Tissot T one ?

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Andreiwlf

Tissot T one ?

Mesaj de Andreiwlf »

Am cumparat acu 2 zile un ceas Tissot T one Automatic..l'am fixat dupa ceasul de la calculator si observ ca in mai putin de 30 de ore a luat'o inainte cu cel putin 10 secunde. Fake nu e ca l'am cumparat de la reprezentanta cu garantie si tot tacamul...insa nu pot sa inteleg cum un ceas cotat atat de bine merge atat de eronat..sa nu mai zic ca am asteptat aproape 2 luni sa il aduca...ca nu il aveau in stoc cu piele. Care ar fi explicatia ?
Loox

Re: Tissot T one ?

Mesaj de Loox »

E normal pt ca ceasul e nou (asa cica). Intr-o luna/doua de purtare o sa ai precizie mult mai buna.
Andreiwlf

Mesaj de Andreiwlf »

multumesc de raspuns. sa inteleg ca indicat e sa mai astept...si in cazul in care nu'si revine...in cat timp ar treb sa renunt la asteptare si sa il dau in garantie?..si inca ceva..."precizie mult mai buna"....sau "precizie":) ca ma gandesc totusi ca mai mult de o secunda nu ar trebui sa devieze nu ?
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Ceasul a fost livrat cu un certificat de garantie.
De ce nu il cititi ?
Veti vedea ca ceasul se incadreaza in parametrii specificati de producator.
A, inca ceva...o secunda doua in plus sau in minus este imposibil !!!Retineti IMPOSIBIL , este ceas automatic. Nici macar quartz-ul decit rar are asa precizii...dar cititi garantia si veti vedea ce tolerante dau fabricantii !!!
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
nmbcatega

Mesaj de nmbcatega »

In primul rand va felicit pentru ceas, mai ales ca a-ti spus ca este nou si original luat de la un distribuitor autorizat!
Precizie de 1s/zi la un ceas mecanic este foarte greu de atins, sau acele ceasuri capabile sunt foarte scumpe, si oricum aceasta precizie este limitate in timp si conditionata de anumiti factori de de utilizare!
Cel putin tissot, in functie de tipul de mecanism , in cazul de fata cred ca este un Eta 2834-2 producatorul da -15/+20 sec/24H abatere, deci se poate spune ca mecanismul merge cat se poate de bine, asa ca nu aveti motive de ingrijorare, sfatul meu este sa mai asteptati, si poate dupa trecerea garantiei il puteti regla mai bine, daca nu... va puteti orienta oricand catre un ceas cu mecanism quart daca "precizia este o obsesie personala", si sa stiti ca nu este o remarca rautacioasa, chiar si unii dintre noi suntem contaminati cu asa ceva :wink: !
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
Andreiwlf

Mesaj de Andreiwlf »

Multumesc de ajutor. Cred, ca precizia poate fi deosebit de importanta pt unii dar nu este cazul meu...eu l'am urmarit doar pentru ca ma plictiseam :)..am sa fiu mai atent la certificatul de garantie.
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

D-le. Gheorghin, nu chiar imposibil, inainte de a avea ceasul, cred ca il scuipam intre ochi(scuzati expresia) pe unul care zicea ca un mecanic-automatic poate sa mearga cu o abatere in precizie de citeva secunde intr-o luna de zile! Al meu din primele zile avea abatere 1s/24 ore, fara alte, asa zise rodaje!
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Am o rugaminte la dvs. Va rog sa-mi scrieti numele corect .
In al doi-lea rind mai are cineva aceasta precizie pe care ati obtinut-o dvs. Alin-stefan ? Sau este un caz izolat ? Nu doresc sa deschid polemici cu nimeni dar ...nici nu pot sa va spun ca nu va cred . O fi cum spuneti dvs . dar sint curios daca mai are cineva ceasuri de acest tip cu asemenea precizie .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Scuze pt. numele scris incorect, cit despre precizie pe forum undeva s-au mai gasit cazuri izolate gen 7s26 cu abateri de 1,2s/24h ! La ETA 2824-2 nici nu mai vorbesc citi au abateri de 1,2s/24h ! Citeva secunde la 30 zile cred doar eu, fara nici o pretentie sa ma creada cineva aici pe forum caci intradevar pare a fi un caz izolat de asta am si facut un topic in acest sens! Daca o tine tot asa cu abaterile astea infime,s-ar putea sa nu-mi mai doresc vreodata marca mea de suflet Rolex, singura la care as fi crezut sa aiba abateri de genul asta!
mihaixp

Mesaj de mihaixp »

alin-stefan scrie:Daca o tine tot asa cu abaterile astea infime,s-ar putea sa nu-mi mai doresc vreodata marca mea de suflet Rolex, singura la care as fi crezut sa aiba abateri de genul asta!
Marea diferenta este ca 99% dintre ceasurile Rolex au o asemenea precizie. Numai un procent f. mic de 2824 (nu ma refer la varianta Chronometer) se pot lauda cu astfel de performante. Tocmai de aceea Rolex este inca un simbol al preciziei.
monocord

Mesaj de monocord »

Eu am un WYLER VETTA cu eta 2892-a2 si are abatere fooooarte mica.Cum zicea un amic.Merge limba-n limba cu un ceas cu baterie.
TERRA !! ENTITATE VIE. SALVATI-O
saphire

Mesaj de saphire »

gherghin nicolae scrie:Ceasul a fost livrat cu un certificat de garantie.
De ce nu il cititi ?
Veti vedea ca ceasul se incadreaza in parametrii specificati de producator.
A, inca ceva...o secunda doua in plus sau in minus este imposibil !!!Retineti IMPOSIBIL , este ceas automatic. Nici macar quartz-ul decit rar are asa precizii...dar cititi garantia si veti vedea ce tolerante dau fabricantii !!!
Am ceasul Sector 890 chronograph, pot sa ti spun ca in 6 luni de purtare(purtat 12-13 ore pe zi) ziua avea precizie +1sec iar noaptea lasat cu cadranul in sus pierdea acea secunda.Practic intr o luna a avut avans 1 sec!deci nu este imposibil!!! Mentionez ca i am verificat precizia 3 saptamani la rand,testat in toate pozitiile(cu cadranul in sus,cu cadranul in jos,pe partea cu butoane,pe partea cealalta),pus pe vibrograf amplitudine 325 in toate pozitiile arata +1sec,eroare 0,01-0,00!
Imagine
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Pt. mihaixp- Foarte adevarat cu procentul de 99% la Rolex referitor la precizie ! Rolex va ramine marca mea preferata pe primul loc insa daca am performante apropiate la alt brand elvetian nu mai fac sacrificii atit de mari pt. a avea un Rolex !
cristiur

Mesaj de cristiur »

Detin un Tissot T One automatic cu mecanism ETA 2836-2 . De cand l-am cumparat a avut o precizie de +7..+9s /24h . Dupa 3-4 luni avea +4s/24h si acum este pe acolo. Oricum precizia nu este constanta in timp la ceasurile automatice. Regulat (3-5 ani in functie de mecanism) trebuiesc revisate si reglate pentru o precizie mai buna.
--
cristi
Scrie răspuns