - Zaria, de dama, mic, placat Au - este evadat si de negasit deocamdata.
Ultimele venite: Poljotul din primul rand, Slava din randul de jos, si vedeta colectiei Slava din dreapta.

Imagine

In afara de Vesna, toate functionale. Chiar si Slava cel mai "obosit" pot zice ca e functional dar necesita ax remontor schimbat si de adaugat ghidaj ax remontor, coronita si buton de schimbare data. Daca este cineva dispus sa ma ajute cu cele 4 repere, fac cinste. Reperele contracost, bineinteles. Nu vreau sa-l duc la mester, as mesteri eu la el, sa-mi fac mana.
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

Frumoasa colectie! Succes cu proiectele. Sa postati in continuare. :D
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Frumoase fiecare in felul lui insa eu remarc Volna. Sper insa ca pasiunea dumneavoastra pentru ceasurile rusesti nu va trece ca valul (волна) si ne veti surprinde in continuare cu noi achizitii sau informatii interesante.
Felicitari.
zvonacfirst

Mesaj de zvonacfirst »

Multumesc.
Nu as zice ca am chiar o pasiune pentru ceasuri rusesti, mai am in "colectie" si altele foarte nerusesti: Doxa, Seiko 5, Certina 2824-2, si - de ce nu? - Pulsar (ceasul oficial al Salt Lake City Olimpics - 2002 - iata ca nu numai rusii fac astfel de ceasuri tematice), Timex si Police cu cuart.
Asa cum am scris mai sus, unele sunt din familie si au o mare valoare sentimentala, altele cumparate sau primite.
Sambata am fost in targ prima data dupa multi ani, si am avut lipici la rusoaice, m-am intors acasa cu Poljotul (superb, curat, dar fara capacul spate - a trebuit sa improvizez ceva) si cele doua Slava. Cel placat cu aur cred ca a fost purtat de un pescar, era noroit si jegos dar dupa cosmetizare - am muncit toata ziua de duminica la el - am descoperit un cadran impecabil, un geam foarte fin zgariat care a iesit bine la polish, o carcasa bine conservata si un mecanism functional (initial axul remontor gripat, blocat cu mizerie, nu permitea armarea). Am avut o surpriza si o bucurie imense cand am socotit cat am dat si ce am obtinut. Sa nu credeti ca am inselat vanzatorul, el nu stia ce vinde iar eu nu stiam ce cumpar.

Data viitoare cand am sa ma duc in targ, cred ca mai bine ii spun sotiei ca ma duc la femei.
zvonacfirst

Mesaj de zvonacfirst »

Acesta este Poletul cumparat sambata din targ. Nu avea capac spate.
Am adaptat un capac pana voi reusi sa gasesc unul care sa se potriveasca.
Chiar si fara capac era foarte curat, asa ca nu am avut decat sa polishez un pic acrilul si carcasa. Coronita am schimbat-o la un mester, era foarte uzata.
Acum poate fi purtat. E tare frumusel la mana sotiei. :wink:
Din ce an o fi?

Edit: l-am gasit la pag. 14 in catalogul Poljot din 1992:
http://www35.zippyshare.com/v/QCtduYcg/file.html

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Ultima oară modificat 24 Noi 2015, 00:50 de către zvonacfirst, modificat 1 dată în total.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Poljot tipic anilor '80.
zvonacfirst

Mesaj de zvonacfirst »

Asa cum am editat postarea de mai sus, l-am gasit in catalogul Poljot din 1992.
De fapt in catalog nu este specificat acest an ci doar in denumirea fisierului downloadat.
Cred ca va trebui sa mai fac un drum prin targ sa-i caut un capac.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

M ai precis in cazul acestui ceas as vorbi de o perioada de productie intre anul 1985 - 1991. Nu cred sa fie produs dupa 1991. Dar e posibil si 1992.
zvonacfirst

Mesaj de zvonacfirst »

Nu m-am lamurit intr-o privinta:
In colectia mea, postata pe pagina anterioara a acestui topic, am doua Slava calibru 2428.
Pe ceasuri scrie 26 rubine, dar pe Ranfft scrie ca ar avea 21.
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... Slava_2428
Am mai gasit o informatie pe situl Slava si tot 21 stones scrie. Am facut print screen:

Imagine

Care este adevarul?

Ceasul din dreapta, cel despre care am scris ca ar fi vedeta colectiei mele de rusoaice, l-am gasit in SLAVA watch catalogue by 1983 Мужские наручные часы

Imagine

Pe capacul ceasului meu este trecuta o serie: 112878
Pe poza de mai sus scrie: 633727
Ce inseamna aceste serii?

In catalogul Slava din '93 acest model nu mai exista, de unde trag concluzia ca s-a fabricat in anii '80.

Scuze pentru sacaiala, dar daca ma prinde flama nu ma linistesc pana nu aflu ce ma roade. :)
Multumesc.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Ciudat e ca dupa cate stiu eu toate informatiile gasite de dumneavoastra pot fi adevarate :D .
Ce am reusit sa pricep eu:
Initial mecanismul de baza Slava 2409 si 2414 a avut 21 de rubine iar varianta 2428 (cu data si zi) 26 de rubine.
In timp numarul de rubine la varianta 2428 s-a redus initial la 25 si ulterior la 21 concomitent si cu scaderea calitatii mecanismelor.
La aceste ceasuri eu unul nu as incerca sa determin vechimea dupa seria inscriptionata. E un demers care necesita un efort enorm de documentare iar rezultatul e incert.
Cam asta ar fi pe scurt.
zvonacfirst

Mesaj de zvonacfirst »

Si este posibil ca Ranfft sa nu furnizeze informatii complete? Bine, daca stau sa ma gandesc ca discutam despre ceasuri rusesti, probabil ca este posibil. :(
basty

Mesaj de basty »

Și pe ranfft pot fi date eronate sau să le spunem neactualizate deoarece și ei operează în catalog cu ce primesc sau mai preiau cu copy paste. De fapt, inițial în primii ani de fabricație a lui 2428, s-au introdus tot 21 de rubine ca și la 2414 ( doar sunt fabricate pe aceeași arhitectură). Ulterior la 2428 s-au mai introdus 5 chiar 6 rubine la sectorul cu dată (de aceea pe unele cadrane au inscripționat corect 26 sau 27 rubine). Așa se explică faptul că siturile de specialitate nu au mai operat modificările cuvenite și au rămas cu datele inițiale în toate cataloagele de bază.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Multumesc colegului basty pentru contributia reala adusa forumului nostru.
Dupa cum vedeti necunoscutele aici sunt departe de a fi elucidate.
Scrie răspuns