Orient Mako Blue Review :)

Ceasuri care se preteaza activitatilor dure, unde o rezistenta sporita este necesara.
Scrie răspuns
chivualex

Re: Orient Mako Blue Review :)

Mesaj de chivualex »

La ceasurile de tip diver se pune bezel unidirectional.

Motiv,la cel unidirectional daca se misca accidental in timpul scufundarii,asta duce la iesirea la suprafata mai repede decat era programat(terminarea oxigenului).

Daca era bidirectional se putea roti accidental in sens orar si astfel scufundatorul era pacalit,crezand ca mai are timp pana ramane fara oxigen.

Exemplu:
Ai oxigen pentru 20 de minute.
-Daca rotesti bezel-ul unidirectional accidental cu 3 minute,vei iesi la suprafata cu 3 minute mai devreme.
-Daca il rotesti pe cel bidirectional in sens orar cu 3 minute o sa iesi cu 3 minute mai tarziu si asa ramai fara oxigen la adancime.

Imi cer scuze daca explicatia este cam aiurea.
cristiur

Mesaj de cristiur »

Am si eu un Black Mako , i-am pus curea de cauciuc si a ajuns ceasul care il port cel mai des. Imi place ca este versatil.

Cureaua de cauciuc i-am pus-o deoarece este foarte greu cu cea metalica.

Precizia este undeva la +7..+8s /24h destul de constant.
--
cristi
Cypher

Mesaj de Cypher »

Sa il stapanesti sanatos.

Era culmea ca Fossilul sa nu fie precis ,ca doar e quartz.
cristiur

Mesaj de cristiur »

Nu pot sa pun poza acum dar o sa revin intr-un post ulterior.

Ca idee cureaua este penultima din poza de mai jos.
Are la hivas.ro si costa 50RON.

Imagine
--
cristi
Loox

Mesaj de Loox »

Cypher scrie:Sa il stapanesti sanatos.

Era culmea ca Fossilul sa nu fie precis ,ca doar e quartz.
Fosila are -1 secunda in ultimele 4 zile, nu-i chiar precis. :P

Mako are -5s in ultimele 2 zile (cred ca-i de bine). Celalalt Orient nu l-am masurat.

Si niste pozne:
http://img254.imageshack.us/i/88349724.jpg
http://img267.imageshack.us/i/96905638.jpg
http://img265.imageshack.us/i/72375219.jpg
Cypher

Mesaj de Cypher »

Ai spus ca e precis si am crezut ca e chiar precis. Nu ai ce sa ceri,Fossil quartz :)
Loox

Mesaj de Loox »

Here i come. Dupa niste esecuri in a cumpara de-afara (n-am card cu cont in euro inca, neither paypal), am dat o tura pe la B&B si m-am procopsit cu un cauciuc albastru. E comod si arata decent cel putin. Sper sa-mi iau si una textila, nato, sa mearga si cu o camasa, ca asa e prea sport.

Imagine
Imagine
Imagine
bogdan007

Mesaj de bogdan007 »

Incredibil!!!dupa 2 luni de purtare mako are o abatere de +2sec/zi.eu credeam ca va avea o abatere de 5-10sec/zi.spre sa o tina tot asa
Imagine
sicone

Mesaj de sicone »

nu esti singurul care se mira de precizia mako-ului,este un exemplu clar,dupa parerea mea ,ca nu trebuie sa iti iei neaparat un ceas swiss made ca sa fie precis,si in plus de asta ramii cu o gramada de banii
Alfie

Mesaj de Alfie »

sicone scrie:nu esti singurul care se mira de precizia mako-ului,este un exemplu clar,dupa parerea mea ,ca nu trebuie sa iti iei neaparat un ceas swiss made ca sa fie precis,si in plus de asta ramii cu o gramada de banii
Da da da
Strugurii elvetieni sunt acrisori.
Daca esti pasionat tot la elvetiene ajungi.
Au fost si sunt atatia pe forum care omorau pentru Wostok ,apoi au trecut la Orient au ajuns la Seiko (dar nu LM,GS,KS etc. nuuuuu mult mai jos) si acum viseaza Swiss :twisted: :lol: ori cei fericiti au Swiss.
Si Swiss daca nu este vintage este aproape sigur Eta iar daca eta e depasit atunci mare bai urmeaza Zenith,GP,Omega etc. etc. etc.
Posturile gen :ce am eu e cel mai bun din lume sunt scarboase.
Mako meu merge in limite COSC deci este cel mai bun din lume (doar pt ca este al meu)
Dream ,dreeeeaaaaaaaammmmm
Nu haina e frumoasa eu sunt frumos cu ea :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sicone

Mesaj de sicone »

cind o sa gasesc un ceas elvetian la pret de mako atunci trec si eu pe acolo pina atunci mai stau in zona asta,ce nu inteleg eu e ca nu cred ca te-am jignit pe tine cu ceva ,vrei sa sugerezi ca nu imi permit un ceas elvetian si tu poti sau nu am inteles eu bine ce vrei sa zici,si daca nu suportii comentariile treci peste .inca ma mira oamenii care au impresia ca doar elvetienii fac ceasuri si doar mercedesul este masina
Alfie

Mesaj de Alfie »

sicone scrie:cind o sa gasesc un ceas elvetian la pret de mako atunci trec si eu pe acolo pina atunci mai stau in zona asta,ce nu inteleg eu e ca nu cred ca te-am jignit pe tine cu ceva ,vrei sa sugerezi ca nu imi permit un ceas elvetian si tu poti sau nu am inteles eu bine ce vrei sa zici,si daca nu suportii comentariile treci peste .inca ma mira oamenii care au impresia ca doar elvetienii fac ceasuri si doar mercedesul este masina
Nu doar elvetienii fac ceasuri clar.
Nu vad de ce nu suportiiiiiiiii tu ce am scris eu .
Cand o sa gasesc Mako care are calitatile unui elvetian modest la acelasi pret la care este Mako fara prea multe calitati
de astazi am sa cumpar si eu unul :wink:
Pana atunci incerc sa cumpar Seiko(doar uneori si cam tot timpul vintage Citizen) ,germane, elvetiene care spun ceva....
Si da,sugerez ca nu iti permiti un ceas elvetian,daca ti-ai permite am avea o alta discutie acum .
Daca gandesti atat de simplu si gandesti chiar simplist (sa nu spun mai mult si mai urat) de ce nu te multumesti cu mobilul si esti prezent pe acest forum(unde se scrie despre ceasuri) .Telefon mobil cred ca ai si are tot ce are si Mako(-rezistenta la apa)
Recunosc ,probabil esti practic/chibzuit (respect) dar trebuie sa repet ,de ce te lauzi cu Mako?
Lauzi Mako ori inteleapta ta decizie de a achizitiona un ceas mai ieftin (cu mult) decat unul elvetian si ataci subtil(crezi tu)
pe cei care isi permit dar sunt dobitoci si cumpara elvetiene irosind banii?
Hmmm,grea intrebare domnule .
Lauda de sine....pute
Acum intelegi :?: :?:
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Eu am o Pobeda pe care o apreciez f,mult.
Asta nu inseamna ca nu apreciez si Breitlingul meu,sau Longines-ul 990 sau...multe altele.
Daca lui sicone Orientul ii spune ceva nu vad care e problema.
Probabil cind va da de "gustul"unora mai rafinate isi va aduce aminte de primele lui ceasuri,asa cum si altii care au plecat de la Wostok si Pobeda au acum Omega, Roamer sau altele.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Alfie

Mesaj de Alfie »

sicone scrie:nu esti singurul care se mira de precizia mako-ului,este un exemplu clar,dupa parerea mea ,ca nu trebuie sa iti iei neaparat un ceas swiss made ca sa fie precis,si in plus de asta ramii cu o gramada de banii
Draga Claudiu,problema este postul sau "nesimtit'' in care ma face in mod indirect dobitoc pt.ca arunc banii pe "elvetiene"...
Poate sunt jignit si eu bogatanul nu trebuie sa fie jignit doar el sarantocul (asta ca sa fac o legatura cu modul sau de exprimare)
Daca procedezi ca el si nu esti "fraier" ca mine (si multi alti "fraieri") si arunci banii pe swiss made "in plus de asta ramiiiii cu o gramada de baniiiiii"
Deci?Cine a inceput? :evil: :lol:
Nu omul care a ramas cu o gramada de baniiiii
.
Eu am in colectie ceasuri pentru toate buzunarele(de fapt doar pentru buzunarele mele deoarece nu sunt de vanzare)
Am: Elgin,Lord Elgin,Hamilton,Roamer,Cortebert,Mido,Juvenia,Tissot,Omega,Ebel,IWC,Record,Helvetia,Seiko,Citizen,Orient,
Revue,Longines,Concord,Zenith,Movado,Glashutte Original,Bucherer,Haste,Gruen,Lator,Enicar,Lanco,Bulova,Buren,Universal,Ernest Borel,Cyma,Eterna etc.(nu cred ca mai sunt multe.

Din cate se vede mai sus( insirurirea nu este intamplatoare) nu sunt hororasist,nu fac discrminare cand aleg ceasurile mele .
Ma intreb in aceste conditii ,este foarte greu sa mentin echilibrul...
Cum trebuie sa ma exprim pe acest forum :
a) asa cum se exprima colegul si "prietenul" Sicone si sa adopt o atitudine "proleta...-exclusivista"
b) asa cum se exprma colegul Bogdan F si sa adopt o atitudine "aristocra...-exclusivista"

Sunt foarte nedumerit.
Simt ca nu merge nici una nici alta.
Astept raspunsul vostru si deschid si un "chestionar" Print versus Cersetor (vezi Mark Twain)
Scrie răspuns