Quartz de colectie !

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
gherghin nicolae
Moderator

Re: QUARTZ de colectie !

Mesaj de gherghin nicolae »

Scuzati zoom-ul unui biet telefon...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
rubin

Mesaj de rubin »

Frumos si deosebit !
Imi place ! :D
Sau bongiorno....
catalinus

Mesaj de catalinus »

gherghin nicolae scrie: ...
Iata de ce spun ca este rar,

http://www.crazywatches.pl/roamer-micro ... st901-1972
Felicitari, si eu caut unul de ceva vreme care sa aiba MST 900-901-902, am vazut recent unul care arata f. f. bine pe ebay dar proprietarul nu avea poza cu interiorul - majoritatea modelelor mai noi sunt cu un ESA cam din 1975 in interior, modelul deosebit este acesta - care nu are rotor (ca la toate quarz-urile moderne) ci doar un fel de 'furca' ce se balanseaza dar care prin forma speciala ajunge sa impinga o rotita intr-un singur sens (cred ca si OysterQuartz a avut asa ceva, si la ambele zgomotul este destul de caracteristic):

http://www.youtube.com/watch?v=kKThw_stArU

http://www.xs4all.nl/~doensen/j7.html

Imagine
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Cu tehnica mea din dotare,nu am reusit sa postez filmulet dar dupa vreo 10 poze am reusit sa surprind pozitia furcii in ambele capete.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Intr-adevar Rolex Oyster quartz are un sistem similar.Cred ca am postat eu un oyster quartz pe undeva!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
catalinus

Hai sa pun si eu singurul meu HEQ elvetian :)

Mesaj de catalinus »

Longines are o traditie indelungata in modele de inalta precizie - desigur de pe vremea cand castiga concursuri de chronometre mecanice :)

De asemeni Longines a fost unul din membrii marcanti din lungul proiect Beta21 ce a dus la primele modele de ceasuri de mana elvetiene cu quartz produse industrial - a se vedea:

http://www.xs4all.nl/~doensen/j2.html

http://www.xs4all.nl/~doensen/j3.html

http://www.dashto.com/research.htm

Din 1984 Longines a introdus seria VHP incepand cu un model Conquest VHP utilizand calibrul 276.2 (aparent dezvoltat impreuna cu AsuLab) - un model cu doua cristale de quartz ce insa vine la mai bine de 6 ani dupa ce Seiko introdusese primele modele TwinQuartz.

Din 1985 se pare ca acea arhitectura devine baza calibrelor termo-compensate de ETA si astfel apare L174.2 (ETA 255.561) - care avea 2 mici diferente - prezenta de terminale de calibrare digitala si o baterie cu argint in loc de bateria originala cu litiu.

Cativa ani mai tarziu arhitectura avanseaza prin aparitia calibrului L237.2 (ETA 255.563) (in care al 2-lea quartz este inocuit cu un termistor in circuitul integrat).

In 1996 este introdus si primul calibru ETA termocompensat si perpetual calendar L546.2 (ETA 252.611) - acesta este si calibrul folosit in modelul meu - un Lonigines Conquest VHP Perpetual.

Imagine

Acelasi calibru a mai fost folosit si in seria (mai eleganta) Longines Flagship precum si de alte firme - de ex. Omega in Constellation Double Eagle Perpetual.

Se pare ca au existat 4-5 generatii de Lonigines Conquest VHP Perpetual cu mici diferente la cadran, indicatoare etc. , a se vedea si:

http://forums.watchuseek.com/f9/longine ... 97910.html

Precizia originala garantata era de 10 secunde/an - actualmente eu am masurat cam minus 12 secunde/an la temperatura camerei si minus 6 secunde/an mentinut cald tot timpul (ca si cum ar fi purtat) - asta insa se poate calibra in pasi de 4 s/an si deci as putea sa-l aduc la ceva gen -4 la temperatura camerei si +2 purtat - lucru ce voi incerca sa-l fac la primul service cand probabil se va face si un re-finish (deocamdata insa am constatat ca asa il port cu mult mai putine griji decat pe modelele mele Exceed - pe care le cam 'cocoloshesc' :P ).

Punctul cel mai tare al ceasului este desigur precizia inalta (si ajustabila la ceasornicar) plus calendarul perpetuu.

Punctul cel mai slab este bratara integrata si sistemul de inchidere de la ea - elegant dar cu 'friction-lock' (pe cand toate modelele mele Exceed au butoane laterale ce nu se bizuie pe forta si frecare) - singura scuza a celor de la Longines este ca acelasi sistem se pare ca a fost folosit incepand de la modelele Conquest din 1984.
catalinus

Mesaj de catalinus »

priam scrie:Nu e o provocare, e doar realitatea.
Te rog frumos sa imi spui ce face ca acest model sa fie "colectibil"???
Poate are calitati pe care eu nu le vad!
Tinand cont ca oricum o sa rog foarte insistent un moderator sa stearga toate aceste 6-7 posturi off-topic nu vad de ce nu as putea sa si raspund la o intrebare al carui raspuns eu il consideram destul de evident (si sunt destul de convins ca ceva similar deja am mai scris in acest lung topic):

- a fost si ramane cel mai precis (prin puterile proprii interne, nu fiind setat din afara) model quartz solar cu perpetual calendar;

- calibrul a fost gasit in doar doua colectii high-end de pe piata japoneza - Attesa si Exceed - si doar pentru relativ putin timp, fiind inlocuit cu calibre radio derivate tot din el!

- eu apreciez ca pe fiecare sub-model (culoare/materiale) cam vreo 1000-2000 de exemplare au fost produs in total, in mod destul de probabil sub 10000 in total, sa zicem mai cert sub 20000; asta de exemplu il face de sute de ori mai rar in lume decat cateva din calibrele Rolex sau de mii/zeci de mii de ori decat unele ETA :P

- alinierea secundarului se pare ca este statistic cea mai buna din toate modelele quartz high-end;

- pretul nu a fost aproape nici macar de (mult inferiorul tehnic) Oysterquartz, dar nu a fost nici chiar un 'pret de vapor' - undeva intre 55000 si 10000 yeni original, daca tinem cont de evolutia yen/$/EUR as zice ca minim intre 500 si 1000 USD; si spre deosebire de multe modele elvetiene (mai putin Rolex) unde chiar poti gasi cu usurinta exemplare noi cu garantie si cu discount poate chiar de aproape 50%, modelele respective au vazut relativ putine discounturi;

- materialele si finisarea sunt cel putin la acelasi nivel cu orice 'elvetian' din gama 'dublu in pretul oficial' - de fapt este clar superioara de ex. modelului meu Longines Conquest VHP Perpetual (la care MSRP oiginal cred ca a fost cam 1500$; Exceed-urile au safir cu strat antireflex interior si inchiderea mult mai isteatza la bratara).
Zar

Mesaj de Zar »

Trebuia lasat postul ''Citizen - E510 [Exceed]''. Acum nu mai are continuitate. De la Longines - VHP pare ca se sare la un subiect (poate) necunoscut pt. unii ... :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Casio - Oceanus Manta LE (cal. 5075) : http://watch-tanaka3.sub.jp/casio/OCW-S1400P-2AJF/ :arrow:

Imagine
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Citizen - Slim Gold 18K (cal. 7900B) :)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
AR1070-56E
catalinus

Mesaj de catalinus »

Zar scrie:Citizen - Slim Gold 18K (cal. 7900B) :)
...
Hai sa punem si un pic de explicatie la acesta - nu faptul ca este aur solid 18k il face neobisnuit (asta doar ridica pretul :P ), ci dimensiunile sale si faptul ca la data proiectarii a fost una din primele incercarile mai neobisnuite de HEQ (adica si cu precizie sporita) in dimensiuni extrem de reduse - 1.95mm grosime la mecanism - manualul se poate vedea la http://www.watchuseek.com/seikocitizen/ ... s/7900.pdf si se poate observa ca este garantat la mai bine de 5 secunde/luna (in conditiile in care 'quartzul normal' este garantat la 15s/luna).
Zar

Mesaj de Zar »

Da, este un mecanism foarte elaborat pt. un ceas fara secundar si data plus ultra-subtire. Model ''JP-only'', aparent face parte din prima gama Exceed Gold lansata in 1980 avand clasa de calibre 79xx. La design aduce foarte mult (aproape identic) cu un Stiletto actual. :)

Imagine
AR1070-56E
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

un MYR cu alarma. cred ca unul dintre primele modele de quartz rusesti. daca stie cineva mai multe despre el, il rog sa-mi dea detalii. acum este la vanzare.
marcelmarian

Mesaj de marcelmarian »

Gold Star Cosmo Quartz,
Otel, geam mineral
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Scrie răspuns